-
Πιτσιρικας ειχα μανια με το ποδηλατο μου και δεν μου πολυ αρεσε να βαζει αλλος χερι επανω(τουλαχιστον οχι χωρις να ειμαι απο πανω και να γινομαι σπαστικα ενοχλητικος και περιεργος, κατι το οποιο κανω ακομα με το αυτοκινητο μου βεβαιως βεβαιως!). Εχοντας λιγο πολυ λοιπον επιβλεψει τον τοτε αντιπροσωπο της IDEAL στην Αρτα, και εχοντας κυριολεκτικα αλλαξει τα παντα πανω στο ποδηλατο απο μια φορα, αποφασισα να αγοραζω οτι χρειαζεται και να κανω εγκατασταση και ρυθμισεις μονος μου. Με τον κυριο Λακη ειχαμε γινει πλεον φιλοι οποτε οταν(αρκετα συχνα) χρειαζομουν τεχνικη καταρτηση, περνουσα ρωτουσα και προχωρουσα. Το μονο που δεν μπορεσα ποτε να κανω ειναι ακτινολογηση στους τροχους μιας και απ οτι ειχα δει χρειαζονταν ενα μαραφετι περιεργο(κατι σαν λεπτεπιλεπτος τορνος, ας πουμε, με μια ακιδα, που δεν επισκαυαζει, απλως ελεγχει τη ζαντα. Η επαναφορα γινονταν απο το καταλληλο καργαρισμα των ακτινων).
Σταματω την πολυλογια και καταληγω στο οτι δε θυμαμαι να χρησιμοποιηθηκε ποτε καπου δυναμοκλειδο(απο τον αντιπροσωπο, γιατι απο μενα σιγουρα οχι).
Εκτος αυτου δεν ξερω αν καπου μπορουν να βρεθουν οι ροπες για ενα ποδηλατο και επιφυλασσομαι για το αν το ιδιο το εργοστασιο τα συναρμολογει χρησιμοποιοντας τετοιο εξολισμο.
Καταλαβαινω την τελειομανια(με την καλη εννοια παντα), και την θεληση για εργοστασιακου επιπεδου επισκευη και συντηρηση.
Δεν θελω να γινω ισοπεδωτικος, ουτε να σας χαλασω την κουβεντα, αλλα μηπως, τουλαχιστον για τη συγκεκριμενη χρηση(γιατι για καποια πραγματα ειναι ακρως απαραιτητο), ειναι υπερβολη?
-
The Following User Says Thank You to ghost-rider For This Useful Post:
-
Τα συγκεκριμενα εργαλεια ειναι υπερβολη στο αυτοκινητο,ποσο μαλον στα ποδηλατα,κανενας δεν χρειαζεται δυναμοκλειδο για να βιδωνει την ροδα η το μπουζι στο αυτοκινητο του.(ουσιαστικα εκει που χρειαζεται το δυναμοκλειδο πραγματικα ειναι οταν βιδωνουμε την κυλινδροκεφαλη και πρεπει να βαλουμε συγκεκριμενη δυναμη οπως αντιστοιχα και στα ακρομπαρα και σε καποια αλλα σημεια δηλαδη πραγματα που τα κανει μονο το συνεργειο και οχι εμεις).Με προσεκτικη διαχειρηση της δυναμης μας δεν θα εχουμε κανενα προβλημα στο ποδηλατο μας,οσο αφορα τις ροπες στα ποδηλατα αυτες εξαρτωνται απο την διαμετρο και το υλικο κατασκευης της καθε βιδας,συνηθως στο τελος των καταλογων των εργαλειων υπαρχουν αυτοι οι πινακες που μας δινουν ετοιμες τις ροπες.
Παντως εξειδικευμενα εργαλεια για ολη την γκαμα των εργασιων στα ποδηλατα εχουν και αλλες εταιρεις οπως η Σλοβενικη www.uniortools.com αλλα και η Αμερικανικη www.pedros.com
-
The Following User Says Thank You to SU-30 For This Useful Post:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP