Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Θέμα: η συντεχνια των συμβολαιογραφων

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kplc16 Εμφάνιση μηνυμάτων

Κι εμενα ο παππους μου μεχρι το1963 ηταν ανωτατος δικαστικος υπαλληλος.Επειδη ο παππους μου ηταν (θελω να πιστευω τιμιος) σημαινει οτι δεν υπαρχουν επιορκοι δικαστικοι;ΟΧΙ.Σημαινει οτι οποιος ισχυριζεται αυτο το πραγμα θα πρεπει να χαρακτηριστει απο τη μερια μου μακακας;
    Φίλε kplc16, ο όρος που χρησιμοποίησα δεν πήγαινε σε εσένα, αλλά γενικά σε ότι ακούμε και δεν το ψάχνουμε και το κάνουμε ράδιο αρβύλα. Γενικά το να βγάζουμε μένος απέναντι σε "ομάδες" ανθρώπων, γιατί κάποιοι έχουν φτιάξει κάποιους κωλονόμους, δε θεωρώ πως είναι σωστό.
    Αν σε ενόχλησε ο λόγος μου, σου ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, όπως και σε όποιον άλλον παρεξηγήθηκε.
    Τώρα όσο για το αθέμιτο της μοριοδότησης, τελικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν ισχύει...
    Δεν έχει σημασία όμως.
    Οι συμβολαιογράφοι έχουν μπει στη μπούκα, ειδικά μετά τα μεγάλα σκάνδαλα αγοραπωλησιών εκατομμυρίων (βλέπε σύζυγο Βουλγαράκη) κλπ. Σας πληροφορώ, πως ένας απλός συμβολαιογράφος, δε βγάζει πολλά χρήματα. Οι αγοραπωλησίες έχουν πέσει, το ποσοστό που λαμβάνει ο συμβ. είναι συγκεκριμένο και ορισμένο από το νόμο, όπως επίσης και η υψηλή φορολογία.
    Όμως αν είσαι όνομα και μεγάλος και τα έχεις ταξιμιάσει με μεγαλοεργολάβους, μεσίτες κλπ, τότε τον κλέβεις τον κοσμάκη...
    Η αμοιβαία μετάθεση είναι κάτι που γίνεται σε όλο το δημόσιο. Απλά επειδή στους συμβολαιογράφους μπορεί να παίζουν τρελλά νούμερα και ποσά, το θέμα μπάζει...
    Από την άλλη αν ανοίξει το επάγγελμα, ποιος θα σου διασφαλίζει πως το συμβόλαιο που έκανες είναι σωστό και αδιάβλητο? Γνωρίζετε ότι υπάρχουν συμβολαιογράφοι στη φυλακή για πλημελή εκτέλεση καθήκοντος? Ότι άλλους τους ψάχνει η ιντερπόλ?
    Ότι ένα πληρεξούσιο κοστίζει κανά 40άρι ευρώ, αλλά μια παράσταση από δικηγόρο ξεκινά από κανά 300άρι (χοντρικά, ασ με διορθώσουν οι δικηγόροι του φορουμ)...
    Τελικά το θέμα είναι να μη στοχοποιούμε ομάδες και να μη τους βάζουμε όλους σε ένα καζάνι επειδή οι νόμοι είναι αυτοί που είναι... Το ίδιο ισχύει και για τους φορτηγατζήδες, και για τους ταξιτζήδες και για τους φαρμακοποιούς κλπ...
    φιλικά και με όλη τη διάθεση για παρατηρήσεις

2. The Following 2 Users Say Thank You to fast-enough For This Useful Post:

Stathis (26-07-10), Κωνσταντίνος (26-07-10)

Περιοχή
    Corfu
    Rides
    1

Προεπιλογή

φυσικά και είναι λάθος να στοχοποιούμε ομάδες όπως λάθος είναι και το να έχεις κλειστά επαγγέλματα.

Το αν το άνοιγμα θα διασφαλίζει σωστό και αδιάβλητο συμβόλαιο είναι δουλειά του κράτους να το εξασφαλίσει. Αυτή είναι στη τελική η δουλειά του, ο έλεγχος της αγοράς και η εφαρμογή νόμων και κανόνων. Αν αφήσει το κράτος τα καραγκιοζιλίκια που κάνει (δηλ. τον επιχειρηματία και το τεράστιο ανεξέλεγκτο δημόσιο τομέα) και επικεντρωθεί σε αυτό που πρέπει, τότε, θα δούμε άσπρη μέρα
    Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500

4. The Following 2 Users Say Thank You to bimmer-corfu For This Useful Post:

Nino (04-08-10), PANOS-E60 (04-08-10)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP