Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 479

Θέμα: F20 116i br-performance tuning

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Μακεδονία
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Red116 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυσκολο να ειναι μην ανυχνευσιμο...φιλος με καμενηβτουρμπινα σε tiguan πηγε τον καλωδιοσανε και γα να οερασει εγγυηση ειδανε στον εγκεφαλο την τοπ πιεση που εχει σηκωσει η τουρμπινα ειδαν οτι ηταν στα κανονικα ορια και του την αλλαξαν..αμα τωρα παθεις μια ζημια απλη και σε καλοδιωσουνε βλεπουν τα παντα και αμα θελουν σε παιρνανε σε εγγυηση..δλδ κανεις το σταυρο σου..
    Παρόμοια διευκρίνηση μου έδωσε και εμένα τεχνικός προϊστάμενος σε μεγάλη αντιπροσωπεία BMW, όταν ρώτησα για το εάν είναι ανιχνεύσιμο ένα remap από την εταιρεία σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς σε μηχανικά μέρη, μη φυσιολογικής για τα ΧΛΜ του και εκτός εγγύησης πάντα (για εντός εγγύησης δεν το συζητάμε καν!).

Μου είπε λοιπόν ότι πιο ασφαλής (σχετικά) είναι ο παράλληλος εγκέφαλος, μιας και τροποποιεί τα δεδομένα - παραμέτρους της εργοστασιακής ECU αλλά μη μπορώντας να ξεφύγει από τα όρια ασφαλείας του κατασκευαστή (για τα λοιπά μηχανικά μέρη), στις περιπτώσεις τις οποίες βγάζει τα γνωστά Check Engine λαμπάκια και βάζει το αμάξι σε Safe Mode για την προστασία του.

Ενώ με το remap του εργοστασιακού εγκεφάλου, καταργούνται τα όποια όρια αυτά, με ότι αυτό συνεπάγεται.....

Γιαυτό και κατά 99%, ένα remap αποδίδει περισσότερη ισχύ σε σχέση με έναν παράλληλο εγκέφαλο......αλλά το πόσο πιέζεις τα λοιπά μηχανικά μέρη (τα φτάνεις στα όριά τους) και τι άλλο πρέπει να αλλάξεις για να συνεχίσει να είναι αξιόπιστη η βελτίωση (πχ. Intercooler, βεντιλατέρ, κολάρα κλπ), είναι άλλο θέμα....
    VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 7seater

2. The Following User Says Thank You to topmar For This Useful Post:

Zizik (02-11-15)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP