Thank's . Από τα όσα έχω διαβάσει και σε ξένα forum η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα από κάποιον που έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο αλλά για έναν άνθρωπο που είναι τελείως άσχετος όπως εγώ δεν είναι απλά τα πράγματα. Θέλει αρκετό διάβασμα και μεγάλη προσοχή. Επίσης δε νομίζω ότι το bmwhat θα σου δίνει τη δυνατότητα για τέτοιας έκτασης coding (nbt κλπ). Υπάρχει πλούσιο software στο net και μάλιστα free που σου επιτρέπει να κάνεις παπάδες. Προσωπικά δεν θα ήθελα να το ρισκάρω γιατί δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε το κουράγιο να διαβάσω για να κάνω κάτι με αμφίβολα αποτελέσματα.
Αυτό που επίσης θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάνοντας το original bmw coding (από τον τύπο που πουλάει το retrofit) υπάρξει στο μέλλον θέμα με πιθανά software updates. Δηλαδή μήπως με κάποιο τρόπο σβήνεται το coding και μετά θέλει άλλο. Πάντως τα 400 ευρώ για original coding είναι λίγα. Η bmw χρεώνει αυτή την υπηρεσία τουλάχιστον 1500 ευρώ...
Και για να έχετε μια ιδέα για το κόστος του όλου εγχειρήματος, υπολογίζω να φτάσει συνολικά μαζί με την τοποθέτηση και το coding περίπου 1000 ευρώ και μάλιστα με ενεργοποιημένες λειτουργίες που στα εργοστασιακά συστήματα δεν υπάρχουν (πχ video-tv in motion, voice control κλπ). Δεν είναι λίγα τα λεφτά αλλά 1) η bmw το χρεώνει 2500 ευρώ και 2) το dynavin πχ που φυσικά δεν έχει σχέση με το original nbt κοστίζει περίπου τα ίδια.
Έχω κάνει 1-2 τηλέφωνα όπου μου είπαν ότι γίνεται αλλά δεν με έπεισαν ότι το κατέχουν το αντικείμενο (μάλλον θα πειραματιστούν στο αμάξι μου) πράγμα που δεν θέλω... Γι' αυτό αν κάποιος γνωρίζει άνθρωπο που το έχει κάνει (ή μπορεί να το κάνει αξιόπιστα) ας μου δώσει info.