Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 174

Θέμα: Λιπαντικα. Τι πρεπει να γνωριζουμε

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και εδω ενας πινακα SAE για να δειτε οτι στην Ελλαδα θελουμε 5w40 τουλαχιστον
    Πολυ "γενικος" ο πινακας.Δεν ισχυει για ολους τους κινητηρες, ο καθενας απο αυτους εχει τις δικες του κατασκευαστικες ιδιαιτεροτητες.

2. The Following User Says Thank You to Bitz For This Useful Post:

topmar (11-02-15)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παραπανω διαβασα...
    -Δεν μου αρεσαν
    -Να δω πως θα τα παει
    -Εμεινα ευχαριστημενος κτλ...κτλ
    Ρωταω λοιπον...πως προδιοριζονται ολα αυτα??

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bitz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολυ "γενικος" ο πινακας.Δεν ισχυει για ολους τους κινητηρες, ο καθενας απο αυτους εχει τις δικες του κατασκευαστικες ιδιαιτεροτητες.
    Προφανως και ο πινακας ειναι ενδεικτικος. Οπως και ολοι οι πινακες SAΕ. Δειχνει ομως οτι δεν μπορει ενα ιξωδες λαδιου να ειναι ιδανικο απο την Σηβηρια μεχρι το Ντουμπαι, οποιος κινητηρας να ειναι και αυτος.

Αν ο κατασκευαστης δινει 5w30 για την Γερμανια και την Σουηδια τοτε για την Ελλαδα με μεση ετησια θερμοκρασια +10C και πανω το ιδανικοτερο θα ηταν ενα 5w40 η ακομα και 10w40.

Ο κατασκευαστης ειναι υποχρεωμενος να θυσιασει εν μερη την αντοχη του λαδιου στις υψηλες θερμοκρασιες για να μπορεσει να καλυψει την μια και μοναδικη φορα που η θερμοκρασια μπορει δειξει -35C. Στην Ελλαδα επειδη δεν προκειται να συμβει αυτο μπορουμε να παρουμε ενα λαδι με λιγο μεγαλυτερο ιξωδες καθως οι θερμοκρασιες εκκινησης ειναι σιγουρα μεγαλυτερες απο -35C.
    Η θερμοκρασια του λαδιου σου ειναι 80-100 C και αυτη ειναι η θερμοκρασια που βλεπει το λαδι την περοσσοτερη ωρα. Ποιο νομιζεις οτι εχει καλυτερη αντοχη στην διατηρηση της λιπαντικης ικανοτητας το 30αρι η το 40αρι και ειδικα σε μοτερ που βλεπουν και πανω απο 110C οταν πιεστουν?

5. The Following 3 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

BILL007 (20-03-15), ghost-rider (11-02-15), topmar (31-10-15)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Οσοι εχετε αμφιβολιες ακολουθηστε τον τυφλοσουρτη του κατασκευαστη. Εγω δεν προτεινω σε κανεναν να αλλαξει ουτε ιξωδες ουτε μαρκα.Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και το τι ακολουθω εγω στον κινητηρα μου.

Αφου η Castrol γραφει στο μπουκαλι της fully synthetic ετσι θα ειναι.
    Τωρα δε που εχει και FST titanium technology θα προστατευω και τον κινητηρα μου τιτανιακα.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP