Επιτρέπεται σε συγκεκριμένα ύψη και σημεία διαδρομής στην τερματική Αθηνών για τις VFR πτήσεις -αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
Πχ από την εικόνα (χάρτη) που θα δεις, πετώντας από Σούνιο έως Ελληνικό, το μέγιστο ύψος είναι 500 πόδια. Αν από Ελληνικό θελεις να πας Αίγινα, το μεγιστο ύψος είναι 1500 ενώ αν θέλεις να πετάξεις (από Ελληνικό) προς Τατόι, ακολουθείς αυστηρα τη διαδρομή περνώντας Ηλιούπολη (στα 2500'') Χολαργό (ίδιο ύψος), ΟΑΚΑ και μετα βουρ για προσγείωση.
Τα ύψη πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια όπως και τα σημεία που δίνεις αναφορά στον σταθμό (για τις πτήσεις VFR). Πχ Αυτό που βλέπεις Ελληνικό στο χάρτη είναι ακριβώς πάνω από τον πύργο ελέγχου στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού, και όχι οπουδήποτε αλλού στην περιοχή![]()










