Τον είχα δει και εγώ στο fb αυτον στο Μπραχαμι και ψηνόμουν.
Μετά σκέφτηκα πόσο φρίκη θα φάει ο καταλύτης με όλο αυτό το πράμα που θα περάσει από εκεί και έκατσα στα αυγά μου...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Τον είχα δει και εγώ στο fb αυτον στο Μπραχαμι και ψηνόμουν.
Μετά σκέφτηκα πόσο φρίκη θα φάει ο καταλύτης με όλο αυτό το πράμα που θα περάσει από εκεί και έκατσα στα αυγά μου...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
doctore (21-06-17)
Το παίρνω απο το site:
ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ
Η συσκευή Engine Carbon Cleaning Machine παράγει Υδρογόνο με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης.
H2O -> O+ + H+h2o
Το παραγόμενο αέριο διοχετεύεται στον κινητήρα του οχήματος ενώ αυτός δουλεύει στο ρελαντί αναρροφόντας το, όπου λόγω των υπάρχουσων θερμοκρασιών δημιουργείται υπέρθερμος ατμός και ιόντα υδρογόνου και οξυγόνου.
Η2 (>2300οC) -> 2Η*
Ο ατμός υγραίνει και μαλακώνει όλες τις συσσωρευμένες ανθρακούχες επικαθίσεις.
Παράλληλα μειώνει την παραγόμενη θερμοκρασία εντός του θαλάμου καύσης, προστατεύοντας τα ζωτικά μέρη του κινητήρα.
Τα ιόντα Υδρογόνου διεισδύουν στα μόρια του άνθρακα και ενώνονται μαζί του δημιουργώντας ενώσεις Υδρογονανθράκων.
20170408 141727C + H+ -> CxHy
Στη συνέχεια και με την συμμετοχή του οξυγόνου οι παραγόμενοι υδρογονάνθρακες καίγονται και τα παράγωγα της καύσης αυτής είναι νερό, υδρατμοί και διοξείδιο του άνθρακα.
CxHy + O2 -> CO2 + H2O
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο πλήρης καθαρισμός των ιζημάτων άνθρακα (κάπνας) σε όλο το σύστημα καύσης και απαγωγής καυσαερίων.
Όλη η διαδικασία ελέγχεται ηλεκτρονικά από το λογισμικό της συσκευής, με ειδικούς αισθητήρες που συνδέονται στο όχημα.
αρα το συστημα παράγει ατμό και νερό το οποίο είναι ακίνδυνο, δεν αποκολουνται κομμάτια
και βουλωνει ο καταλύτης.ίσα ίσα που με αυτήν την μέθοδο καθαρίζουν τα μπεκ ο καταλύτης και γενικά όλο το συστημα
καύσης μέχρι το τέλος