Σελίδα 246 από 316 ΠρώτηΠρώτη ... 146196236244245246247248256296 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.451 έως 2.460 από 3152

Θέμα: επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οχι φιλε πληρωνω τα χρεη του πρασινομπλε σωτηρα και φυσικα οι συριζαιοι δεν μπορουν να μην συνεχισουν οτι πιπες εχουν υπογραψει οι προηγουμενοι...
    Αν αλλαξουν ομως εστω και λιγα ή αν δεν πεσουν στα τεσσερα εγω παλι τα ιδια θα λεω...
    Αν και αυτοι υπογραψουν χειροτερες συμφωνιες ή αν αποδειχτει οτι κλεβουν θα βαραμε μαζι.....
    Γιώργο ο Συριζα τι είναι ? Δεν είναι οι πράσινοι που βαφτίστηκαν πλέον κόκκινοι ? Ενα μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι πράσινοι δεν το εχουν για την κατάντια μας?

Δεν νομίζω πως πλέον,τουλάχιστον στις δικές μας ηλικίες, να υπάρχουν κομματικοποιημένοι που λατρευουν το κόμμα τους γιατι ετσι έμαθαν απο τους γονείς τους.

Τις καταστάσεις που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι κράζουμε και που δηστυχώς κάποιες απο αυτές ο Σύριζα συνεχίζει να υιοθετεί !

Τώρα για τα ταμεία που ανέφερες, μαζί σου, αλλα βλέπεις να γίνεται κάτι για να τιμωρηθούν οι ένοχοι ? Το μόνο που αναφέρθηκε είναι η εξεταστική για το μνημόνιο. Για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο ?? Μόκο όλοι !!!
    Και πως να μην κανουν μόκο αφου όλοι έβαλαν δάχτυλο στο μέλι.

Τώρα που κάποιοι βλεπουμε οτι ακολουθούνται οι ίδιες πρακτικες κομματικών στρατιών λογικό δεν είναι να κράζουμε? Και δεν εχει να κάνει,τουλάχιστων για εμενα, με το αν το κομμα είναι ο Σύριζα ή η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Οποιος υιοθετεί πρακτικές του παρελθόντος που θα πληρώνουν άλλοι το μάρμαρο για εμένα είναι χ και θα πέφτει κράξιμο !
    Αν αυριο,χτυπα ξύλο, μας διωξουν απο τις δουλειές μας και παμε να στήσουμε αντίσχοινο απ'εξω λες να νοιαστεί κανείς ? Λές να μας υποδεχτεί ο Τσίπρας στο μαξίμου και να μας λυπηθεί ?

Ε δεν γίνεται ρε Γιώργο "το να καλό παιδί και τ'αλλο γ@μω τη μάνα" που έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantinos E60 : 09-05-15 στις 17:14

2. The Following 3 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

chrisgiapz3 (10-05-15), katsaraios (09-05-15), vagmag (09-05-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gant Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου, οι επαγγελματίες είναι στην χειρότερη περίπτωση την περίοδο αυτή που όλο και βυθιζόμαστε πιό πολύ.
    Αλλά αν τα δούμε γενικά ο υπάλληλος είτε ιδιωτικός είτε δημόσιος γνωρίζει πως τα κουκιά θα είναι πάντα μετρμένα, ενώ ο ελεύθρος επαγγελματίας εκ φύσεως ρισκάρει.
    Επίσης ο υπάλληλος και να θέλει, δεν μπορεί να κρύψει τίποτα, μεγάλη μερίδα όμως επαγγελματιών ακόμη και τώρα φοροδιαφεύγει και γερά, πρώτοι όμως στο να φωνάζουν για τα κριτήρια διαβίωσης.
    Όσο ισχύει ότι κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματιες φοροδιαφευγουν, άλλο τόσο ισχύει ότι κάποιοι στο δημόσιο εκτός από το μισθό παίρνουν μίζα, κάνουν δεύτερη αδηλωτη εργασία, συμμετέχουν αφανως σε εταιρείες κλπ. Οπότε όλοι έχουν δικαίωμα να φωνάζουν

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Koyotte Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όσο ισχύει ότι κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματιες φοροδιαφευγουν, άλλο τόσο ισχύει ότι κάποιοι στο δημόσιο εκτός από το μισθό παίρνουν μίζα, κάνουν δεύτερη αδηλωτη εργασία, συμμετέχουν αφανως σε εταιρείες κλπ. Οπότε όλοι έχουν δικαίωμα να φωνάζουν
    Ναι αλλά με αναλογία 1προς 200.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

5. The Following User Says Thank You to gant For This Useful Post:

Samaro (11-05-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    O παππούς της γυναίκας μου είναι 85, 21 χρόνια συνταξιούχος. Έχει 27-28 χρόνια τεβε, αλλά 10 χρόνια σαν υπάλληλος + το στρατιωτικό του. Σήμερα παίρνει 630¤ συνταξη. Από 1400. Το δίκαιο εδώ που είναι? Και μιλάμε για άνθρωπο που έχει δουλέψει και έχει βγάλει δουλειά αντίστοιχη με 150 υπαλλήλους του δημόσιου, έχει συνταξιοδοτησει πάνω από 30 άτομα όπου απασχολούσε και ζούσαν οι οικογένειες τους, πλήρωσε φόρους με το τσουβάλι και και και.
    Πως γίνεται αυτό; Εμένα ο Πατέρας μου βρήκε πέρυσι στα 62-63, με 15 χρόνια ΙΚΑ, 17-18 ΤΕΒΕ, εξαγορά για στρατό + 2 παιδιά και παίρνει 1100+ περίπου.

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τώρα είδα το νούμερο, 930¤ όχι 630. Τόσα παίρνει σήμερα ο μπαρμπας.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Rides
    0

Προεπιλογή

Λυπάμαι που βλέπω οι μεν να κατηγορούν τους δε. Είναι μεγάλη παγίδα αυτό ειδικά όταν δεν βλέπεις ότι οι αδικίες δημιουργήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι από τον ίδιο τον δημόσιο υπάλληλο. Αντί να απαιτούμε να πάρουμε όλοι 1100 ευρώ το μήνα μισθό λέμε να κατέβουν οι δημόσιοι στα 400.
    Ειπώθηκε και το παράδειγμα με το πολυκατάστημα με τους 10 υπαλλήλους των 300ευρω αντί των 3 με 1000. Ρωτήστε έναν από αυτούς αν μπορεί να έχει οικογενεια. Μόνο και μόνο για μην έχουμε ανεργία? Εγώ μόλις έμαθα τον μισθό που δίνει ο εργοδότης μεγάλου πολυκαταστήματος παιχνιδιών που μας σπάει όλη μέρα τα νεύρα στο ράδιο (δε γράφω όνομα για να μη θεωρηθεί δυσφήμιση, όλοι καταλάβαμε...) δε ξανάπατησα το πόδι μου εδώ και 5 χρόνια να ψωνίσω από αυτό το μαγαζι.

Μη πέφτετε στη λούμπα του να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Όλο το σκηνικό με το μνημόνιο ήταν στημένο αποδεδηγμενα και φορτώνουν στο κόσμο τις μλκιες των κομμάτων που ξοδεύαν ασύστολα και ψηφοθηρικα και τραπεζών που δάνειζαν σε όποιονδηποτε.

Και ξαναθυμίζω είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά αν δεν έχει ο άλλος να φάει πώς θα πατήσει στο μαγαζί μου.

9. The Following 4 Users Say Thank You to spaka For This Useful Post:

chrisgiapz3 (11-05-15), gant (11-05-15), Nino (11-05-15), Samaro (11-05-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θελω να διευκρινήσω οτι δεν είμαι της άποψης αφού δε δίνουν τις ίδιες παροχές στη μια ομάδα, ας τις κόψουν και απο την άλλη . Ισα ισα θα ηθελα πολυ τοςο ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα , όσο και οι παροχές και η συνολική αντιμετώπιση να φτάσει αυτές του δημοσίου . Ειναι πιο υγιές .

Αυτο που δεν ειναι υγιές ειναι παση θυσία να προσπαθούμε να συντηρήσουμε αυτές τις παροχές , και τα κεκτημένα στο δημόσιο , είτε με δανεικά , ειτε με τοςους φορους κλπ , μιας και αυτα επιβαρύνουν και ανθρώπους που δεν χαίρουν τις ίδιας αντιμετώπισης απο το κρατος . Ειναι άδικο , ειναι άνισο .

ν .
    Οποτε δεν είμαι της άποψης να ψοφισει του γείτονα .
    Να ξέρεις ομως οτι θα μας πεθάνουν στους φορους και θα μας πάρουν και την κατσίκα αν δεν εχουμε να δώσουμε φόρους για να τη δώσουν ( την κατςικα μας ) στο γείτονα δημόσιο υπάλληλο.
    Δε φταίει ο υπάλληλος ... Ομως το σύστημα μάχεται παση θυσία να τον διατηρήσει και ας ειναι εις βάρος των άλλων.
    Και για να γίνω πιο σαφής και ισως κακός , δεν θεωρώ πως πρέπει να πέσει ο μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Ας μειωθεί αυτών που δεν αποδίδουν οπως πρέπει και ας απολυθούν αυτοί που δεν κανουν για τη δουλεια ή δεν χρειάζονται .
    Ας αξιολογηθούν .
    Εκτός αν εσύ στη δουλεια σου χρειάζεσαι 5 υπαλλήλους και μπορείς να συντηρείς 50 απο τους οποίους οι 10 κλέβουν οι 10 δεν έρχονται και οι άλλοι 30 εργάζονται αργά και βασανίστηκα μιας και η δουλεια ειναι για 5.

Όσο για τον καθε επαγγελματία , οπως το παιχνιδάδικο, εχουμε τρόπους να τους τιμωρούμε , οπως να μην πηγαίνουμε . Και εγω αυτο κάνω . Δεν γνωρίζω αν στους άλλους που πάω ειναι πιο σωστές οι συνθήκες , αλλα για εκει που ξερω οτι υπαρχει εργασιακή εκμεταλευση κ φοροαποφυγή ( η βασική φορολόγηση του συγκεκριμένου γινεται στην Κύπρο ) , επιλέγω να μην αφήνω χρηματα. Εσύ εχεις κριτική σκέψη και το πράττειν . Με ποιους ειναι γεμάτο το συγκεκριμένο καταστημα ; Οι περισσότεροι γνωστοί που εχω δε θα συντηρήσουν το κατστημα της γειτονιάς , επειδη ειναι λιγο πιο ακριβό ( που μπορει και να μην ειναι ) αλλα θα πανε εκει ή θα το πάρουν απο το ιντερνετ απο το εξωτερικό ...

Για τον δημόσιο που δεν αποδίδει αυτο που πρέπει , που κλέβει , που την κοπανάει, που βριςκεται σε υπηρεςιες χωρις αντικείμενο κλπ κλπ κλπ πως μπορούμε να απαλλαγούμε και να μην τον επιβαρυνόμαστε ;

Καπου εδω μπορει να αρχίσουν τα σχόλια οτι νέες απολύσεις θα φέρουν χειρότερη κατασταση και θα εκραγώ . Αντι να συντηρείς ενα δημόσιο υπάλληλο που δε χρειάζεσαι ψάχνοντας να βρεις 20000 ευρω ετήσιως για αυτόν ( μισθός και ασφαλεια ) , επιβάρυνεις κατα 20.000 ευρω συνολικά κάποιους ανέργους, επαγγελματίες, ιδιώτες, ...
    Ή αν θελεις να βοηθήσεις έμπρακτα την ανεργία δώσε 1000 ευρω επιδότηση για ενα χρονο για καθε νέα θέση εργασίας. Θα εχεις 20 νέους εργαζόμενους , θα εχεις την ασφαλεια τους , και θα πάρεις και φόρο απο αυτούς που τουλάχιστο θα εχουν δουλέψει για να στον δώσουν. Αντι να παίρνεις λοιπόν σα κρατος χρηματα απο την πραγματική οικονομία για να συντηρείς ενα χαραμοφάη ( μιλάμε για τον κλέφτη , τον τεμπέλη, τον κοπανατζή, τον αχρείαστο ... Μην παρεξηγηθούμε πάλι ) , και να περιμένεις τα 20.000 που τους έδωσες να σου τα κανει ΦΠΑ κ ν κινήσει την αγορα, μπορείς απλα σα κρατος να μην τα πάρεις ή πραγματικά να βοηθήσεις

11. The Following 10 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

A8hnaios (11-05-15), Bitz (11-05-15), chrisgiapz3 (11-05-15), doctore (11-05-15), katsaraios (11-05-15), Konstantinos E60 (11-05-15), Koyotte (11-05-15), pilot (11-05-15), Thomelef (11-05-15), vded (11-05-15)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

δεν μιλάμε καν για μειώσεις μισθών, μιλάμε για διώξιμο κόσμου, άρση συντάξεω αυτών που είναι κάτω του ορίου και αναθεώρηση μισθών.

δεν μπορεί ολόκληρη γερμανία με 80εκ κατοίκους να δουλεύει με 700κ υπαλλήλους στο δημόσιο και η ψωροκώσταινα που δεν παράγει τπτ και ζεί με δανεικά να δουλεύει με 620κ. είναι απολύτως εξωφρενικό, απορώ πως δεν βλέπουμε ξεκάθαρα την ανωμαλία.

είμαστε ρεντίκολα, λαός για γέλια αν νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση χωρίς δανεικά με λυμένο το λουρί όπως την προ κρίσης εποχή ότι μπορεί να επανέλθει ισσοροπία.

μια χώρα που δεν παράγει απολύτως τπτ, με ένα δημόσιο που το μόνο που προσφέρει η ύπαρξη του, είναι να σου κάνει την ζωή κόλαση. και τέλος πάντων, δεν είναι τυχαία όλη αυτή η αγανάκτηση απο τον κόσμο εκτός δημοσίου για το δημόσιο.

η χώρα θέλει ένα γερό μπλακ άουτ και στήσιμο απο την αρχή. τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια.
    sympether with chiefτης

/

13. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

A8hnaios (11-05-15), chrisgiapz3 (11-05-15), Koyotte (11-05-15), vagmag (11-05-15), vded (11-05-15)

Rides
    1

Προεπιλογή

Μην λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά βλέπω όταν τελείωσει η διαπραγμάτευση να έχουμε φάει στο κεφάλι κάθε φόρο και έκτακτη εισφορά επί έκτακτης εισφοράς, η οικονομία να έχει χάσει ένα εξάμηνο(3 προεκλογικά και 3 μετά), να έχουμε χάσει 1,5-2,5 μονάδες στο ΑΕΠ, 2-3 μονάδες στο πλεόνασμα, τα οποία σημαίνουν μέτρα ακόμα και αν το πήχης μπει πιο χαμηλά στο 1 ή 1,5 που συμφωνήσανε με τους ξένους, ο τουρισμός όλοι λένε ότι ενώ πηγαίναμε για νέο ρεκόρ, οι κρατήσεις σε πολλές περιοχές έχουν πέσει 20-25% και εμείς, οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Ευρώπης θα πανηγυρίζουμε έξω από την ΕΡΤ που έγινε από ΝΕΡΙΤ-ΕΡΤ και πάλι, αλλά και έξω από το Υπ. Οικονομικών οι καθαρίστριες θα χορεύουν τσάμικα...

15. The Following 4 Users Say Thank You to Harisp For This Useful Post:

BILL007 (11-05-15), Konstantinos E60 (11-05-15), vagmag (11-05-15), vded (11-05-15)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

μεγάλες κουβέντες? δεν νομίζω, όλοι ξέρουν τι έρχεται, ακόμα και οι συριζαίοι ψηφοφόροι. όλοι ξέρουν ότι θα πληρώσουν και πάλι ΕΝΦΙΑ, όλοι ξέρουν ότι και του χρόνου δεν θα κυκλοφορήσουν το δίλιτρο, όλοι ξέρουν ότι θα φορολογηθούν με το ίδιο αφορολόγητο, όλοι ξέρουν ότι οι μισθοί τους θα παραμείνουν ίδιοι, όλοι ξέρουν ότι ότι τεκμήριο έχουν φέτος θα έχουν και του χρόνου, και και και...

αλλαγή καμμία. η μόνη αλλαγή που θα γίνει θα είναι να αυξηθούν όλα αυτά, πολύ απλά επειδή δεν βγαίνει η λογαρία. θα μου πείς κατεστραμένα ταμεία παραλάβανε απο τους προηγούμενους και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι απο τους προπροηγούμενους. ένα πράγμα το οπίο ποτέ δεν κατάλαβα, μιας και πρέπει να είσαι εντελώς πανηλίθιος αν περιμένεις να αναλάβεις ελληνικά δημόσια ταμεία τα οποία δεν είναι εντελώς διακορευμένα.

και βγαίνει και ο άλλος ο μλκς ο σαμαράς και μιλάει για νέο κύμμα υπερφορολόγησης, ο μλκς ο άντρας, ενώ ο μπένυ, ο άνθρωπος που πρωτοεπέβαλε το χαράτσι το οποίο στην πορεία έγινε νόμος, παρέα με όλα τα υπόλοιπα που επέβαλε η κωλοκυβέρνηση του, βγαίνει και τώρα λέει ότι αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά.

δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά στα λόγια εγώ δεν είμαι μόνο κατά της λιτότητας. στα λόγια έχω πάρει παρτούζα τζολί, καρντάσιαν, λόπεζ και οι τρείς είχαν squirt ταυτόχρονα και τις 6 φορές που τους το έκανα.
    sympether with chiefτης

/

17. The Following 4 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

330Ci STEPTRONIC (11-05-15), chrisgiapz3 (11-05-15), vagmag (11-05-15), vded (11-05-15)

Σελίδα 246 από 316 ΠρώτηΠρώτη ... 146196236244245246247248256296 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP