Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Θέμα: Περι ecu/chip

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Θα σου γράψω από την εμπειρία μου, από αυτά που έμαθα διαβάζοντας για το δικό μου εγκέφαλο.

Ο κόφτης είναι όντως μια τιμή σε ένα κελί σε μια διεύθυνση μνήμης μέσα στο τσιπάκι.
    Επίσης όπως λες υπάρχουν πίνακες που ανάλογα με τις στροφές και το φορτίο, ένας πίνακας λέει το μείγμά (χοντρικά) άλλος το avance, ένας πίνακας που δέχεται στροφές και δίνει μείγμα, αλλά για λειτουργία "τέρμα γκάζι", πίνακες για το vanos, όσοι έχουμε κτλ.
    Η μαμά BMW (τουλάχιστον για το δικό μου που ξέρω) δεν έχει καθορισμένη διεύθυνση μνήμης απ' όπου αρχίζει ο κάθε πίνακας, αλλά τα ανακατεύει, δεν ξέρω πώς. Η μαγκιά είναι να βρει ο προγραμματιστής πού είναι στο τσιπάκι ο κάθε πίνακας.
    Τέλος, αν το βρει και αλλάξει κόφτη, τότε θα πρέπει να υπολογίσει μια τιμή "checksum" (που θα αλλάξει αλλάζοντας οτιδήποτε μέσα στο πρόγραμμα) και να την βάλει στο κατάλληλο κελί που βρισκόταν το παλιό "checksum".

Υπάρχουν κάποια προγράμματα που μπορούν να βρουν κάποιους πίνακες, αλλά δε θυμάμαι αν μπορούν να τους βρουν όλους. Για αυτό οι προγραμματιστές μάλλον έχουν ένα έτοιμο "σπασμένο"-"αποκωδικοποιημένο" πρόγραμμα και εκεί επάνω κάνουν τις αλλαγές.
    E30 318i

2. The Following 2 Users Say Thank You to PetrosD For This Useful Post:

BILL007 (05-05-21), compactM3 (04-05-21)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP