Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 31

Θέμα: Διαδικασία απογραφής και πληρωμής δημοσίων υπαλλήλων.

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    νομιζω αν μεινουν 100 χιλιαδες (δε μιλαω τα απαραιτητα ποστα σε υγεια, εκπαιδευση, δικαιοσυνη ενοπλες δυναμεις) θα ειναι βιωσιμο το κρατος...

και οι υπολοιποι θα μπορουν στην ελευθερη αγορα να παραγουν οτι μπορει ο καθενας...
    Ότι ο τωρινός αριθμός είναι μεγάλος (μόλις ολοκληρωθεί η απογραφή και για δημοτικούς υπαλλήλους, ΔΕΚΟ κλπ θα προστεθούν γύρω στους 200.000 απ'ό,τι υπολογίζεται) είναι αλήθεια.

Αλλά Στάθη, οι 100.000 είναι απειροελάχιστος αριθμός, αν και νομίζω ότι το αναφέρεις συμβολικά.
    Με βάση την αναλογία του πληθυσμού σε σχέση με τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γαλλία κλπ), οι επαϊοντες λένε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας μας θα έπρεπε να είναι συνολικά περι τις 600-700.000. Και μη μπερδεύονται μερικοί διαβάζοντας ότι στη Γαλλία πχ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 450.000, γιατί σε αυτούς δεν υπολογίζονται το ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό τα σώματα ασφαλείας και ορισμένοι ακόμα κλάδοι (δήμοι κλπ), που εδώ υπολογίζονται. Συνεπώς, μια τέτοια σύγκριση δεν θα μπορούσε να είναι ρεαλιστική.

Πάντως, με τις ελάχιστες προσλήψεις που θα γίνονται πλέον (περίπου 1 εργαζόμενος για κάθε 3 που θα συνταξιοδοτούνται), οι δημόσιοι υπάλληλοι μάλλον θα είναι λιγότεροι από όσους χρειάζεται ο κρατικός μηχανισμός.
    Θα δούμε έτσι επί του πρακτέου αν τα πράγματα θα καλυτερεύσουν ή όχι.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    γιατί σε αυτούς δεν υπολογίζονται το ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό τα σώματα ασφαλείας και ορισμένοι ακόμα κλάδοι (δήμοι κλπ), που εδώ υπολογίζονται.
    γι αυτο εξαιρεσα αυτους τους σημαντικους κλαδους αρη...

στο υπολοιπο δημοσιο χρειαζεται λιγο νοικοκυριο, οπως κανουν οι ιδιωτικες επιχειρησεις...
    αν δεν βγαινουν δεν προσλαμβανουν...

οχι να προστιθεται προσωπικο με κομματικα κριτηρια το οποιο απλα δεν προσφερει...
    αν ειναι να περιμενω στην ουρα μιση ωρα παραπανω, αλλα οι υπηρεσιες να μην ειναι παθητικες, δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως...

για το νουμερο ηταν αιθαιρετη η τοποθετηση μου, με βαση την εμπειρια που εχω απο δημοσιες υπηρεσιες, οπου συμφωνα με αυτα που εχω δει τα 20-25 χρονια που εχω αφμ και συναλλασομαι με το δημοσιο, 9 καθονται και 1 δουλευει...

αρα εικαζω (χωρις να ειμαι ειδικος ή να εχω μελετησει τα οργανογραμματα ολου του δημοσιου τομεα), ετσι "μπακαλιστικα", οτι και με το ενα δεκατο του προσωπικου οι δημοσιοι οργανισμοι (εξαιρουμενων αυτων που προανεφερα) θα δουλευουν ακριβως το ιδιο...
    αρα θα παρεχονται οι ιδιες υπηρεσιες με το ενα δεκατο του μισθολογικου κοστους...

3. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

PANOS-E60 (31-07-10)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το αλλο το ωραιο με τους δασκαλους το εχετε ακουσει? Φετος υπαρχουν 8000 νεες θεσεις εργασιας για ΜΟΝΙΜΟΥΣ δασκαλους, δηλαδη στην πρωτοβαθμια εκπαιδευση. Αντι λοιπον το κρατος να κανει ΑΣΕΠ για τις 8000 αυτες θεσεις, προτιμα να τις καλυψει με αναπληρωτες, δηλαδη επιπλεον αναπληρωτες απο αυτους που περνει καθε χρονο. Αυτο διοτι οι αναπληρωτες κοστιζουν λιγοτερο, μιας και τους καλοκαιρινους μηνες που δεν δουλευουν, δεν πληρωνονται.

Για να μην αναφερθουμε στο οτι αυξανεται ο μεγιστος αριθμος μαθητων ανα τμημα. Στο τελος θα υπαρχουν ταξεις με 40 παιδια. Αντε μετα να γινει μαθημα...

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP