το ξερω βασιλη για αγγλια εχω διαβασει σε ξενα φορουμ τι γινεται .αν και αφορα περισοτερο τα ντιζελ. στ αβενζινης ειχε ελαχιστα οχηματα στα οποια τ=φτιανε κυριως τα μεγαλα διαστηματα αλλαγων λαδιων και ο τεντωτηρας.γιαυτο πηγα προληπτικα και αλλαξα τον τεντωτηρα γιατι επαιξε και αυτος ρολο στο κατασκευαστικο λαθος τουλαχιστον των βενζινοκινητων γιατι ειχε μεγαλη οπη και εφευγαν τα λαδια δεν τα συγκρατουσε συν οτι γινοταν πιο μαλακος.το νεο ανταλλακτικο απο το 2016 εχει μικροτερη οπη ,συγκρατει τα λαδια και τεντωνει πιο σωστα η καδενα.Ν43 ειναι ο δικος μου βενζινης
αν ειχα δει πιο νωρις το μυνημα σου θα περνουσα απο εκει το πρωι που περασα να μου τα ξαναπει.μου τα ειπε αλλα δεν εδωσα σημασια.θα παω δευτερα να ξαναρωτησω.αντιπροσωπεια ειναι σταματη.αυτην την φορα ημουν σχεδον διπλα στο αυτοκινητο και εβλεπα 1 μιαμιση ωρα το ειχαν μεσα και προσπαθουσαν να βρουν τι εγινε. λαδι εχει κανονικα μεσα,10 μερες πριν βαλαμε μαζι με φιλτρο.το φιλτρο μου ειπε οτι το εβγαλαν και το τσεκαραν ,ειναι ολα καλα.δεν ειπε οτι θα αλλαξει καδενα αλλα υπαρχει περιπτωση να εγινε επιμηκηνση της,αυτο μου ειπε.αυτο πρωτη φορα το ακουω να σου πω την αληθεια.
οχι γλυστρα δεν αλλαξα.τεντωτηρα μονο πριν 2-3 χρονια.οσους μηχανικους ρωτησα παντως εξω τα ιδια μου ειπαν για αιτιες. σπασμενες γλυστρες κοματακια στο καρτερ,αισθητηρες πιεσης και βαλβιδα λαδιου,καδενα,απωλεια λαδιου,αντλια λαδιου.απο αυτες τις αιτιες μονο το καρτερ και η καδενα δεν ελεχθηκαν γιατι εχουν παρπανω κοστη.στο καρτερ πρεπει να ξανμπουν νεα λαδια και εχει και ακριβη διαγνωση για να κατεβει και στην καδενα μετα πρεπει λενε να ξαναβαλουν νεο τεντωτηρα που εμενα ειναι καινουριος.