Αρχικό μήνυμα απο
vagmag
Έχω την εντύπωση πως ο Θωμάς εννοεί οτι αν αυτό το 40% της αποχής , ή τουλάχιστο ένα μέρος αυτού ψήφιζε , συμμετείχε στις εκλογές , τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων θα ήταν πολύ διαφορετικά , θα αναγκαζόταν να συνεργαστούν εδώ κ πολύ καιρό κ να προχωρήσουν μπροστά για τη χώρα .
Όσο ακομα ελπίζουν οτι θα συσπειρώσουν δυνάμεις , η μεγάλη αποχή θα τους βοηθά να πιάνουν μεγάλα ποσοστά , όποτε κ να κάνουν κυβέρνησης όπως τη σημερινή ή του πρόσφατος παρελθόντος ( βοηθούμενοι βέβαια κ απο το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει ο πρώτος ) .
Εννοείτε πως η μη ενασχόληση μας με τα κοινά , βοηθάει όλους αυτούς να λειτουργούν με αυτό τον τροπο .
Όσον αφορά το δεύτερο θέμα που έθιξες .... Νομίζω οτι είναι λίγο πολύ άκυρο .
Ξεκινώντας απο το εκεί στη βόρειο Ελλάδα λίγο πολύ γνωριζεστε μεταξύ σας ( μου θυμίζει ερωτήσεις του τύπου : απο την κρητη / Πελοπόννησο / Θεσσαλονίκη κλπ Καβάλα ειςαι ;;; Ξέρεις κάποιον Κώστα τυχάρπαστακη ;;;; Χαχαχαχα ) .
Τα λαμόγια υπάρχουν παντού ! Δυστυχώς ! Ένα λαμογιο του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βλάψει τον ιδιωτικό τομέα . Απο εκεί είτε η αγορά τον πετάει έξω , είτε οι νόμοι θα έπρεπε ( αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τα λαμόγια προστατεύονται κ απο τους νόμους ) ,
Για να βλάψει το δημόσιο όμως χρειάζεται κ η συνδρομή τουλάχιστο ενός δημοσίου υπαλλήλου λαμόγιο ! Αυτό είναι κ το μεγάλο πρόβλημα ! Η ύπαρξη ενός κ μόνο λαμόγιου σε θέση τέτοια στο δημόσιο μπορεί να κάνει πολλαπλάσια ζημιά , προσελκύοντας όλα εκείνα τα λαμόγια του ιδιωτικού τομέα .
Δεν ξέρω αν είναι δικό μας φταίξιμο που δεν εντοπίσαμε τα λαμόγια του ιδιωτικού τομέα που λυμαίνονταν τα χρήματα του δημοσίου , με τη βοήθεια άλλων λαμόγιων μέσα στο δημόσιο .... Μου φαίνεται κάπως άκυρο .
Τουλάχιστο η δίκη μου δραστηριότητα ( νομίζω κ του Θωμά ) δεν έχει επαφή με δημόσιο χρήμα , έργα κλπ όποτε κ οι γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένες συναλλαγές του δημοσίου μου είναι παντελώς άγνωστες . ( φτάσαμε να απολογούμαστε που δεν κάναμε κάτι ) . Οι υπεύθυνοι εφοριακοί , αστυνομικοί , κλπ κλπ προϊστάμενοι , διευθυντές , ελεγκτές κλπ κλπ για ποιο λόγο πληρώνονται ;;;;