Καλησπέρα,
Είχα ενα e36 325 coupe και πρόσφατα αγόρασα ένα e46 316 N40 facelift sedan του 2002, με πρόβλημα στον εγκεφαλο του abs-asc.
Ήταν αναμένα στο ταμπλό, το λαμπάκι του ASC των φρένων και το ABS.
Screen Shot 2017-12-18 at 21.14.44.png
Είχα διαβάσει απο σε πολλά foroum για τους αισθητήρες του ASC οτι μπορεί να θέλουν αντικατάσταση ή καθάρισμα.
Μπήκα λοιπόν στο bmwfans.info και έβαλα τον αριθμό πλαισίου μου στο VIN decoder που έχει πάνω δεξιά , και έτσι βρήκα τον σωστό αισθητήρα asc για τους πίσω τροχόυς.
Αγόρασα απο ebay με 19 ευρώ 2 καινούργιους για τους πίσω τροχούς(αγόρα για τους πίσω γιατί κάπου διάβασα ότι όταν αναάβουν και τα 3 λαμπάκια σημαίνει ότι οι πίσω αισθητήρες δεν δουλεύουν) και τους αντικατέστησα αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Αποφάσησα λοιπόν να αγοράσω απο το ebay ενα εγκέαφαλο που βρήκα απο γερμανία απο αυτόν τον πωλητή --> https://www.ebay.com/usr/cam_auto_ga...72.m2749.l2754
με 70ευρώ(το σωστό νούμερο ανταλλακτικού το βρήκα από το bmwfans.info).
Το πήγα στον μηχανικό μου και έκανε την αντικατάσταση και τον προγραμματισμό του καινούργιου εγκεφάλου με 100ευρώ.
Θεωρώ ότι δεν έιναι δύσκολη δουλειά γενικά, και έχω και σχετικό βίντεο που με βοήθησε πολύ να καταλάβω την όλη διαδικασία.
Το αμάξι μου τώρα δουλεύει άψογα .
Ελπίζω να βοήθησα .![]()

Απάντηση με παράθεση