Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Θέμα: Αγορά e46 daily???

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Λοιπόν καταρχάς σας ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις. Δεν το περίμενα να μου απαντήσετε με τόσο μεράκι. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, είστε ωραίο παρεάκι εδώ και χαίρομαι.

@Dark night

Χαίρομαι που το διαβάζω αυτό. Άρα με καλή συντήρηση είναι αξιόπιστα. Εγώ αυτό που είχα στο νου μου ήταν ότι όταν θα πάω να δω το υποψήφιο αυτοκίνητο και να ελέγξω σε μηχανικό τα απαραίτητα βασικά, να του κάνω και οπωσδήποτε ένα test συμπίεσης για να δω σε τί επίπεδα βρίσκεται το μοτέρ. Έχει ένα πολύ καλό tutorial ένας youtuber στο κανάλι @50’s kid νομίζω όπου εξηγεί ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές psi, τι διαφορά έχουν τα καλά από τα κακά συμπιεσόμετρα κλπ κλπ.

Τώρα για τα υπόλοιπα ότι μπορεί κι αυτός κι εγώ, θα τα κοιτάξουμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα δούμε όλα αλλά στο μυαλό μου είχα:
    - test συμπίεσης
    - να δω το subframe πίσω όσο γίνεται
    - ο αριθμός πλαισίου θελω να είναι ίδιος σε σασί και μοτέρ, να μην είναι μετατροπή δηλαδή
    - αντλία νερού-ψυγείο
    - vanos
    - το συμπλέκτη
    - άμα έχει καμιά διαρροή λαδιού
    - Τα πλαστικά στις πόρτες επίσης λένε ότι πέφτουνε πανεύκολα και ελπίζω να είναι φθηνή και εύκολη η αλλαγή τους.

Θα κοιτάξω και με το μάτι ή και με κάνα μαγνήτη να δω άμα έχει φάει τρακάρισμα αν και δεν με ενοχλεί αυτό. Αρκεί να είναι σε γενικές γραμμές ίσιο τα σασί χωρίς κάνα τρελό χτύπημα.
    Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη λίστα που μου έφτιαξες. Πιστεύω πως εάν είναι αυτά όλα κι όλα και δεν μου πέσουν και όλα μαζί, μπορώ να κάνω θυσίες και να το πάρω το αμάξι. Απλός ελπίζω να μην πέσω πάνω σε κάνα κακοποιημένο αμάξι που μου δώσει την εντύπωση ότι είναι ΟΚ. Αθήνα μένω και έχω τσεκάρει από το φόρουμ 3-4 συνεργεία που κάνετε καλές κριτικές. Ελπίζω οι τιμές να είναι στα επίπεδα που λες κι εσύ και να σταθώ τυχερός με το κομμάτι που θα πάρω. (Αν είσαι και μηχανικός στείλε ένα pm να σε έχω)
    Επίσης έλεγα να πάω για το coupe και όχι για το sedan. Δεν έχω δει αναλυτικά τις διαφορές τους αλλά το coupe μαρέσει περισσότερο. Επίσης θα μου άρεσε πολύ να κοιτάξω για cabrio με κάνα extra hardtop για χειμώνα αλλά από ότι λένε τα cabrio χάνουν την καλή ακαμψία που έχουνε στο σασί τους τα υπόλοιπα. Και για drift/track days δεν είναι καλά. Είναι και πιο βαριά, οπότε δεν είναι και τόσο καλή επιλογή για τέτοια χρήση από ότι ξέρω.

BILL007

Bill Έχεις μεγάλο δίκιο. Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Αυτό που ψάχνω να καταλάβω εγώ είναι το πόσο μπορεί να μου βγει υποθετικά το «μαλλί» στο περίπου.
    Το 180χιλ. είναι αισιόδοξο νούμερο, το «ονομαστικό» των πωλητών θα έλεγα, είτε αυτό είναι από μαντράδες είτε από ιδιώτες. Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν προσωπικά ή τουλάχιστον δεν μπορώ να εγγυηθώ ακόμα και από δύο άτομα που έχω στο κύκλο μου. Κυρίως από τις αγγελίες κοιτάω στο καρ.
    Τα 170hp σίγουρα δεν βάζουν φωτιά, ναι. Είναι πολύ βαριά η καρότσα και μάλιστα θέλω την coupe έκδοση. Παρόλα αυτά έχω δει video στα οποία ρολάρουν ικανοποιητικά τα 2.2άρια. Παρακάτω και ένα από αυτά...

Όσον αφορά τα κόστοι, υπολόγιζα 9l/100χιλ κυρίως λόγο του ότι τα περισσότερα χιλιόμετρα θα τα γράφω εθνική λόγο δουλειάς αλλά εννοείται ότι θα πάει 10 min εντός πόλης. Το σήμα από ότι είδα είναι 630 (ελπίζω να παραμείνει έτσι γιατί αλλιώς καλύτερα να κοίταγα για παραπάνω κυβισμό που λέει ο λόγος)
    Όσον αφορά το m-pack, εννοείται θέλω να το μπαουλιάσω εμφανισιακά και μη σου πω και με carbon lip και m3 φτερά, ρολάρισμα τα πίσω και τα πάντα όλα. Δεν ξέρω πρακτικά τι γίνεται αλλά εγώ ονειρευόμουν να πάρω κομμάτι κομμάτι ένα ένα τα πράγματα και άμα γινόταν να τα βάλω και μόνος μου πάνω. Δεν το έχω ψάξει πολύ αυτό. Γενικά βλέπω ότι παίζει πολύ abs πλαστικό. Τώρα όμως που μου λες ότι το εργοστασιακό “fitment” είναι καλύτερο, θα κάτσω να το ψάξω. Ελπίζω να μην ξενερώσω και με αυτό το ζητημα.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Sideways For This Useful Post:

BILL007 (31-07-19), dark knight (31-07-19)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP