Καλημέρα σε όλη την παρέα. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους, καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ όλα και ασφαλείς βόλτες.
Θα ήθελα τα φώτα σας σε κάποιο θέμα.
Εαν έχετε διαβάσει το άρθρο θα ξέρετε ότι μου έγινε αλλαγή στον κινητήρα μου μετά από έλεγχο που έγινε στην αντιπροσωπεία της BMW σχετικά με μία καμπάνια της εταιρίας.
Από τότε και μετά παρατήρησα κάποια πράγματα και τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας για την πολύτιμη βοήθειά σας.
Λοιπόν, μια μέρα καθώς ήμουν στο δρόμο, μου άναψε check engine, καμία αλλαγή στην δύναμη της μηχανής. Έρχομαι σπίτι, βάζω ένα διαγνωστικό και μου βγάζει αυτό το σφάλμα

Σβήνω το σφάλμα.
Άλλη μέρα, πάλι εν κινήση, μου άναψε check engine, ο κινητήρας έκανε σαν τα παλιά καρμπυρατέρ όταν μπούκωναν ή όπως όταν κάνει διακοπές ο κινητήρας όταν μένεις από βενζίνη.
Σβήνω τον κινητήρα, ανάβω μετά από λίγο και όλα καλά. Το check παρέμεινε αναμμένο και το έσβησα εγώ αργότερα.
Ερχόμενος απο την δουλειά μου, 30 χιλιόμετρα από την πόλη μου, μου βγάζει πάλι το ίδιο σφάλμα, καμία αλλαγή στον κινητήρα, βάζω διαγνωστικό και σβήνω εγώ το σφάλμα.
Προχθές, γυρνόντας απο την δουλειά, πάλι το check άναψε, καμία αλλαγή στην απόδοση της μηχανής, και αυτή την φορά είχα άλλο ένα καινούργιο σφάλμα
Και εχθές πάλι, πηγαίνοντας μια βόλτα, παρατηρώ κάποια στιγμή μεγάλη κατανάλωση καυσίμου, αρχίζει να αναβοσβήνει το check engine, ο κινητήρας έκανε διακοπές. Σταματάω αμέσως στην άκρη, σβήνω τον κινητήρα, ανάβω μετά από λίγο και όλα καλά, το check είχε σβήσει μόνο του.
Τις επόμενες ημέρες θα πάω στην αντιπροσωπεία για την πρώτη αλλαγή λαδιών και φίλτρου όπως μου είπαν για να έχω την εγγύηση των δύο χρόνων και θα τους αναφέρω και αυτά τα προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι και με το προηγούμενο μοτέρ το έπαθα μια φορά αυτό, να μην έχει απόδοση ο κινητήρας, έσβησα και άναψα μετά από λίγο και όλα ήταν οκ καθ΄βς και το check έσβησε από μόνο του αργότερα.
Είναι καταλύτης ή αισθητήρας λ;
H γυναίκα μου επίσης μου είπε να αναφέρω ότι μόνο σε εμένα γίνονται αυτά.