Είναι πράξη νομοθετικού περιεχομένου .
Γράφει ξεκάθαρα τι επιτρέπεται κ τι οχι.
Δεν ξερω αν έχετε καποια χειροπιαστή απόδειξη οτι επιτράπηκε κατι παραπάνω απο οτι το προηγούμενο διάστημα ....
Επιτρέπονται συναλλαγές που δε φεύγουν χρηματα απο το τραπεζικό σύστημα .
Ακομα απαγορεύεται το άνοιγμα νέου λογαριασμού ( δε νομιζω οτι χρειαζεται να επιλύσουν καποιο διαδικαστικό πρόβλημα )
Ακομα απαγορεύεται να βάλεις συνδικαιούχο ( ομοίως με το παραπάνω )
Ακομα απαγορεύεται να προ εξοφλήσεις το δάνειο σου , κ ας το ορίζει η σύμβαση σου
Ακομα μπορεις να κανεις ανάληψη μόλις 60 ευρω την ημέρα . Δεν άλλαξε το όριο. Απλα σου δίνουν την ευκαιρία να τα πάρεις ολα μαζι τα 420 της εβδομαδας κ να μην εξοργίζεσαι σε μια ουρά.
Ακομα οι αιτήσεις για εισαγωγές μένουν στα ράφια των καταστημάτων , κ προχωράνε μονο τα απολύτως απαραίτητα. Σημερα επισκέφτηκα και την εθνικη ξανά, κ μου είπαν για νέες αιτήσεις που μπορούν να γίνουν , να δείξουμε πόσες εισαγωγές κάναμε πέρυσι , αλλα στο τελος κατέληξε ο διευθυντής οτι και πάλι δύσκολα. Με ρώτησε αν τα προϊόντα μας ειναι φάρμακα , καύσιμα ή τρόφιμα και οταν του απάντησα οχι , κούνησε απλα το κεφάλι. Στην ερώτηση μου , οτι εμεις που δεν ανήκουμε σε αυτούς τους κλάδους ... Τι πρέπει να κάνουμε; Να κλείσουμε ;;; Μου απάντησε οτι εχω δίκιο αλλα και αυτοί εκτελούν εντολές Άνωθεν .
Εχθές υπήρξε καταγγελία οτι προωθουνται αιτήματα εισαγωγής για ηλεκτρικές συσκευές πχ έναντι τροφίμων λογω οτι υπουργοί έστειλαν λίστα σε καταστήματα με "εξυπηρετήσεις " .
Προσωπικά ακομα φοβάμαι κ οι εκλογές δεν βοηθάν ούτε να μας εμπιστευθεί κανένας ούτε εμεις να εμπιστευθούμε το τραπεζικό μας σύστημα .
Το οτι μπορούν να γίνουν καποιες αγορές μουσικής πχ ή λογισμικού , δεν ξερω ποιος έκρινε οτι ειναι προτεραιότητα αλλα στα ματιά μου φαινεται σαν τυράκι , για να αισθάνεται ο κόσμος που δεν εχει επαφή με τις τράπεζες ... Καθυσχασμενος .
Σημερινές δηλώσεις του Τσακαλώτου καθησύχαζαν οτι δεν θα γινει κούρεμα στους καταθέτες , μιας και η κυβέρνηση θα πετύχει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν την 1/1/2016 που ειναι το όριο του bail in . Λίγες ώρες μετα αυτη η κυβέρνηση που μας το υποσχέθηκε .... Δεν υπαρχει ... Παραιτήθηκε ...
Μακάρι να κάνω λάθος ...
Συγνώμη αν το έκανα επικαιρότητα ... Μπορείτε να το μεταφέρετε ...