Δημήτρη γι αυτό έγραψα και στο άλλο μου ποστ ότι ειδικά το δικάβαλο είναι για γέλια. Άντε να κάνει καταδίωξη μετά.
Είμαι έξω στο μαγαζί και χαζεύω λευκό πέρλα GT-R που περιμένει να στρίψει αριστερά στο φανάρι του ΥΓΕΙΑ...
Το φανάρι για αριστερά είναι κόκκινο και η άνοδος της Κηφισίας για Κηφισιά έχει πράσινο & πάει σφαίρα. Ξαφνικά μηχανόβιος με on-off και φυσικά χωρίς κράνος, έρχεται από το πλάϊ των αυτοκινήτων που περιμένουν να δώσει πράσινο για να στρίψουν αριστερά, οκ μέχρι εδώ, και χωρίς καν να σταματήσει...τσουλώντας δλδ, παραβιάζει το κόκκινο και περνάει ΚΑΘΕΤΑ τη Κηφισίας για να μπει στο στενό μου. Πέρασε δλδ ΤΡΕΙΣ λωρίδες με κίνδυνο να το φάνε λάχανο (έπεσαν φρεναρίσματα και κόρνες) γιατί δεν μπορούσε να περιμένει το παλικάρι. Το κουφό όμως της υπόθεσης δεν είναι αυτό, διότι παρόμοια περιστατικά έχετε δει όλοι και τα ζούμε ξαθημερινά, ΑΛΛΑ ότι ένα από τα οχήματα που ανέβαινε τη Κηφισίας εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήταν μία από αυτές τις καινούριες μηχανές δικάβαλη με αστυνομικούς. Περίμενα βέβαια να τον πάρει από πίσω και να του πάρει και τα σώβρακα, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη οι τύποι συνεχίσανε προς τα πάνω σαν να είδαν κάτι εντελώς φυσιολογικό... Αυτό που έλεγα δηλαδή περί οδηγικής παιδείας πιο πάνω.
Για να καταλάβω δηλαδή, μερικοί που το παίζουνε υπεράνω και κάνουνε ότι τους κατέβει στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνεχώς θύματα, δεν είναι και αυτοί κανονικοί εγκληματίες με αυτή τη συμπεριφορά? Ο ρόλος της αστυνομίας εκείνη τη στιγμή δεν είναι να τον πιάσει να να τον μπουζουριάσει για να πάρει το μάθημά του?
Κατά τ άλλα ναι και εγώ νιώθω μια υποτιθέμενη ασφάλεια που τους βλέπω να πηγαινο-έρχονται μέσα στο Χαλάνδρι, ναι έχω κεράσει άπειρες φορές παγωμένο νερό και καφεδάκι το κακόμοιρο τροχονόμο που λιώνει μεσημεριάτικο στο φανάρι προσπαθώντας να διευκολύνει τη κυκλοφορία ή το χειμώνα μέσα στη καταιγίδα που δεν έχει που να κρυφτεί. Δεν τα χω με τα παλικάρια που ομολογουμένως ρισκάρουν τη ζωή τους με το επάγγελμα επέλεξαν να κάνουν. Λέω πολύ απλά ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι μια βελόνα στ άχυρα μπροστά στο μπάχαλο που επικρατεί. Ας προσπαθήσουνε να βελτιώσουνε την υπάρχουσα κατάσταση ώστε το σύστημα να δουλέψει πιο αποτελεσματικά και μετά ας βγει και η περιπολία στο δρόμο να κάνει τις βόλτες της και να σταματάει τους μετανάστες για έλεγχο ταυτότητας...