Για αγραφο λεω και εγω
Sent from my iPhone using Tapatalk
Για αγραφο λεω και εγω
Sent from my iPhone using Tapatalk
Μην μπλεξεις με αγραφο. Μονο παραλληλο. Δεν υπαρχει περιπτωση ο αγραφος να δουλεψει σωστα οπως ο μαμα σε off boost cruising και city driving. O αγραφος χρησιμοποιηται μονο σε extreme setups που μας ενδιαφερει συγκεκριμενη παραμετροποιηση που δεν προσφερει ο μαμα πχ.αυξηση οριου στροφων, antilag και flat shift δυνατοτητες, διαρκεια σπινθηρα κτλ
Ουσιαστικα στα low/medium boost setups βαζουμε ενα παραλληλο που ελεγχει διαρκεια ψεκασμου και αβανς οταν το αυτοκινητο ειναι σε πιεση, χωρις να παρεμβαινει καθολου στην φαση υποπιεσης οπου εκει το αυτοκινητο δουλευει ατμοσφαιρικα.
Προφανως και δεν ισχυει κατι τετοιο φυσικα,εκτος αν ο προγραμματιστης βαριεται ν'ασχοληθει με τον αγραφο......Σιγουρα ειναι πιο ευκολη και πιο φθηνη λυση ο παραλληλος,ειδικα οταν δεν εχουμε απαιτησεις απο το μοτερ μας,αλλα παντα θα βασιζεται στην αργη επεξεργασια των εργοστασιακων ηλεκτρικων.....Κι αυτο δεν ειναι καλο,οταν εχουμε υπερπιεση....
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....
GiorgosT (01-11-15)
καλησπέρα και πάλι μιας και δεν απάντησε κάποιος τι περιορισμοί υπάρχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα,θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος ακόμη και από 1ο χέρι τι γίνεται με αυτό τον κινητήρα μιας και από όσα διαβάζω και εδώ και αλλού δεν βγάζω άκρη,άλλοι λένε για εγκέφαλο,άλλος δεν χωράει το turbo,ότι δεν υπάρχει μάστορας να το προγραμματίσει σωστά,ότι είναι αλουμίνιο το μπλοκ και με όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.Το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσα χρόνια ε46 δεν έχω δει με turbo μόνο e36
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=828666
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=640137
Εδω μπορεις να διαβασεις και να παρεις αρκετες πληροφοριες για το project σου
Προφανως και ισχυει κατι τετοιο γιατι οσο και να ασχοληθει ο προγραμματιστης ποτε δεν θα μπορεσει να εχει τις πραγματικες συνθηκες που θα κληθει να αντιμετωπισει το αυτοκινητο οπως πχ πολυ χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα θα εστιασει κυριως στο τι γινεται σε συνθηκες πιεσης και συνηθως πανω στο δυναμομετρο. Εκτος αν εννοεις οτι ο προγραμματιστης θα φαει μια εβδομαδα πανω στο αυτοκινητο ωστε να ασχοληθει με το partial trottle και τις συνθηκες κινησης μεσα στην πολη για οικονομια, σωστη λειτουργια κτλ.
Η εκτος αν εννοεις οτι υπαρχει προγραμματιστης που μπορει να παρει εναν αγραφο και σε μια ωρα πανω στο δυναμομετρο να φτιαξει προγραμμα που να αποδιδει καλα σε πιεση (εκει που εστιαζει δηλαδη) αλλα και ταυτοχρονα ομαλη πολιτισμενη και οικονομικη λειτουργια σε ολες τις αλλες συνθηκες οπως ο εργοστασιακος. Εγω μεχρι τωρα δεν εχω βρει καποιον τετοιο.
Αυτο το τελευταιο με την αργη επεξεργασια του παραλληλου σε σχεση με τον αγραφο πως το εννοεις δηλαδη για να καταλαβουμε. Ο παραλληλος επεμβαινει στο αβανς/διαρκεια ψεκασμου οταν βρεθει το μοτερ σε πιεση και η ταχυτητα του εξαρταται απο το τι παραλληλο εχουμε (οπως και ο αγραφος δηλαδη). Μερικοι εχουν δικο τους map sensor οπως και wideband. Tα αργα εργοστασιακα ηλεκτρονικα πως τον επηρεαζουν δηλαδη?
Μεχρι και τα M3 της HPF που εφταναν 1000 αλογα δεν καταργουσαν την Οem Ecu και δεν δουλευαν standalone τον ΑΕΜ που ειχαν.