πριν καμια 20αρια χρονια ειχα ενα καβασακι 750.
ενα σκ αποφασισα να ανεβω στα γιαννενα, να δω κατι φιλους.
λιγο πριν φτασω στην πρεβεζα, βραδυ και ενω εστριβα σε μια δεξια ειδα στο 1 μετρο μπροστα μου ενα προβατο...
δεν προλαβα να πω ουτε ωχ...
και το μηχανακι κι εγω γιναμε σμπαραλια...
απο εκεινη την ημερα αλλαξαν αρκετα οι συνηθειες μου οταν οδηγω νυχτα και σε επαρχιακο δρομο.
οσο για τους γιδοβοσκους, φυσικα και δεν θα τους διωξουμε απο τα χωραφια τους.
μια εθνικη (ο Θεος να την κανει) ή επαρχιακη οδος ομως δεν ειναι βοσκοτοπι, ουτε ραχουλα.
ο καθε εθνικος ή επαρχιακος δρομος εγινε για να κυκλοφορουν τροχοφορα και να συνδεουν τις πολεις και τα χωρια. δεν εγινε για να βγαζει ο βοσκος τα προβατα βολτα...
και νυχτα μαλιστα (διοτι την ημερα δεν θα τον αφηναν σε χλωρο κλαρι...)!
αυτο ειναι απαραδεκτο και δειχνει οτι καποιος αγνοει και δεν ενδιαφερεται για την ασφαλεια οποιου θελει να χρησιμοποιησει το δρομο και μαλιστα ειναι και ασχημο και για τα κακομοιρα τα ζωντανα.
τα προβατα δεν ειναι φυσιολογικο να κυκλοφορουν τα βραδια... τι ειναι λυκοι, ή αλεπουδες?
αυτο το κανουν καποιοι πονηροι, που ειτε θελουν να τα μεταφερουν μη τηρωντας τους κανονες ασφαλειας, ειτε τα πανε να βοσκησουν σε απαγορευμενες περιοχες...
οσον αφορα το δευτερο καθε χρονο γινονται πολλες καταστροφες σε καλλιέργειες αλλα και δεντρα και φυτα κατοικημενων περιοχων...
εδω υπαρχει καποιος μαγκας ακομα και στην κηφισια που κατεβαζει καποια βραδια προβατα και κατσικια που δεν αφηνουν ουτε φυλαρακι στις μαντρες...
αρα καποιοι φιλοι μας γιδοβοσκοι δεν ειναι και τοσο αθωοι... και σιγουρα απο το χωραφι του κανεις δεν μπορει να διωχθει, αλλα ο δημοσιος δρομος δεν ειναι τσιφλικι τους οπως (πολυ λανθασμενα) καποιοι απο αυτους πιστευουν...
ο αντωνης βεβαια εβαλε την ειδηση ως χιουμορ εικαζω, διοτι ειναι καπως αστειο το προβατο να υποχρεουται να εχει φωτα εμπρος και πισω...
οποιος ομως εχει παθει τετοιο ατυχημα, μονο με χιουμορ δεν αντιμετωπιζει τετοια περιστατικα...