Σε 235/50 R18 και 255/45 R18 η διαφορα με τα Continental ειναι 120 ευρω στο συνολο.
Σε μικροτερες διαστασεις ομως φτανει και στα μισα χρηματα.
Η τιμολογηση δεν εχει λογικη.
Για 120 ευρω δεν μπαινω στον πειρασμο.
Σε 235/50 R18 και 255/45 R18 η διαφορα με τα Continental ειναι 120 ευρω στο συνολο.
Σε μικροτερες διαστασεις ομως φτανει και στα μισα χρηματα.
Η τιμολογηση δεν εχει λογικη.
Για 120 ευρω δεν μπαινω στον πειρασμο.
Ισχύει εν μέρει, (90%) αλλά από τα ελληνικά τεστ το tire reviews είναι μακράν πιο αξιόπιστο!
Βέβαια το "εν μέρει" έχει να κάνει και με την ποιότητα της ασφάλτου που δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας οπότε μιλάμε για άλλη κατηγορία πρόσφυσης-άρα και μεγαλύτερη φθορά-και εύλογα μειωμένη χιλιομετρική απόδοση,και πιθανόν ένα ελαστικό "καλούτσικο" για την ελληνική άσφαλτο στην Αγγλία πχ να είναι άριστο παντού.Μη ξεχνάμε πως ο παράγοντας γήρανση στην ευρώπη δεν ισχύει ,φθείρονται αρκετά γρήγορα και κάθε αμάξι έχει πάντα φρέσκα λάστιχα. Στη χώρα μας ο μέσος όρος αντικατάστασης πάει στα 5+ χρόνια και στην Ευρώπη σχεδόν στην τριετία είσαι εκτός ορίου πέλματος....
Επίσης κάθε φορά που χρειάζεται αλλαγή ελαστικών ξανά και ένας καινούργιος πονοκέφαλος...
Επιλέγεις το λάστιχο που έχει τις σούπερ ουάου κριτικές και δεν υπάχει διαθέσιμοοοο! Ή υπάρχει "παραπλήσιο αλλά ΔΕΝ είναι το ίδιο,και όλοι οι λαστιχάδες αρχίζουν τα "έλα μωρέ ίδιο πράμα είναι κι αυτό" ή σε παραπέμπουν σε άλλη μάρκα/μοντέλο κλπ κλπ. Και τι κάνεις; ή αναγκαστικά πας σε κάτι άλλο και εκτός επιλογών σου και ότι βγει ή επιλέγεις "plan B" με παρόμοια specs και εύχεσαι να βγει καλό.
Μια ζωή στη ρουλέτα...![]()
PetrosD (28-02-26)
στην αγγλια ειναι χειροτεροι οι δρομοι,μεσα στην πολη μονο οι κεντρικοι ειναι καλοι.επειδη ειμαι και σε διαφορα φορουμ στο εξωτερικο και μιλαω ,οι αγγλοι ειναι καθετοι σαυτο,εχουν την χειροτερη ασφαλτο στην ευρωπη.γιαυτο το θεωρω πιο αξιοπιστο.η αλλαγη στα 3 χρονια εχει αλλο λογο.οι ασφαλιστικες εκει και τα κτεο δεν παιζουν οπως εδω.ειναι αυστηρα,οποτε συνετιζονται οι οδηγοι.μεχρι και τις μεμβρανες ελεγχουν.εδω ουτε μια συσταση δεν κανουν στο κτεο για λαστιχα πολυκαιρισμενα.
BILL007 (28-02-26)
'Εμεινα Λονδίνο κυρίως για λίγο καιρό και μπορώ να πω πως ο χειρότερος δρόμος στο Λονδίνο είναι μακράν καλύτερος σε πρόσφυση σε σύγκριση με Αθήνα.
Ακόμα και σε δυνατή βροχή έβλεπα μηχανές να σταματάνε στο φανάρι σα νάταν στεγνό, και όσοι το προλάβαιναν πράσινο να στρίβουν με "όσα" έρχονταν και δε πίστευα στα μάτια μου!...
Ιρλανδία που ζει φίλος χρόνια τα ίδια: το επαρχιακό δίκτυο κακοσυντηρημένο σε πολλά σημεία μεν, αλλά όπου χρειαστεί να φρενάρεις σταματάς δε...Εδώ απλά προσεύχεσαι...Ελβετία έμεινα 2 μήνες απο Φεβρουάριο Απρίλιο τα ίδια και καλύτερα: Και με σκέτη ζάντα ο δρόμος έχει πρόσφυση!! Με τα χειμερινά ελαστικά που είχε το αμάξι μου (υποχρεωτικά) ένιωθες πως είχε μακράν καλύτερη πρόσφυση από το ακριβότερο ημισλίκ στα Μέγαρα!!!
Εκεί τα ελαστικά λιώνουν στη τριετία-διετία ανάλογα το πόδι ή το όχημα, και εδώ απλά στη τριετία τετραετία απλά γίνονται ξύλα...Συνάδελφος που κάνει πολλά κμ Αθήνα Καπανδρίτι-Λαμία με ήπια χρήση και χαμηλές ταχύτητες βάζει ΠΟΛΥ φτηνά ελαστικά-λέγε με Petlas- και του βγάζουν 70-80000 κμ. τη στιγμή που ένα παραπλήσιο ελαστικό στην Ευρώπη με το ζόρι να βγάζει 35-40000κμ.
Δυστυχώς είμαστε ακόμα τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω τόσο τεχνικά (δρόμοι ποιότητα ασφάλτου αποστράγγιση κλπ) όσο και οδηγικά (συμπεριφορά,συντήρηση οχήματος ,πρόληψη...)![]()
Το 2004 πήγα Λονδίνο για σπουδές, πήρα το μετρό από το Heathrow και βγήκα κοντά στο κέντρο που περίμενε ο φίλος μου. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σκύψω και πιάσω την άσφαλτο! Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε που οι δρόμοι δεν γυάλιζαν! Χαχα..
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
Όταν πρωτοπήγα Λονδίνο το μακρινό 1996 εκτός της ποιότητας ασφάλτου σε κάθε δρόμο (Dunlp ασφαλτικά υλικά όπως έμαθα αργότερα...) μου έκανε εντύπωση η καθαριότητα σε κάθε δρόμο ή πεζοδρόμια!!! Οι οδοκαθαριστές περνούσαν τακτικότατα-σχεδόν κάθε 2 ώρες-και καθάριζαν το ...ήδη καθαρό κομμάτι!!!
Μέχρι και τα παπούτσια μου που κάναμε ποδαρόδρομους ατέλειωτους από μετρό- Oxford street μέχρι Soho -και δε φημίζομαι πως τα περιποιούμαι ιδιαίτερα- ήταν πεντακάθαρα!!!! Απίστευτο!!
Ε καλά οκ, σε σχέση με τις γερμανικές πόλεις που δουλεύω/δουλεψα, το Λονδίνο μου φαίνεται βόθρος!
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.