Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 836

Θέμα: [E46] Γενικά προβλήματα

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν μπορουν να αλλαξουν ολα τα συνεργεια τσιμουχακια βαλβιδων χωρις να βγαλουν το καπακι.
    Απ οσο καταλαβα, ο Αλέξης περιγράφει μια εργασια χωρις αφαίρεση καπακιου (μονο ψευτοκαπακο), ενω ο παρης εχει παρει προσφορες απο συνεργεια που θα κατεβασουν καπακι.
    Εξ ου η διαφορα.

Προσωπικα να πω την αληθεια οταν ειδα πρωτη φορα να αλλαζουν τσιμουχακια βαλβιδων χωρις να βγαζουν καπακι καραφλιασα.
    Ο τυπος εβγαλε εκκεντροφορους, ειχε μαραφετι που το βιδωνε στη θεση του μπουζι και πρεσσαρε αερα μεσα στον κυλινδρο, πραγμα το οποιο του επετρεπε να λυσει ελατηρια βαλβιδων κρατωντας ολες τις βαλβιδες κλειστες.
    Αλλαζε τσιμουχακια και το εδενε.
    Εμεινα μ@λ@κας.
    Της σχολης των audi ο μηχανικος που αναφερω (ναι ψαχνουν και αυτοι μοντες για να κανουν καπως ανωδυνη την αντικατασταση στα τσιμουχακια βαλβιδων).
    Βασικες προυποθεσεις...
    Αν χρειαστουν οδηγοι οδηγεισαι στο να λυσεις και καπακι.
    Αν πεσει βαλβιδα μεσα παλι ανοιγεις καπακι.

Παντως αν καταληξει κανεις να λυσει καπακι θα χρειαστει οπωσδηποτε φλαντζα και αν το μοτερ εχει πανω απο 100.000 χλμ ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα χρειαστει και πλανισμα...
    Αν εισαι ψειρας θα αλλαξεις και βιδες κεφαλης, θα κανεις φρεζαρισμα εδρων... Και εγινε που εγινε η δουλεια θα βαλεις νεους οδηγους βαλβιδων και θα κανεις κ ενα καθαρισματακι αυλων... Οποτε το κουστουμι εκτιναζεται.
    Αλλα μετα το δενεις και ειναι σα να αλλαξες μοτερ...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 02-09-15 στις 19:12

2. The Following 3 Users Say Thank You to ghost-rider For This Useful Post:

A8hnaios (03-09-15), tasos.kamv (03-09-15), Vassilis ///M (04-09-15)

Περιοχή
    Αγιος Δημητριος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλημερα!
    Εκανα σημερα αλλαγη λαδιων!
    Μπηκε φρεσκο λαδακι και θα το παρακολουθησω να δω πως τα καιει χωρις να το πιεζω ! Πηρα και ενα λιτρο να εχω πορτμπαγκαζ και σε ενα μηνα το βαζω για τσιμουχακια !
    Οπως εμαθα ειναι περιττο να ανοιχτει κινητηρας και απο θεμα κοστους και απο θεμα δουλειας!

Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    3

Προεπιλογή

Θα ηθελα να μοιραστω,αυτο που συνεβη,στην προχθεσινη αλλαγη λαδιων,στο e46 1,6(2003).Mετα την αλλαγη,και συμπληρωση λαδιων στο σερβις,σε συνεργειο που παω 5 χρονια,και κανει μονο bmw,συνεβει το παρακατω.Το βαζει μπρος αυτος που εκανε ολο το σερβις,και δεν ακουγετε να δουλευει καλα...το σβηνει αμεσως.Ξαναπροσπαθει,και ο παραξενος ηχος συνεχιζει....τον φωναζει αμεσως ο ιδιοκτητης του συνεργειου να το σβησει.Συνεβη το εξης......πεταξε λαδι απο το φιλτρο,στον κινητηρα,καμια δυο λιτρα.
    Εχει συμβει σε κανεναν κατι αναλογο?

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο CHKO3CI Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...πεταξε λαδι απο το φιλτρο,στον κινητηρα,καμια δυο λιτρα.
    Δεν είχε σφίξει το φίλτρο του λαδιού? Πως έγινε αυτό?

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    3

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είχε σφίξει το φίλτρο του λαδιού? Πως έγινε αυτό?
    Πολυ πιθανον,αφου η διαρροη προηλθε απο το φιλτρο.Το ερωτημα ειναι...ειχε καποιον τζογο το φιλτρο κατασκευαστικα ή εκανε πατατα ο τεχνικος?

Να υποψιαστω αφτερ μαρκετ φιλτρο ΑΝΤΙ γνησιων που λεει οτι τοποθετει το συνεργειο.Δεν εγινε καποια αλλαγη απο τον ιδιοκτητη του συνεργειου σε υλικα,απλα συμπληρωσε λαδι........Υπαρχουν πολλα ερωτηματα ακομα......
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CHKO3CI : 03-09-15 στις 16:04

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολυ πιθανον,αφου η διαρροη προηλθε απο το φιλτρο.Το ερωτημα ειναι...ειχε καποιον τζογο το φιλτρο κατασκευαστικα ή εκανε πατατα ο τεχνικος?

Να υποψιαστω αφτερ μαρκετ φιλτρο ΑΝΤΙ γνησιων που λεει οτι τοποθετει το συνεργειο.Δεν εγινε καποια αλλαγη απο τον ιδιοκτητη του συνεργειου σε υλικα,απλα συμπληρωσε λαδι........Υπαρχουν πολλα ερωτηματα ακομα......
    Φίλε μου έτσι όπως τα περιγράφεις δεν πρέπει να βίδωσαν καθόλου το καπάκι
    με το φίλτρου λαδιού! Το φίλτρο λαδιού δεν λέει κάτι αν δεν είναι γνήσιο, τα
    επώνυμα φίλτρα του εμπορίου π.χ. MANN ή Henqst είναι εξίσου ποιοτικά.
    Άλλο πράμα όμως έπαθες εσύ.Ακόμα και να μην το έσφιγγε καλά δεν θα
    έχανε τόσο, εγώ πιστεύω δεν σου έβαλαν καθόλου το καπάκι με το φίλτρο!

8. The Following 6 Users Say Thank You to nikos valvetronic For This Useful Post:

BILL007 (03-09-15), CHKO3CI (04-09-15), ghost-rider (04-09-15), katsaraios (03-09-15), pilot (04-09-15), Vassilis ///M (04-09-15)

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    3

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos valvetronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε μου έτσι όπως τα περιγράφεις δεν πρέπει να βίδωσαν καθόλου το καπάκι
    με το φίλτρου λαδιού! Το φίλτρο λαδιού δεν λέει κάτι αν δεν είναι γνήσιο, τα
    επώνυμα φίλτρα του εμπορίου π.χ. MANN ή Henqst είναι εξίσου ποιοτικά.
    Άλλο πράμα όμως έπαθες εσύ.Ακόμα και να μην το έσφιγγε καλά δεν θα
    έχανε τόσο, εγώ πιστεύω δεν σου έβαλαν καθόλου το καπάκι με το φίλτρο!
    Ελπιζω μονο,να μην εγινε κατι,........το οποιο θα οδηγησει σε ζημια.......Για ολα τα αλλα,το συνεργειο(ιδιοκτητης/αφεντικο η προισταμενος) ειναι υπευθυνο,για τους συνεργατες,και τις εργασιες που τους αναθετει εντος και........εκτος επιχειρησης,για τα εμπορευματα που προμηθευουν οι προμηθευτες το συνεργειο.Η πατατα εκ μερους του τεχνικου,το εχω δει απο την πρωτη στιγμη,ως το ισχυροτερο ενδεχομενο....

Περιοχή
    Athens/ Κορυδαλλός
    Rides
    0

Προεπιλογή

Θα ηθελα να μοιραστω,αυτο που συνεβη,στην προχθεσινη αλλαγη λαδιων,στο e46 1,6(2003).Mετα την αλλαγη,και συμπληρωση λαδιων στο σερβις,σε συνεργειο που παω 5 χρονια,και κανει μονο bmw,συνεβει το παρακατω.Το βαζει μπρος αυτος που εκανε ολο το σερβις,και δεν ακουγετε να δουλευει καλα...το σβηνει αμεσως.Ξαναπροσπαθει,και ο παραξενος ηχος συνεχιζει....τον φωναζει αμεσως ο ιδιοκτητης του συνεργειου να το σβησει.Συνεβη το εξης......πεταξε λαδι απο το φιλτρο,στον κινητηρα,καμια δυο λιτρα.

Πριν χρόνια στο R1 μου.

Ελαττωματικό φίλτρο που μετά από κάποια χιλιόμετρα Έσκασε και πέταγε λάδι. Ζημιά δεν έπαθα γιατί όλο το λάδι Έφευγε πάνω στις εξατμίσεις και νόμιζα ότι πήρα φωτιά 😅 ντουμάνιασα και την καβάλας.

11. The Following User Says Thank You to Christopherk For This Useful Post:

CHKO3CI (04-09-15)

Περιοχή
    Θεσσαλία
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παιδιά sos.
    Έχω πρόβλημα με το δυναμό και θέλει αλλαγή ή καστανια του δυναμου.
    Έβγαινε με τέσσερα διαφορετικά εγώ έχω το valeo 90-110
    Το ανταλλακτικό έχει τον κωδικό 12317516109 ΑΛΛΑ από Σεπτέμβριο του 2011
    ή bmw το κατήργησε..
    Έχετε καμία ιδέα από που μπορώ να παραγγειλω aftermarket που να ταιριάζει με αυτόν τον κωδικό γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάπου.
    Υ.Γ.σπέσιαλ thanks στην κινητη εγκυκλοπαίδεια στον Αλέξη από την Πάτρα που με βοήθησε
    να βρω όλα τα παραπανω

13. The Following User Says Thank You to Dimimav For This Useful Post:

alexm (23-09-15)

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dimimav Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά sos.
    Έχω πρόβλημα με το δυναμό και θέλει αλλαγή ή καστανια του δυναμου.
    Έβγαινε με τέσσερα διαφορετικά εγώ έχω το valeo 90-110
    Το ανταλλακτικό έχει τον κωδικό 12317516109 ΑΛΛΑ από Σεπτέμβριο του 2011
    ή bmw το κατήργησε..
    Έχετε καμία ιδέα από που μπορώ να παραγγειλω aftermarket που να ταιριάζει με αυτόν τον κωδικό γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάπου.
    Υ.Γ.σπέσιαλ thanks στην κινητη εγκυκλοπαίδεια στον Αλέξη από την Πάτρα που με βοήθησε
    να βρω όλα τα παραπανω
    Καλημέρα.
    Επειδή παρουσιάζει και εμένα πρόβλημα το δυναμό, (δίνει 14,3V μόνο αφού ζεσταθεί το αυτοκίνητο, μετά από περίπου 10 λεπτά) μπορείς να μας πεις τι συμπτώματα είχες?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP