Έχω 2 ξενοδοχεία και θα σας πω γιατί οι ξένοι πληρώνουν στα ξενοδοχεία καλύτερες τιμές για διαμονή:
Ένα ξενοδοχείο 3*** κλείνει συμφωνία με τουριστικό πράκτορα εξωτερικού σε τιμές χοντρικής, για παράδειγμα 10 κλίνες (5 δωμάτια δηλαδή) από 1 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου με πρωινό και δείπνο. Η τιμή αγοράς που παίζει είναι 1.800 Ευρώ (πραγματικές τιμές) και αυτό το ΅αποφασίζειΆ η διεθνής αγορά, δεν μπορεί το παραπάνω ξενοδοχείο να ζητήσει 2.000 Ευρώ γιατί θα μείνει άδειο και ο πράκτορας θα πάει τον κόσμο Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού.
Με δεδομένο ότι οι τιμές είναι αυτές πάμε παρακάτω…
Αν κάνετε τον υπολογισμό βγαίνει 18 Ευρώ το άτομο την ημέρα (1.800 Ευρώ διά 100 ημέρες) να πάρει το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο θα τα πάρει τα χρήματα φέρει δεν φέρει κόσμο ο πράκτορας, γιΆαυτό και είναι χαμηλή η τιμή. Ο πράκτορας τώρα πουλάει στα τουριστικά γραφεία της χώρας του το πακέτο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και αυτά παίρνουν μια προμήθεια. Βάζει και ένα κόστος για αεροπλάνο (charter που το μισθώνουν ακόμα και πολλοί πράκτορες μαζί) και έτοιμο το πακέτο με απίστευτα χαμηλή τιμή.
Το ξενοδοχείο τώρα δηλαδή ρε παίδες τι πρέπει να κάνει? Να μην κάνει την συμφωνία και να μείνει άδειο από Μάρτιο έως και Ιούνιο και από Σεπτέμβριο έως και Οκτώβριο που δε πατάει Έλληνας αφού όλοι Αύγουστο θέλουν?
Γιατί τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία δεν κάνουν συμβόλαια με ξενοδοχεία? Γιατί και αυτά μόνο Ιούλιο – Αύγουστο έχουν κίνηση.
Η σύγκριση λοιπόν δεν είναι Έλληνας Vs Ξένου αλλά Μεμονωμένος πελάτης Vs οργανωμένου πακέτου. Και επειδή οι Έλληνες ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΕΜΕΝΑ έχουμε τη βλακεία στο κεφάλι και θέλουμε να φεύγουμε όλοι τον ίδιο μήνα και όλοι μεμονωμένα με το ΙΧ (και όχι με πακέτα) τα πληρώνουμε στο κόκαλο.
Αν λοιπόν συγκρίνουμε ένα μεμονωμένο ξένο (ελάχιστοι) με ένα Έλληνα μεμονωμένο οι τιμές είναι οι ίδιες και σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσει παραπάνω ο Έλληνας. Για να το αποδείξω στείλτε e-mail στα ξενοδοχεία μου
info@corfuoasis.com και
info@corfugoldensands.com με ξένο όνομα και με Ελληνικό όνομα και ζητήστε δωμάτιο τον ίδιο μήνα. Αν έστω και ένας πάρει καλύτερη τιμή σα ξένος εγώ θα ζητήσω δημόσια συγνώμη.