-
Επειδη ειμαι και εγω σε διαδικασια επιλογης, για bare metal restoration ομως, εκανα μια μεγαλη κουβεντα με εναν "φημισμενο" μαστορα (που του εκανα και το τραπεζι) και αυτα που εμαθα ειναι πως το πιο σημαντικο ειναι αυτος που βαφει να εχει καταλαβει τη χημεια των υλικων και να ακολουθησει ευλαβικα τα βηματα και τους χρονους που λενε τα χαρτια τους.
Στις τοπικες, η στις βαφες μικρων κομματιων, συνηθως κανουν μια ξεπετα, τριβουν, ριχνουν ενα χερι ασταρι αν χρειαστει και δυο και μετα φσιτ ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε. Ειπε ο "μαιτρ" πως ειτε βαφεις ενα αμαξι ειτε ενα καπω, ο χρονος που πρεπει να μεινουν να αναπνευσουν τα στρωματα, ο χρονος που πρεπει να μεινουν στο φουρνο και στη θερμοκρασια που πρεπει ειναι ιδιος.
Για να κανουν γρηγορα τη δουλεια, αλλαζουν τη συνταγη με πιο πολυ σκληρυντη και μεγαλυτερη θερμοκρασια και ετοιμαζουν σε δυο ωρες κατι που θελει δυο μερες (αν προκειται για ενα "κοινο" αυτοκινητο που τους πηγαν για συμμαζεμα).
Τον πρωτο χρονο δεν θα εχει απολυτως καμμια διαφορα ειδικα αν εχουν δουλεψει και φασματογραφο, αλλα μετα απο τρια τεσσερα χρονια που θα το χτυπησει ο ηλιος θα δειξει στανταρ καποια διχρωμια η θα εχει διαφορετικη γυαλαδα.
Ειπε επισης ο "μαιτρ" πως για μια ολικη στο σκαρι που ετοιμαζω οτι θελει ενα νουμερο λες και θα το ζωγραφισει ο Πικασο, κυριως επειδη στους χρονους που θα χρειαστει για το δικο μου θα εχει ξεπεταξει τρια τεσσερα "πασαλειματα" και πρεπει να του καλυψω τη χασουρα. Τρεχα γυρευε δηλαδη.
Συμπερασμα: θα το κρατησεις το αμαξι; Αν ναι, πληρωσε το καλυτερο και προχωρα. Αν οχι, πας σε μια Paint Bull, του τραβανε ενα ψεκασμα και τελειωσες. Ετσι και αλλιως αμα το πουλησεις και βρει ο αλλος τρακαρισμα αντε εξηγησε του την αρρωστια σου και πως εβαψες με παπαγαλο η με τιγρη.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP