Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Θέμα: Ανεξάρτητη Εταιρία Ελέγχου Μεταχειρισμένων Οχημάτων

Περιοχή
    Athens/ Κορυδαλλός
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spaka Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν είμαι έμπορος και τους πάω αυτούς 10 αυτοκίνητα τη βδομάδα, το 11το που θα τους πάω και θα είναι σκάρτο θα πουν την αλήθεια; Αν πάντως είναι αξιόπιστοι και υπάρχουν και τίποτα ρήτρες τότε βλέπω σε λίγα χρόνια να γίνεται must. Να λειτουργεί δηλαδή σαν διαφήμιση ότι πουλάω το αμάξι μου και έχει και χαρτί από τη τάδε εταιρία. Θα δείξει ο καιρός παιδιά...

Sent from my V3 Plus using Tapatalk 2
    Ποιος μεγαλο έμπορος δεν θα τα σκάει για να έχει διαμάντια

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο deepBLUE Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για ποιο λογο να πληρωσεις κατι τετοιο οταν ολοι μας εχουμε τους μηχανικους μας που μπορουμε να απευθυνθουμε ?
    Γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να βρίσκεται στα 800χλμ απο εκεί που είσαι. Πώς θα το τσεκάρεις? Εδώ στην Γερμανία δουλεύουν καλά πάντως αυτοί γιατί και οι αποστάσεις δεν είναι μικρές.

3. The Following 3 Users Say Thank You to ChristosKDE For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (27-05-15), steliosm46 (26-05-15), Vassilis ///M (26-05-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σαν το αμερικάνικο Carfax.

Αν δεν έχεις πιστοποίηση από το carfax δεν πουλάς τίποτα. Αυτό όμως προϋποθέτει μεγάλες βάσεις δεδομένων συνδεδεμένες μεταξύ τους από ασφαλιστικές, συνεργεία κλπ

5. The Following 2 Users Say Thank You to friendgr For This Useful Post:

BILL007 (26-05-15), Prevezanos (28-05-15)

Περιοχή
    ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο deepBLUE Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για ποιο λογο να πληρωσεις κατι τετοιο οταν ολοι μας εχουμε τους μηχανικους μας που μπορουμε να απευθυνθουμε ?
    Δυστυχώς έχουμε παραδείγματα πολλά από δικούς μας μηχανικούς που άλλα λένε τώρα και στην ενδεχόμενη στραβή κάνουν την πάπια....
    Ο ξένος όμως θα δεσμευτεί με κάποιο χαρτί απέναντι στον κάθε συναλλασσόμενο και ίσως δικαιωθεί σε περίπτωση στραβής..

Ίδωμεν...

https://www.airtrans.gr

"Μην έρχεσαι ποτέ σε λεκτική αντιπαράθεση με έναν βλάκα...
    Θα φέρει την συζήτηση στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας..."

7. The Following User Says Thank You to mixalis For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (27-05-15)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων

Αν δεν έχεις πιστοποίηση από το carfax δεν πουλάς τίποτα. Αυτό όμως προϋποθέτει μεγάλες βάσεις δεδομένων συνδεδεμένες μεταξύ τους από ασφαλιστικές, συνεργεία κλπ
    Eτσι ακριβώς! Όπως είναι και στην Αγγλία

To oποίο όμως not gonna happen in Greece...

9. The Following User Says Thank You to BILL007 For This Useful Post:

trueno (29-05-15)

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ως ιδέα είναι πάρα πολύ καλή και πρέπει να εφαρμοστεί πανελλαδικά, μήπως και μπει τάξη στο χάος που λέγεται μεταχειρισμένα οχήματα.

Όμως!!!!!!

Επειδή εδώ είναι Ελλάδα, αν δεν διασφαλιστούν και αποσαφηνιστούν δύο θέματα τότε "κλάφτα Χαράλαμπε", που λένε και στην Οξφόρδη.

Πρώτον

Διαρκής έλεγχος, διασφάλιση και πιστοποίηση, αντικειμενικού και ορθού ποιοτικού τεχνικού ελέγχου.

Με λίγα λόγια, ποιος ελέγχει διαρκώς την εταιρία, διασφαλίζει και πιστοποιεί ότι αυτή κάνει αντικειμενικό και ποιοτικό έλεγχο;

Ο ΕΛΟΤ, ξένοι οίκοι, ποιος; Δεν αναφέρει!

Και Δεύτερον,

Ποιες είναι οι αστικές ευθύνες της εταιρίας προς εμένα αν αποδειχθεί ότι ο έλεγχος ήταν πλημμελής και εγώ είτε αγόρασα το αυτοκίνητο ακριβότερα, είτε μου έβγαλε μία ζημιά που σύμφωνα με τον έλεγχο δεν έπρεπε ή στη χειρότερη περίπτωση έπαθα ατύχημα από βλάβη που δεν έπιασε ο τεχνικός έλεγχος της εταιρίας;

Διότι αν πρόκειται για μία απλή τεχνική γνώμη, χωρίς ευθύνες και κύρος, τότε τέτοια έχω και γω και δεν κοστίζει.

Είναι όντως καλή ιδέα αλλά ας το κάνουνε μια φορά σωστά και όχι όλα για την κονόμα.
    Για να σου δώσουν οποιασδήποτε μορφής εξουσία πρέπει πρώτα να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στους ανθρώπους.

11. The Following 4 Users Say Thank You to Prevezanos For This Useful Post:

bakalos (26-05-15), pilot (26-05-15), spaka (26-05-15), Vassilis ///M (27-05-15)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eτσι ακριβώς! Όπως είναι και στην Αγγλία

To oποίο όμως not gonna happen in Greece...
    Ρε παιδια δε προκειτε να γινει κατι τετοιο εδω ποτε.. Εδω ειναι Βαλκανια!

Ωραια σαν ιδεα αλλα ως εκει/....

Γνωμη μου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

13. The Following User Says Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

Prevezanos (27-05-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Prevezanos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ως ιδέα είναι πάρα πολύ καλή και πρέπει να εφαρμοστεί πανελλαδικά, μήπως και μπει τάξη στο χάος που λέγεται μεταχειρισμένα οχήματα.

Όμως!!!!!!

Επειδή εδώ είναι Ελλάδα, αν δεν διασφαλιστούν και αποσαφηνιστούν δύο θέματα τότε "κλάφτα Χαράλαμπε", που λένε και στην Οξφόρδη.

Πρώτον

Διαρκής έλεγχος, διασφάλιση και πιστοποίηση, αντικειμενικού και ορθού ποιοτικού τεχνικού ελέγχου.

Με λίγα λόγια, ποιος ελέγχει διαρκώς την εταιρία, διασφαλίζει και πιστοποιεί ότι αυτή κάνει αντικειμενικό και ποιοτικό έλεγχο;

Ο ΕΛΟΤ, ξένοι οίκοι, ποιος; Δεν αναφέρει!

Και Δεύτερον,

Ποιες είναι οι αστικές ευθύνες της εταιρίας προς εμένα αν αποδειχθεί ότι ο έλεγχος ήταν πλημμελής και εγώ είτε αγόρασα το αυτοκίνητο ακριβότερα, είτε μου έβγαλε μία ζημιά που σύμφωνα με τον έλεγχο δεν έπρεπε ή στη χειρότερη περίπτωση έπαθα ατύχημα από βλάβη που δεν έπιασε ο τεχνικός έλεγχος της εταιρίας;

Διότι αν πρόκειται για μία απλή τεχνική γνώμη, χωρίς ευθύνες και κύρος, τότε τέτοια έχω και γω και δεν κοστίζει.

Είναι όντως καλή ιδέα αλλά ας το κάνουνε μια φορά σωστά και όχι όλα για την κονόμα.
    Αν βγάλει μια βλάβη σε ένα αισθητήρα πχ δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι αλλά τουλάχιστον το να σου πουν ότι είναι ατρακαριστο και τελικά να ανακαλύψεις ότι δεν ισχύει κανονικά θα πρέπει να υπάρχει μια ρήτρα που θα εισπρατεις. Τότε θα είναι αναγκασμένοι να σου λένε την αλήθεια όσο και γνωστός τους να είναι ο μαντρας-πωλητης.

Sent from my V3 Plus using Tapatalk 2

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδια δε προκειτε να γινει κατι τετοιο εδω ποτε.. Εδω ειναι Βαλκανια!

Ωραια σαν ιδεα αλλα ως εκει/....

Γνωμη μου
    Αυτό όντως, δεν πρόκειται να γίνει, όχι διότι είμαστε Βαλκάνια, αλλά διότι, ακόμη, μας συμπεριφέρονται ως Βαλκάνια.

Για παράδειγμα:

Ακόμη και για το θέμα που συζητάμε, η Μιράντα Ξαφά και ο μαθητής της Μπουμπούκος θα μας πούνε ότι για να πετύχει ιδέα αυτή πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Ητοι, να κοπούν μισθοί και συντάξεις και να ελευθερωθεί το επάγγελμα των τεχνικών αυτοκινήτων, δηλαδή να μπορεί να κάνει έλεγχο, ανεξέλεγκτα, και η γιαγιά μου η συγχωρεμένη. (Το κόψιμο μισθών και συντάξεων πάει με όλα σαν το ψωμί)

Αντί να επιβάλλουν ότι για να ανοίξεις τέτοια εταιρία τεχνικού ελέγχου, πρέπει να έχεις μόνο πιστοποιημένους τεχνικούς και εξειδικευμένους σε συγκεκριμένες μάρκες, με συνεχή επιμόρφωση και ως προϊστάμενο ένα αρχιμηχανικό με κάκαλα (ήτοι βιογραφικό 10 σελίδες).
    Πρέπει η εταιρία να είναι πιστοποιημένη από αναγνωρισμένους διεθνής οίκους και να έχει συγκεκριμένες αστικές ευθύνες και ρήτρες για το πιστοποιητικό ελέγχου που θα χορηγεί.
    Όπως δηλαδή κάνουν οι δανειστές στις χώρες τους.
    Διότι το επάγγελμα πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους που έχουν τα προσόντα και τις πιστοποιήσεις αλλά φυσικά κλειστό για την κουτσή Μαρία...

Το θέμα είναι απλό. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε αυτούς που μας φέρονται ως Βαλκάνια. Ας δούμε πως είναι οργανωμένες οι αντίστοιχες εταιρίες στις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία και ας οργανωθούμε με τον ίδιο τρόπο και ας μην το απαιτεί η Ελληνική νομοθεσία. Τόσο απλά.

Υ.Γ.: Για όσους δεν έχουν την τιμή να την γνωρίζουν η κα Μιράντα Ξαφά, να τους πληροφορήσω, ότι είναι μία οικονομολόγος διεθνούς φήμης, που έχει δουλέψει σε ΔΝΤ και παρόμοια "κοινωφελή" ιδρύματα. Περιοδικά βγαίνει στην TV με ύφος που παραπέμπει σε χοντρή μαστούρα από χάπια καταστολής, λέει το υπέρ τρόικας "ποίημα" και το πόσο άχρηστοι ήμαστε και φεύγει. Δεν ακούει δεν σχολιάζει ότι και να της λένε. Τα λέει και φεύγει.
    Για να σου δώσουν οποιασδήποτε μορφής εξουσία πρέπει πρώτα να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στους ανθρώπους.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    .. Εδω ειναι Βαλκανια!

...
    Ψηλέ ρίξε μια ματιά στη παραλία μπροστά σου,
    και μετά ξαναπές μας αν είμαστε Βαλκάνια

Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη εταιρία χρεώνει
    πολύ ακριβά τον έλεγχο που κάνει.

Quote από τη σελίδα τους :
    " Έλεγχος με Εξειδικευμένο εξοπλισμό:

Μετράμε την τάση μπαταρίας, το πέλμα των ελαστικών, και φυσικά το πάχος της βαφής (όπου εκεί φαίνεται αν έχει επισκευαστεί) με το PD8, το εργαλείο/όνειρο κάθε κολλημένου με τη λεπτομέρεια! "
    Επίσης σε παραδείγματα ελέγχων στη σελίδα τους οι λέξεις "χλμ στο κοντέρ"
    είναι γραμμένες με Bold χαρακτήρες.

Όποιος θέλει να αγοράσει Opel για παράδειγμα και δεν ξεκινήσει τον έλεγχο
    από εξειδικευμένο/εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel ρισκάρει.

Τη προηγούμενη βδομάδα συνάδελφος μου αγόρασε ζαφιρα με 84 χιλ χλμ
    από ηλικιωμένη κυρία.
    Αφού το αγόρασε πήγε να το περάσει ΚΤΕΟ και είδε ότι πριν 2 χρόνια
    είχε περάσει με 97 χιλ χλμ

17. The Following 3 Users Say Thank You to doctore For This Useful Post:

chrisgiapz3 (27-05-15), pilot (27-05-15), Prevezanos (28-05-15)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP