Τι διάολο...στον αγ.Δημήτριο έπεσαν κατάρες;
Τι διάολο...στον αγ.Δημήτριο έπεσαν κατάρες;
Γιάννη μια χαρά είναι τα 5W-40 για το Ν42.
Τα εγκεκριμένα λιπαντικά είναι xW-30 ή xW-40, όπου χ = 0 ή 5, με προδιαγραφή LL01 ή LL04.
Εαν μπεις στους καταλόγους της Bmw θα δεις ότι η βασική προδιαγραφή για τους Ν4x είναι LL01 και περιλαμβάνει πολλές εταιρείες λιπαντικών με χαρακτηριστικά 5W-40.
To LL04 βγήκε μετά το 2004 και αφορά κινητήρες κυρίως diesel με φίλτρο dpf στα καυσαέρια. Προφανώς τα λιπαντικά LL04 υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές των LL01
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tasos.kamv : 06-12-15 στις 08:33
Lefterisk (08-12-15)
Γιαννη και εγω τοσο καιρο ξερω πως τα 5W40 ειναι προτεινομενα μαζι με αλλα για Ν4Χ αφου τηρουν τις προδιαγραγες LL04 της bmw !
Προφανως και θα φτιαχτει το θεμα τωρα ! Και ευκαιρια να πεσει και καμια προταση για λαδακι καλο!
Να τονισω πως οταν ανοιξα καπακι για τσιμουχα ψευτοκαπακου το μοτερ μεσα ηταν αψογο και πεντακαθαρο ( πριν κανα 2 χρονο αυτο !)
Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
Δεν αμφιβάλλω απλά έχω δει αρκετές φορές σε τέτοιους κινητήρες υψηλή κατανάλωση λαδιού που χρησιμοποιούσαν λάδια 5w40, με νορμάλ χρήση ενώ με 5w30 δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην πάροδο του χρόνου. Επιμένω στο 5w30 μετά την επισκευή.
Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
Καταρχήν να μας πει πόσα χλμ έχει το μοτερ του Γιάννη γιατί μπορεί να μην αξίζει επισκευή, να πληρώσει δηλαδή και να συνεχίσει να έχει πρόβλημα, την έχουν πατήσει πολλοί έτσι, πρέπει να πετύχει μάστορα να έχει γνώσεις, διάθεση να είναι ξεκάθαρος και να αναλάβει ευθύνγ σε περίπτωση στραβής, και όχι μόνο στα λόγια, γιατί όταν έρχετε η στραβή αλλάζει το παραμύθι μετά. Αν δε το κάνεις γραπτώς μη κάνεις τπτ, δεν έχει μπέσα κανείς. Μονόδρομος κινητήρας αγορά από Γερμανία με λίγα χιλιόμετρα και εγγύηση γραπτή φυσικά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JiMk86 : 07-12-15 στις 01:25
Από 330 θέλω να μεγαλώσω να γίνω M3.
Bazil Van Sinner (11-12-15)
Το αμαξι εχει 121,980 κμ σημερα ! Το γραψα και παραπανω !
Δεν νομιζω οτι εχει καποιο σοβαρο θεμα ωστε να χρηζει αλλαγης ! Το μοτερ δουλευει αψογα και πολυ ησυχα χωρις θεματα δοξα το θεο. Τωρα τα τσιμουχακια ειναι απο οτι εχω δει και διαβασει συχνο φαινομενο οποτε πιστευω οτι με την αλλαγη τους θα ειμαι οκ![]()
Lefterisk (08-12-15), Moufas E46 (07-12-15)
συμφωνω κι εγω με τα γραφομενα του τασου και του παρη.
επιπροσθετα, η λογικη λεει οτι η ελλαδα θελει 40 και οχι 30.
απο την αλλη, εγω απο το 2010 που απεκτησα το ν46 βαζω 5w-30...ειμαι ανωμαλαρα; μπορει...παντως μεχρι τωρα δεν καιει καθολου λαδι (2007 με 98κ χλμ) αν και ειναι πολυ νωρις για εμενα..ευτυχως.
E90 N46B20 montego blue
Dermatis (08-12-15), tasos.kamv (08-12-15)
Σινεμπλοκ Ζ4 Μ ...
έχει πάρει κάποιος απο εδω?
Βutterfly effect...
alexm (18-12-15)