Όταν είχα αγοράσει το ΤΤ το 2001, έβαλα σχεδόν αμέσως πρόγραμμα. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος για κανα χρόνο, μέχρις ότου μου έκαναν πρόταση να δοκιμάσω και έναν άλλο βελτιωτή.
Ελα όμως που είχα ακριβοπληρώσει το πρώτο software και δεν ήθελα να το χάσω...
Ρώτησα λοιπόν στην αντιπροσωπεία αν μπορούσαν να μου κάνουν αντικατάσταση στον τσιπαρισμένο εγκέφαλο με έναν καινούργιο τον οποίο προφανώς θ' αγόραζα.
Ο τεχνικός σύμβουλος λοιπόν με ενημέρωσε πως το immobilizer ταυτίζει μέσω 12-ψήφιου κωδικού τον πίνακα οργάνων με τον εγκέφαλο, πως ο κωδικός αυτός αποστέλλεται από τα κεντρικά της Audi αφού στείλουν τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου, πως ο κωδικός έχει ισχύ κάποιες ώρες και πως, ως εκ τούτου, είναι αδύνατον να ξαναχρησιμοποιήσω τον παλαιό εγκέφαλο στο αυτοκίνητό μου αφού θα απαιτηθεί εκ νέου όλη αυτή η διαδικασία. Σημειώστε ότι το ΤΤ μου ήταν ένα από τα πρώτα με CAN-Bus, πράγμα το οποίο δυσκόλευε τη διαδικασία.
Πήγα λοιπόν σε γνωστό Έλληνα βελτιωτή, του εξήγησα όλα αυτά που μου είπαν, γέλασε, έφερε έναν 2ο εγκέφαλο, συνέδεσε το laptop του με την ODBII θύρα, πληκτρολόγησε κάτι, εν συνεχεία αντικατέστησε εγκεφάλους, έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον 2ο, πέρασε και το δικό του πρόγραμμα από πάνω κι έκτοτε μπορούσα ν' αλλάζω εγκεφάλους όποτε και όπου ήθελα.
Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καθόμουν σε μια γωνιά, πάνω σε ένα σκαμνί, φορώντας ενα κωνικό καπέλο που έγραφε πάνω 'M@Λ@K@Σ'.

Απάντηση με παράθεση