Εχουμε και λεμε,Ε60 2.2 αυτοματο με ενα σκασμο extra(οθονες,dvd,κλπ) οπου αυξανουν το βαρος και ζαντολαστιχα 19αρια απο Μ5.
Εντος πολης:auto 14,5-manual 13,2.
Εκτος πολης:manual κατω απο 10,auto και auto-sport δεν το εχω δοκιμασει.
Μαλλον φιλε HORETAS ή κατι δεν εχεις μετρησει σωστα ή κατι αλλο συμβαινει και θα πρεπει να επισκεφθεις καποιο συνεργειο.
Αληθεια το τριλιτρο σε E60 ποσο καει περιπου;
Ετσι απο φιλολογικο ενδιαφερον ρωταω για να μαθαινουμε.![]()
Παιδια εγω εχω E60 530 και εντελως συμπτωματικα εκανα μετρηση σε ενα ταξιδι που εκανα επι της εγνατιας με ηρεμη οδηγηση εντελως(120 στο cruise control)εχθες.Με ενα ρεζερβουαρ,οσο και αν φαινεται απιστευτο,μου εβγαλε 894χλμ.Εγω εντυπωσιαστηκα παντως παρολο που ειναι βαρυ λογω των πολλων extra.Το αυτοκινητο ειναι αυτοματο και με μετρηση που εχω κανει για μεσα στην πολη εχω δει σχεδον 13λιτρα(12.8 για την ακριβεια).Εμενα μου φαινετε πολυ οικονομικο!
Και το δικό μου 520 E60 (N43) μέσα στην Αθήνα -με αρκετή Αττική οδό όμως- καίει 10.7 lt/100km. Τόσο τουλάχιστον γράφει ο υπολογιστής ταξιδίου. Τις προάλλες, μέχρι λίγο πριν το κόκκινο, είχα διανύσει 666km (ΟΥΥΥ 666).
Και εγώ Ε60 2,2 χειροκίνητο, πολύ εξοπλισμό φορτωμένο, καίω 10,6 lt/100 μικτή, 9,2 εκτός, αποφεύγω να το κινώ downtown και δεν έχω κάνει μέτρηση σε αμοιγώς αστικό κύκλο. Οδηγώ με κεκτημένες και αποφεύγω τη "χαζή" κατανάλωση γενικώς. Δεν μπορώ να αποκλείσω πάντως το ενδεχόμενο σε σφιχτό αστικό κύκλο να φτάνει τα 20 lt, όπως έγραψε ο φίλος που άνοιξε το θέμα.
Πάνο, αποκλείεται να πιάσει τα 20lt. 17,5lt καίει σε αμιγώς αστικό κύκλο το 3λιτρο Χ5 του πατέρα μου (2001 προ x-drive, αυτόματο, 255λάστιχα σε 18άρες κι από αξεσουάρ τα πάντα).
Το δικό μου 520 Ε60 1995cc με αυτόματο καίει 8.5λιτρα/100. Όταν το γεμίζω βγάζει αυτονομία 900km.
Δεν ξέρω βρε Αρη, υπάρχουν άνθρωποι που πάνε και γιά τσιγάρα στο περίπτερο με το εξακύλινδρο ,,, να μην κάψει ? Εχεις προσέξει πως κατεβαινει η υπολειπόμενη απόσταση στο BC τα κρύα πρωινά μέχρι να ζεσταθεί ?
Γενικά τον υπολογιστή ταξιδίου δεν τον πολυεμπιστεύομαι Πάνο. Θυμάμαι στο Golf σε τέρμα γκάζι μου έγραφε στιγμιαία κατανάλωση 78lt/100 κι αυτό ανέβαζε τη μέση στα ύψη. Άσε όταν το έπαιρνα από το συνεργείο, όπου το δούλευαν ρελαντί για ώρες... Έκανε ένα μήνα για να έρθει η ένδειξη μέσης κατανάλωσης σε λογικά επίπεδα.
Η 520 είναι πολύ οικονομικό αυτοκίνητο για το βάρος της και τον εξοπλισμό της πάντως. Σαφώς πιο οικονομική από το πολύ ελαφρύτερο GTI μου, το οποίο μάλιστα ήταν πολύ σβέλτο και δε χρειαζόταν να του πιεις το αίμα για να προσπεράσεις. Εγώ είμαι κατευχαριστημένος. Πιστεύω πως με λιιιιιγο μεγαλύτερο κινητήρα θα ήταν ακόμη πιο οικονομική, στα δικά μου τουλάχιστον χέρια.
Η 520 είναι πολύ οικονομικό αυτοκίνητο για το βάρος της και τον εξοπλισμό της πάντως. Σαφώς πιο οικονομική από το πολύ ελαφρύτερο GTI μου, το οποίο μάλιστα ήταν πολύ σβέλτο και δε χρειαζόταν να του πιεις το αίμα για να προσπεράσεις. Εγώ είμαι κατευχαριστημένος. Πιστεύω πως με λιιιιιγο μεγαλύτερο κινητήρα θα ήταν ακόμη πιο οικονομική, στα δικά μου τουλάχιστον χέρια.[/QUOTE]
Συμφωνώ, το 3λιτρο σε ανοιχτό δρόμο τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι θα κάψει ακόμα λιγότερο από το 2,2. Προχτές κουβέντιαζα με φίλο που έχει colt czt και καίει 15lt γιά να κρατάει στο ταξίδι 160+ όταν εμείς αυτή την ταχύτητα την κρατάμε με 10 ...