Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Θέμα: BMW Z3 1.9i (118 Hp) μετατροπή σε M54Bxx

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Obijuan83 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα ότι θέλω να κάνω μετατροπή σε εξακύλινδρο μοτέρ M54Bxx

Οι επιλογές είναι :

Μ52Β25 192 Hp
    M54B30 231 Hp

Έχει κάποιος να προτείνει θετικά και αρνητικά για τον ένα η τον άλλο κινητήρα? Τέλη έχουν τα ίδια , τα οποία θα είναι λογικά για 4 χρόνια ακόμα μόνο. Αξιοπιστία, αντοχή, ευκολία στην μετατροπή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    M54B30 χωρίς 2η σκέψη.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πατωμα πισω ποιος θα το ενισχυσει;
    Υπάρχουν λύσεις, απο απλές εως πολύ σοβαρές, εξαρτάται για το που θές να το φτάσεις το Ζ.
    Απ'οτι έχω καταλάβει, ο ενδιαφερόμενος έχει "άκρες" σε μηχανουργεία για να υλοποιήσει "ειδικές" κατασκευές οπότε, όρεξη και χρήματα να υπάρχουν...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Obijuan83 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν ο κινητήρας υπήρχε ως εργοστασιακή τοποθέτηση δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα για την νόμιμη τοποθέτηση του
    Η δική σου version Ζ3 (face lift) ήταν σε εργοστασιακή παραγωγή με το Μ54Β30

Τριλιτρο Μ54 καντο, απλα βρες καποιον που να το εχει ξανακανει.
    ...
    Το δικό μου έγινε μετατροπή σε γνωστό "μαγαζί" της Θεσσαλονίκης (δεν ξέρω εαν εξακολουθεί να ασχολείται με το "αθλημα") και δηλώθηκε ως 3-λιτρο στην άδεια κυκλοφορίας του.

...Γιατι δεν βαζεις ενα κομπρεσερ; Η Hyde εχει κιτ ετοιμο, θα σε παει στα 180 αλογα με ελαχιστες τροποποιησεις και συμπιεστη απο mini cooper.
    Πολυ φτηνοτερο.
    Εγώ λέω να το βάλει και τον Μ54Β30 και κομπρεσέρ.

Obijuan83 ρίξε μια ματιά στο τί έχω κάνει στο δικό μου, θα σ'ανοίξει η όρεξη και θα δείς εφαρμοσμένα στην πράξη αυτά που σκέφτεσαι αλλά και άλλα που θα σ'αρέσουν και θα σε βάλουν σε σκέψεις υποθέτω. Παραυτα, για τα επίπεδα αναβάθμισης που σκέφτεσαι, βάλε στο λογ/μό και αναβάθμιση σε φρένα κι αναρτήσεις. Ομολογουμένως το "δέσιμο" του αμαξώματος είναι κάτι που πρέπει να έχεις στα πλάνα σου σε ότι κι αν κάνεις γιατί απο εργοστασιακή ακαμψία το Ζ3 είναι λίγο "ζελέ"

Καλή επιτυχία !
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη VanVIC : 02-11-23 στις 19:52

2. The Following User Says Thank You to VanVIC For This Useful Post:

BILL007 (02-11-23)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP