-
περσυ αν θυμαστε ειχα μια διαροη λαδιου.εγω εβλεπεν οτι ηταν απο πανω απο το καπακι του φιλτρου λαδιου.οι μηχανικοι ελεγαν οτι ειναι απο την βαση λαδιου και το Ο ρινγκ.οκ,το αλλαζουμε χαμηλο κοστος και μετα ενω δεν ηταν απο αυτο και η διαροη συνεχιστηκε ,αναβει το λαμπακι.εγω μπορει να μην εχω γνωσεις μηχανικες αλλα η κοινη λογικη λεει οτι πρωτα η διαροη ,μετα το λαμπακι.που σημαινει οτι η αιτια της διαροης δημιουργησε διαφορα πιεσης και αναψε το λαμπακι.αρα βρισκεις την αιτια της διαροης και μετα δοκιμαζεις ξανα να δεις αν αναψει.και εδω ηταν το προβλημα.
ενω εγω ελεγα οτι αρχιζει απο το καπακι ψηλα του φιλτρου λαδιου,που ολοι το εβελεπαν,λεγανε οτι ειναι απο κατι αλλο.επειδη οι μηχανικοι μολις δουν λαμπακι λαδιου ,σαν διαδικασια αμεσως πανε στην αβαλβιδα και τον αισθητηρα αλλαξανε αυτα τα 2 και το καπακι ταυτοχρονα λεγοντας μου οτι ειναι 2 διαφορετικα πραγματα.2 διαφορετικα προβληματα.και αυτο το ρωτησα σε 3 διαφορετικα συνεργεια.μπουρδες.
η λογικη μου ηταν σωστη.η διαροη στο καπακι λαδιου δημιουργησε την διαφορα πιεσης και αναψε ο αισθητηρας.σιγουρα δεν ειχα προβλημα αισθητηρα.αν αλλαζα το καπακι αμεσως η πιεση θα επανερχοταν και το λαμπακι θα εσβηνε.
αυτα τα εμαθα ΤΩΡΑ που ψαχνω το αλλο προβλημα κοιταζωντας σε ενα αγγλικο φορουμ.και μαλιστα λενε οτι ειναι ενα συχνο λαθος των μηχνανικων.εσκεμενα η' οχι.
ενα αλλο αιτιο που διαβασα στο αγγλικο φορουμ ειναι οι 2 αξονες ισοροπιας,balance shafts , που βρισκονται εκατερωθεν του στροφαλου,που επισης λενε οτι μπορουν να προκαλεσουν αναμενο λαμπακι πιεσης λαδιου αν φθαρουν.αυτοι κοιταξαν τον στροφαλο αλλα δεν ειπαν για τους αξονες.
γιατι το γραφω αυτο τωρα?
γιατι το προβλημα με το λαμπακι πιεσης λαδιου φετος αρχισε αμεσως μετα την δευτερη αλλαγη μπεκ και την ταυτοχρονη αλλαγη λαδιου και φιλτρου.και επειδη και αυτοι δεν μπορουν να εξηγησουν γιατι αναβει μονο εν σταση μετα,ρελαντι μονο μετα απο αυξηση της θερμοκρασιας του κινητηρα,μετα απο πολλα χιλιομετρα σε μεγαλες ταχυτητες και οχι μεσα στην πολη σε χαμηλες ταχυτητες..ειμαι σιγουρος οτι ενω λενε οτι ειναι συμπτωση και διαφορετικα προβληματα ,οτι συνδεονται με κατι που εγινε στην αλλαγη λαδιου και φιλτρου-μπεκ,αφου μετα αρχισαν τα λαμπακια.μου ειπαν οτι εβγαλαν ξανα το φιλτρο και το ειδαν και ηταν σωστο.αρα το εβαλαν και σωστα.επισης και το καπακι.
αυτοι ομως ακολουθουν τις διαδικασιες οπως ξερουν οπως εκαναν και περσυ.δεν ειμαι πεισμενος οτι φταινε η αντλια λαδιου και τα μεταλλα. ευχομαι η λογικη μου να διαψευστει και τα εξοδα που θα γινουν να ειναι επειδη ηταν η πραγματικη αιτια αυτα τα 2.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 16-08-23 στις 08:29
-
The Following User Says Thank You to dreamer For This Useful Post:
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP