επεισης θα ηθελα λιγο βοηθεια για το τι offset να κοιταζω...
επεισης θα ηθελα λιγο βοηθεια για το τι offset να κοιταζω...
Μπες στο realoem.com και με τον αριθμό πλαισίου σου δες τι φοράει σε γνήσιες 17αρες το αμάξι σου.
Από έναν πρόχειρο έλεγχο που έκανα,γενικά σε 17αρες ο προηγούμενος Άσσος (Ε81/Ε87) φορούσε ζάντες 7 Χ 17 (σε ίντσες, φάρδος και διάμετρος), με offset (ET) 47 και λάστιχο 205/50/17.Αν ειναι ασύμμετρες, οι πίσω ειναι πιο φαρδίες 7,5 Χ 17 με ΕΤ 47 και λάστιχο 225/45/17.
Γενικά οι replica έχουν συνήθως offset γύρω στο 35 (βγαίνουν πιο έξω 1,2 cm σε σχέση με μια ζάντα ίδιου πλάτους με ΕΤ47).
Επίσης οι γνήσιες από σειρά 3,Ζ4 έχουν γενικά πιο μεγάλο φάρδος και πιο μικρό offset,που σημαίνει ότι βγαίνουν πιο έξω από τις γνήσιες του Άσσου.
Γενικός κανόνας:επειδή όλα τα BMW έχουν καρέ 5 Χ 120, δεν σημαίνει ότι και όλες οι ζάντες (γνήσιες ή replica) ειναι κατάλληλες για το αμάξι μας,εφόσον βέβαια θέλουμε να διατηρήσουμε τις εργοστασιακές προδιαγραφές,ανεξαρτήτως του τι ισχυρίζεται ο πωλητής...
asteratos89 (13-09-15), nikos valvetronic (13-09-15), scania124 (13-09-15)
Για το offset θα σε βοηθήσει αυτός που θα αγοράσεις τις ζάντες.
Από Ζ4 δεν σου κάνουν. ....λόγο ότι το offset είναι πολύ διαφορετικό (αυτό μου είπαν και εμένα όταν βρήκα κάτι ζάντες )
Βάλε 17αρες......αν είναι για 16αρες άστο όπως είναι.
Το αυτοκίνητο μου το έχω 8 χρόνια, από την μέρα που βγήκε από την αντιπροσωπία έχει αλλάξει μέχρι τώρα 3 σετ ζάντες, όλες ρεπλίκα .
Δίνεις λίγα λεφτά και οπότε τις βαρεθείς τις αλλάζεις.
![]()