Αρχικό μήνυμα απο
330Ci
Όταν πρωτοψηφίστηκε ο νόμος, όλα τα μαγαζιά έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να διαμορφώσουν "έξω" τους γνωστούς χώρους για καπνιστές. Τώρα λένε πως ούτε εκει θα επιτρέπεται και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Αν το πρόβλημα ήταν πως κάπνιζαν και "μέσα", απλά κύριε κράτος φρόντισε να ελέγξεις και να επιβάλλεις τη χρήση των εξωτερικών χώρων αποκλειστικά για καπνιστές. Το πρόβλημά τους τώρα είναι οτι έβαλαν ναύλον για να μην κρυώνει ο κόσμος και αυτό το έκανε "εσωτερικό" χωρο; Είναι, πολύ απλά, για γέλια. Ούτε φυσικά δίνεται η δυνατότητα στον μαγαζάτορα να ορίσει το μαγαζί του ως "καπνιζόντων" και να απαγορεύσει την είσοδο σε μη καπνιστές ή να μπαίνουν αυτοί με δική τους ευθύνη.
Στην Ελλάδα που όσες επιχειρήσεις επιβίωσαν της κρίσης φυτωζωούν, είναι τουλάχιστον αστείο να τους στερούν πελάτες. Πολύ απλά, όποιος καπνίζει και δεν μπορεί να πιεί τον καφέ του ή το ποτό του συνοδεία τσιγάρου, θα το κάνει σπίτι του.
Έρχεται λοιπόν το κράτος, το οποίο πληρώνω ποικιλοτρόπως για να έχω μια επιχειρησούλα να βγάζω το ψωμί μου και μου ορίζει και το τι πελατολόγιο θα εχω. Είναι επιεικώς τραγικό.
Σαφώς επιβάλλεται να προστατευθεί ο μη καπνιστής, αλλά και ο καπνιστής έχει δικαιώματα.