Αρχικό μήνυμα απο
Thomelef
Εγώ πουλάω έπιπλα και εξαρτήματα επίπλου. Κάθε τι που πουλάω, έχει υπολογισμένο υπαλληλικο κοστος, εισφορά σε ταμεία, κόστος ενέργειας, κόστος φορολογίας και απώλεια κατά την παραγωγή.
Κάνουμε μια σούμα, προσθέτουμε και ένα Α κέρδος και πουλάμε. Και έτσι δικαιολογουμε όλα αυτά που πληρώνουμε.
Έναντι όλων αυτών των εξόδων, υπάρχει η ανταποδοση στο ίδιο το προϊόν. Δίνω δλδ 100¤ για να βγάλω εμπόρευμα το οποίο θα πουληθεί 101¤ πχ. 99¤ δεν μπορώ να πουλήσω.
Το προσωπικό μου, θα πληρωθεί με 100¤ τέλος της εβδομάδος, αλλά θα μου έχει δώσει ανταποδοση σε εμπόρευμα αξίας ανάλογης ώστε να πάρω τα λεφτά που έδωσα + κάτι παραπάνω για να ζήσω.
Αυτή τη στιγμή, θέλω να μου πει κάποιος, τι ανταποδωση έχει ο μισθός ενός εφοριακός στο κράτος, ο μισθός ενός απεσπασμενου αστυνομικού που είναι οδηγός βουλευτού, ο μισθός ενός υπαλλήλου της βουλής, ο μισθός ενός τενεκε μιας ΜΚΟ, κοκ.
Προσέξτε, δεν αναφέρω νοσηλευτές, μαχημους στυνομικους κτλ κτλ, μιλάω για συγκεκριμένα μερίδες. Και μη μου πείτε ότι πληρώνονται και συνεισφέρουν στην αγορά, γιατί αν η αγορά πρέπει να τους πληρώνει με 100 για να γυρνάνε τα 10, αστο...ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
Ορίστε. Ας μου πει κάποιος λοιπόν, τι ανταποδωτικοτητα υπάρχει προς το δημόσιο από τους υπαλλήλους, έναντι μισθών, επιδομάτων και προνομίων που απολαμβάνουν.