Αρχικό μήνυμα απο
topmar
Καλησπέρα,
μετά από την πώληση των Hankook Ventus V12 EVO2 με τις 18αρες μου, έχω μείνει μόνο με τα χειμερινά ελαστικά στις υπάρχουσες 17αρες. Οπότε, μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου, πρέπει να τοποθετηθούν νέα καλοκαιρινά ελαστικά σε διάσταση 225/45 R17 σε XL (όχι Runflat, με βαθμό Α στο βρεγμένο).
Είχα δοκιμάσει πέρσι για ένα δίμηνο τα Dunlop SportMaxx RT2 τα οποία ήταν μπαλόνια, εντελώς μάπα βγήκαν, οπότε αποκλείονται εξ αρχής. Αποκλείονται επίσης τα Michelin + Continental, λόγω φιλοσοφίας μου. Επιπλέον, μετά από 3 φορές Hankook, λέω να αλλάξω μάρκα σε κάτι που θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα (από τα 30.000 ΚΜ που αντέχουν στα χέρια μου τα Hankook), όχι να τα αλλάξω σε 2,5 χρόνια πάλι! Τουτέστιν, οι επιλογές στις οποίες έχω καταλήξει (τιμές χωρίς περαστικά) είναι:
1) Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 (320€)
2) Falken Azenis FK510 (400€)
3) Pirelli P-Zero (410€)
4) Nexen Nfera SU4 XL (304€)
Διάβασα αρκετά reviews των παραπάνω, με πολλές αρνητικές απόψεις για τα Goodyear (δεν το περίμενα) και είμαι διστακτικός, έχουν όμως πολύ δελεαστική τιμή. Τα Falken διάβασα ότι είναι εκπληκτικά και πολύ καλά στα τεστ βγήκαν (στη συγκεκριμένη διάσταση). Τα Pirelli είναι All Time Classic, σκυλιά σε διάρκεια, αλλά δεν ξέρω εάν θα ζεσταίνονται γρήγορα, είναι και τα ακριβότερα. Τα NEXEN τα έχω τώρα σε χειμερινά, αρκετά ικανοποιημένος είμαι, αλλά σε καλοκαιρινό ελαστικό (που το πιέζω πολύ περισσότερο) δεν ξέρω αν θα είναι εξίσου καλό, όμως είναι τα πιο φθηνά.
Για πείτε μου απόψεις επί του θέματος....
.... κι εκεί που έλεγα ότι δεν θα βάλω στις επιλογές για νέα καλοκαιρινά ελαστικά, τα ήδη δοκιμασμένα επιτυχώς Hankook, μόλις έλαβα μια προσφορά πάρα πολύ καλή, τόσο καλή που δεν βλέπω να μπορώ να αντισταθώ... 
Λοιπόν, ενώ τα απλά Hankook Ventus S1 Evo2 K117 εβγαιναν στα 320€ (όσο και τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2), μου προσφέρουν πάλι τα Hankook Ventus S1 Evo2 K117 225/45R17 91W αλλά σε έκδοση HRS (Runflat), με κόστος 365€ (+45€ από τα απλά).
Νομίζω ότι κατέληξα λοιπόν, ταυτόχρονα και ήδη δοκιμασμένα Hankook, και σε Runflat, και λογικό κόστος.... Ελπίζω να είναι εξίσου καλά με τα απλά αυτά τα Runflat (έχουν ίδια χαρακτηριστικά A βρεγμένο και C κατανάλωση).
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 7seater