Αρχικό μήνυμα απο
Socratis
Καλησπερα παιδια.Νεο μελος εδω και μετα απο καιρο ειπα να επιστρεψω στα αυτοκινητα.Ειμαι μικρος [23]αλλα οδηγω απο τα 18 μεχρι 1600 cc .
Τεσπα τοσο καιρο οδηγουσα ενα xt660x τρακαρα και με την αποζημειωση ειπα να επιστρεψω στα αυτοκινητα.
Σκεφτομαι να παρω ενα bmw 116[2005 μοντελο],στα 6000 ευρω.Το budget δεν μπορει να παει παραπανω .Εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλο αυτοκινητο αλλα δεν ξερω ποσο καιει.Καποιος μου ειπε 10 λιτρα τα 100 που τα θεωρω παρα πολλα για 1600 cc.
Σε αυτα τα χρηματα θα μπορουσα να κοιταξω καποιο αλλο bmw?Εχω δει και αλλα αυτοκινητα οπως forrd fiesta 2009-mini cooper-peaguet 207 gt,αλλα αφου μπορω να παω σε bmw γιατι να μην το κανω?
Επειδή αναφέρατε κάποιοι για πολλαπλασιαστές ως πρόβλημα, αυτό ισχύει για τους e.d. κινητήρες με τα 122 άλογα.
Ο προηγούμενος με τα 115 είναι αρκετά αξιόπιστος και το παιδί με τα λεφτά που διαθέτει άντε να πάρει άσσο μέχρι το 2006, οπότε σίγουρα πάει για τον "παλιό" κινητήρα.
Γενικά ο άσσος και οδηγικό ενδιαφέρον έχει (περισσότερο από κάθε άλλο αμάξι της κατηγορίας του) και καλή ποιότητα έχει (όχι αντίστοιχη 3αρας και άνω αλλά σίγουρα πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας) και γενικά είναι ένα καλό αυτοκίνητο, αλλά το κόστος συντήρησης σίγουρα δεν είναι το ίδιο με κάποιο opel astra ή ford focus, αφού τα ανταλλακτικά τσούζουν σε κόστος.
Επίσης, το 207gt πχ δεν έχει καμια σχέση σε γκάζι με τον άσσο, ενώ είναι και ποιοτικότατο και με αντίστοιχους χώρους, οπότε υπάρχουν λόγοι να πας εκεί κι όχι στον άσσο. Άσε που η bmw θα είναι πάνω κάτω του 2005 ενώ το gt του 2008.
Αλλά κι εκεί μιλάμε για αυξημένο κόστος συντήρησης και μέτρια αξιοπιστία λόγω thp κινητήρα.
Cooper s στα λεφτά που ψάχνεις δεν παίρνεις ούτε με σφαίρες της προκοπής.
Γενικά πάντως, μην έχεις στο μυαλό σου μόνο το κόστος κτήσης αλλά και το συντήρησης.
Αν το budget σου είναι περιορισμένο, κοίτα καλύτερα κανα ατμο 1600αρι 207/c4 που και καλά πάνε (σαν την 116 σίγουρα) και σκυλιά είναι και φτηνά σέρβις έχουν και μπορείς να βρεις στα λεφτά που ψάχνεις με αρκετά λιγότερα χιλιόμετρα.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong