Bill, don't get too excited...
Δεν βάφονται έτσι εύκολα ολόκληρα αυτοκίνητα. Πόσο μάλλον με 1000 ευρώ.
Τα χω ξαναπεί.
Για να βαφεί σωστά ένα αυτοκίνητο (ολόκληρο) χρειάζονται ΞΗΛΩΜΑΤΑ. Πολλά ξηλώματα. Και πολλές εργατώρες σε σωστή προ-εργασία που είναι και το σημαντικότερο στάδιο σε ένα βάψιμο. Ξέρεις από προ-εργασία? Αν είσαι από πάνω του και βλέπεις, θα καταλάβεις τίποτα?
Στα λέω επειδή έχω δει πολλά ολικά των 800-1000 ευρώ.... και αν είναι να το ξαναπληρώσεις σε μερικούς μήνες, τότε καλύτερα να το κάνεις σωστά από την αρχή.
Ο μύθος 'φθηνός & καλός' στο επάγγελμά μας τουλάχιστον, ακόμα δεν έχει καταρριφθεί.
![]()
Ποιος μίλησε για να σου φάει χρήματα? Δεν είναι όλοι πονηροί. Υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες, λίγοι μεν, αλλά υπάρχουν ακόμα.
Αυτό που λέω είναι, ότι το μάτι ενός ειδικού μπορεί να δει τις ατέλειες καλύτερα από κάποιον που η φανοποιεία / βάψιμο δεν είναι η δουλειά του.
Ξαναλέω ότι μιλάμε για 'παροχή υπηρεσίας' και από τη στιγμή που τα συνεργεία δεν πουλάνε .....πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία, λογικό είναι να υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές και στη ποιότητα εργασίας.
Όποιος θέλει καταλαβαίνει...
Αγαπητέ φίλε,
Δε διαφωνώ καθόλου σε αυτό. Ελεύθερη αγορά είναι και ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Προσφορά και ζήτηση.
Άλλωστε το 'εύκολο' είναι να κερδίσεις πελατεία μειώνοντας τις τιμές σου.Να μπεις στην αγορά 'σπάζωντας' τις τιμές. Να κάνεις πόλεμο στους ίδιους τους συναδέλφους σου και στο κλάδο σου. Εντελώς λάθος στρατηγική στην υγιή ανάπτυξη και επιβίωση μίας επιχείρησης, που δεν θα την αναπτύξω εδώ. Και βέβαια άπειρα τα παραδείγματα εκείνων που έχουν φουντάρει, ακολουθώντας αυτό το μοντέλο λειτουργίας.
Το 'δύσκολο' από την άλλη πλευρά, είναι να μπορέσεις να κρατήσεις τις τιμές σου σε ανταγωνιστικό επίπεδο, προσφέροντας ταυτόχρονα στο πελάτη ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.
Αν καταφέρει μία επιχείρηση να κερδίσει και να διατηρήσει πελατεία με αυτό το τρόπο, εκτός από κερδοφόρα δεν έχει να φοβάται ποτέ κανέναν.
Ας επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα...
Άλλες απορίες περί βαψίματος ??? Anyone ???![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 12-06-10 στις 00:09