Ελπίζω να μην άργησα να ενημερώσω, αλλά τώρα πριν λίγο με ξεκόλλησαν από το αυτοκίνητο.
Η σύντομη εκδοχή είναι ότι στις 20 του φετινού Ιούνη πήρα ένα Orientblau 520i μοντέλο 11/2001, δηλαδή facelift με τον Μ54Β22. Εσωτερικό αυτό το γκρι του πάγου (για τη σύντροφο, λερωμένο άσπρο για μένα) με τα απλά καθίσματα.
Η εργοστασιακή ανάρτηση αλλάχτηκε με συνοπτικές και πανάκριβες διαδικασίες με εργοστασιακή m-pack, μαζί με silent blocks, top mounts, bump stops, μπαλάκια, σκατάκια, φατάκια, ψαλίδια και γενικά ότι μπορούσε να αλλαχτεί.
Το πήρα με 132000 χλμ. και τώρα έχω 139000 χλμ. και μπορώ να πω ότι από θέμα αξιοπιστίας έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί. Μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες και τις 7000 χλμ έχουν χαλάσει πράγματα που ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν. Είναι τρομερό πόσα πράγματα έχω μάθει με αυτό το αυτοκίνητο. Μπρος στη γνώση τι είναι το χρήμα...
Καίει? Ναι. Πόσο? Όλο. Καταναλώνει καύσιμο με εντυπωσιακούς ρυθμούς και μια απίστευτη ευχαρίστηση, σαν το τσιγάρο μετά το σεξ. Οι ποσότητες απλής αμόλυβδης που χρειάζομαι το μήνα συντηρούν τουλάχιστον τρεις οικογένειες. Δύο εδώ και μια στο Κατάρ. Αυτοί στο Κατάρ είναι σεϊχηδες...
Στο δρόμο? Μετά το M-pack φοβερό. Απ' όταν το πήρα, κάθε ΣΚ ασχολούμαι μόνο μαζί του. Κανα μαστόρεμα, κανα καθάρισμα, καμια βόλτα. Η σύντροφος ζηλεύει και για να μου μπει στο μάτι, σταμάτησε να μου κάθεται. Από τότε που μπήκε η ανάρτηση, σταμάτησε να με νοιάζει.
Α, έκανα και καινούριους φίλους. Ναι, γνώρισα τον τύπο που έχει το εξειδικευμένο συνεργείο BMW εδώ στην Πάτρα και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί. Μου λέει τον πόνο του και του λέω και γω τον δικό μου. Του λέω ότι η λύση στα προβλήματα του είναι το αλκοόλ, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια, και μου λέει "Yaris έπρεπε να πάρεις και να ξεχάσεις τα συνεργεία. Αλλά και 'μεις, κλέφτες θα γίνουμε;"
Το μόνο που μετάνιωσα είναι που δεν πήγα σε μεγαλύτερο μοτέρ. Ίσως ένα 530 να ήταν ιδανικό, αλλά και ένα 525 θα ήταν πολύ καλύτερο. Αλλά ήθελα να κρατήσω το Volvo και πριν λίγο πλήρωσα 2x630€ τέλη και δεν είμαι χαρούμενος.
Στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα ζευγάρι προφυλακτήρες από m-pack, μια τετράδα style 32 και αργότερα ένα m-sport σαλόνι. Κάθε βοήθεια δεκτή.
Φωτογραφίες σε κανά 6μηνο πάλι...