ρε γιωργο, σε ολα συμφωνω...
τα σχολια για το κρατος κλπ...
ειναι γνωστα και δεν συμβαινουν μονο σε αυτον το κλαδο αλλα σε ολους...
ενίσταμαι ομως σε καποιες αποψεις σου...
κατ' αρχας οποιος ανοιγει μαγαζι ανεξαρτητα απο το ειδος εχει ενα αρκετα μεγαλο κοστος.
ανοιγμα επιχειρησης, μετοχικο κεφαλαιο, λογιστης κλπ... οσοι εχουν τα ξερουν.
μετα, η κατασκευη ενος καταστηματος καιο εξοπλισμος του κοστιζει επισης αρκετα... και αναλογα με το τι θες να κανεις...
μια μελετη και κατασκευη ενος μετριου καταστηματος (απο αποψη τετραγωνικων 60-80) μπορει ευκολα να ξεπερασει τα 100 χιλιαδες ευρω...
αν θες κατι ιδιαιτερο και εξεζητημενο τα 200 δεν ειναι μακρια...
επισης ειναι ο αερας που απαιτειται στα εμπορικα σημεια...
αναλογα με το ειδος και το που πρεπει να εισαι...
π.χ. ρουχο και παπουτσι απαιτει ΑΑΑ τοποθεσια, η οποια πληρωνεται σε μερικες αγορες πολυ αδρα...
στην κηφισια ας πουμε οπου ειμαστε και γειτονες, αυτος ο αερας για καταστημα 40-50 τ.μ. μπορει να ξεπερασει αρκετα τα 500 χιλιαδες ευρω....
(τιμες προ κρισης)
βαλε σε αυτα εξοπλισμο ασφαλειας, κομπιουτερ, κλιαματιστικα κλπ να δεις οτι για καταστημα ΑΑΑ ενα εκατομμυριο μαζι με το εμπορευμα, το θες πανω κατω....!
οπωσδηποτε σε συνοικιακο καταστημα τα κοστη ειναι αρκετα πιο κατω, αλλα ειναι υπαρκτα!
αρα μη μιλαμε για συγκρισεις διοτι ειναι πολυ μακρια καποια πραγματα...
τωρα οσον αφορα μια αδεια η οποια πουληθηκε μαυρη αγορα, απο ποιον και πως να αποζημιωθει ο ταξιτζης ή ο φορτηγατζης γιωργο????
απο μενα και απο σενα???
δε νομιζω να σοβαρολογουμε εδω....
βεβαιως συμπάσχω και ευχαριστως να του δωσω τον ωμο μου να κλαψει, οπως θα κλαψω κι εγω στο δικο του, αλλα η αποζημιωση ειναι αλλο πραγμα.
για ποιο λογο να πληρωσω εγω την ατυχια (ή την κακη επειχειρηματικη εκτιμηση, οτι θες διαλεγεις) καποιου αλλου???
ο αλλος ποτε πληρωσε ή ποτε θα πληρωσει τη δικη μου κακη κινηση????
επιχειρηματικοτητα και κρατικη παρεμβαση (οταν κατι δεν παει καλα) ειναι εννοιες αντιθετες...
μην τα λεμε οπως θελουμε...
οχι και να αποζημιωθει απο το κρατος καποιος επειδη εδωσε μαυρο χρημα και αγορασε κατι μαυρη αγορα!!!!
ουτε στην ουγκαντα δεν γινονται αυτα!
katsaraios (27-07-10), liakos (27-07-10), Makman (28-07-10), Monsta (28-07-10), oldcarskickass (27-07-10)
εχουν ολοι το αναλογο δικιο τους Σταθη.
και βεβαια ουτε εγω δεν θελω να πληρωσω αποζημιωση αλλα τα χρηματα αυτα που ΜΠΟΡΕΙ να δωσει το κρατος εχουν εισπραχθει πολλακις απο τις Υπεραξιες που χρεωνουν την αγοραπωλησια των αδειων.
Δεν γνωριζω αν οταν κλεισης ενα καταστημα ερχετε το κρατος και σου λεει ριξε και τοσα γιατι εκτιμαμε οτι η υπεραξια του ειναι χ ποσο.
ας πραξουν αναλογα και μακαρι να μην εχουμε χειροτερα.
Παντως μην εχετε την ψευδαισθηση οτι με τις εταιρειες θα πεσει το κοστος ,δεν θα ειναι καρτελ κλπ.
εδω ειμαστε θα το δουμε.
οσο για την κακη η την λανθασμενη επιχειρηματικη κινηση ,σαφως και εχεις δικιο αφου λιγο-πολυ ηταν γνωστο οτι η απελευθερωση των κλειστων θα ερχοταν.
ας κραταγανε τα λεφτα η ας τα ριχνανε αλλου,αν και για τον συγκεκριμενο κλαδο οι επιλογες ειναι λιγες.
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Stathis (27-07-10)
για να κλεισεις επιχειρηση εχεις 2-3 μηνες τρεξιμο γιωργο και απιστευτη ταλαιπωρια...
να σου πω ενα δικο μου παραδειγμα...
σταματησα να δημοσιογραφω καπου το 2000-2001.
περσι αποφασισα να κλεισω αυτο το μπλοκακι παροχης που ηταν σχεδον 10 χρονια ενενεργο!
μου ζητησαν 300 ευρω για φπα λεει που δεν ειχα δωσει...
τους εξηγησα οτι ημουν πιστωτικος στο φπα (τελευταια ειχα κανει αγορες φωτογραφικων που υπερκαλυπταν τα εσοδα του τελευταιου διμηνου), ενω το μπλοκ δεν ειχε καμια χρηση σχεδον 10 χρονια...
αρα εκεινοι μου χρωστουσαν και οχι εγω.
απαντησαν οτι επρεπε να καταθετω καθε χρονο μηδενικες δηλώσεις... (δεν ξερω αν ισχυει, ο λογιστης μου δεν ελεγε οτι δεν χρειαζεται).
μου ζητησαν επιπελον λεφτα, αλλιως λεει θα καναν ελεγχο...
τους ειπα να κανουν ελεγχο...! ολες κι ολες οι αποδειξεις, το βιβλιο, το μπλοκ κλπ, ηταν δεν ηταν ενα ντοσιε... μετρημενα κουκια, τι ειν΄ο καβουρας, τι το ζουμι του...
πηγα με το ντοσιε (με τα παραστατικα προ 10ετιας) και τους ειπα, οριστε ελεγξτε...
μετα θυμηθηκαν οτι καποιος με το ιδιο επωνυμο εχει μαγαζι κινητης στο μαρουσι...
χεχεχε καταλαβαινεις τη συνεχεια...
εδωσα 200 ευρω και ενα κινητο (για ανενεργο επι 10ετια επαγγελμα με πιστωτικο φπα...), μονο και μονο γιατι βαρεθηκα να βλεπω τον ευτελισμο και τη γυφτια ορισμενων ανθρωπων...
η σαπιλα και η λιγουρα δεν εχει οριο φιλε γιωργο...
kplc16 (27-07-10)