Δηλαδή εσείς εδώ μου λέτε ότι βγάζει 220 άλογα..
Μακάρι....
Το 28άρι μοτέρ που είναι stock 245 άλογα πού πάει δηλαδή? Στα 345 με remap?
Γιατί γνωρίζω πολυ καλά ότι με προγραμμα φίλτρο και εξάτμιση πάει στα 310-315....
Δηλαδή εσείς εδώ μου λέτε ότι βγάζει 220 άλογα..
Μακάρι....
Το 28άρι μοτέρ που είναι stock 245 άλογα πού πάει δηλαδή? Στα 345 με remap?
Γιατί γνωρίζω πολυ καλά ότι με προγραμμα φίλτρο και εξάτμιση πάει στα 310-315....
Detailing Madness
Z4 DCT (18-01-15)
ακριβως ετσι ειναι τα 200 αλογα ειναι μια αξιολογη τιμη ,οι διαφοροι τουνερς τα παρατραβανε λιγακη...εχω κανει το συγγεκριμενο μοντελλο και ξερω πολυ καλα,μην ξεχναται οτι το 116 και το 118 μπορει να ειναι το ιδιο μοτερ αλλα εχουν διαφορετικη εξατμιση απο τον καταλυτη και πισω 10-12 αλογα διαφορα.....οποτε εχουμε το εξης θεωρητικα το 118 εχει 175 αλογα και η χαρτογραφηση μπορει ισως να ειναι κοντα στα ορια οποτε να μπορει να βελτιωθει + 15-20 ακομη,οποτε για να φτασεις αυτη την τιμη με το 116 πρεπει να αλαξεις και εξατμιση,,,
Οσον αφορα τη δυναμομετρηση για οσους δεν ξερουν αυτο ειναι ποσο αυστηρο ειναι το δυναμομετρο,πραγμα που σημαινει οτι ο χειρηστης μπορει να αλαξει ορισμενες παραμετρους ποτε αλαζει και η δυναμομετρηση ο νοων νοειται!!!
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟ INNTAKE AIR TEMPRATURE ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 7-10 ΒΑΘΜΟΥΣ (10-15 ΑΛΟΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ 16-20 ΒΑΘΜΟΙ)
Το 28αρι μοτέρ μόνο με πρόγραμμα το δίνουν 290 άλογα με 45 κιλά ροπή και το stage 2 (εξάτμιση με sport καταλύτη και individual remap πάνω στο δυναμόμετρο) στα 310 άλογα με 48 κιλά ροπή. Άρα τα νούμερα που γνωρίζεις για το εν λόγω μοτέρ επιβεβαιώνονται επακριβώς και από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση -και προκειμένου να μας λυθεί η απορία- καλό θα ήταν όσοι τελικά προχωρήσουν σε αναβάθμιση από την εν λόγω εταιρεία, πριν στείλουν την ecu για remap να πάνε σε ένα αξιόπιστο δυναμόμετρο για μια μέτρηση stock specs και μετά να πάνε στο ίδιο dyno για μια μέτρηση με την νέα ecu. Πιστεύω ότι δεν λένε μπαρούφες και τα σχόλια που διαβάζω σε ξένα forums είναι θετικά. Θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες σύντομα που θα προσφέρουν remap στις f series.