Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: Ε 90 αποψη για λαδια

Περιοχή
    ΑΡΓΟΣ
    Rides
    0

Προεπιλογή Ε 90 αποψη για λαδια

Άποψη μου και μονο είναι αυτό το μήνυμα...

Χθες αλλαξα λάδια στο Ε 90 στα 8000 χλμ και ημερολογιακά σε εναν χρονο απο την προηγούμενη αλλαγή.αυτή την φορά έβαλα κάστρολ 5 30,ενω αυτά που ηταν μέσα ηταν bmw 5 30 .τα λάδια ηταν ακόμα χρυσα ,προς μαύρα βέβαια,αλλά σίγουρα είχαν ακόμα αντοχή.σε ερώτηση μου προς το μάστορα,στο αν στην επόμενη να τα αφήσω παραπανω,μου απάντησε πως αυτά τα χλμ είναι τα ιδανικά..οποτε,και επειδή το κόστος αλλαγής σε σχέση με το καλό που κάνω στον κινητήρα είναι σίγουρα ελάχιστο,την επόμενη φορά θα αλλάξω στα 8000 χλμ η στον ενα χρονο,οτι ερθει πρωτο...

Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
    στα τριάντα δεν κάνεις,
    στα σαράντα δεν έχεις,
    τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.

Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή?

2. The Following User Says Thank You to ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ For This Useful Post:

Samaro (07-12-14)

Περιοχή
    ΑΙΓΑΛΕΩ
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγω αλλαζω κωστα ανα 7,500 λαδια και 15,000 φιλτρο λαδια και βαζω agip 5/40.

4. The Following User Says Thank You to stratos mak For This Useful Post:

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στο δικό μου 46αρι με τον Ν40, βάζω τα 5-30 της μαμάς και τα αλλάζω κάθε 12 με 15 μήνες περίπου. Φυσικά τα χλμ ποτέ δεν φθάνουν τις 10000.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

6. The Following User Says Thank You to gant For This Useful Post:

Rides
    0

Προεπιλογή

Εγώ πάλι, έχω σταματήσει να έχω προσωπική άποψη για πολλά πράγματα.
    Επί πλέον δεν ακούω τις γνώμες των διαφόρων μηχανικών.
    Χωρίς να σπάω πλέον το κεφάλι μου, ακολουθώ μόνο τις οδηγίες του κατασκευαστή.

8. The Following 4 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

topmar (07-12-14), Ε91 (07-12-14), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (07-12-14), ΜΙΧΑΛΗΣ (07-12-14)

Rides
    1

Προεπιλογή

Το σίγουρο είναι ότι αντέχουν παραπάνω από τα 8000km τα oem λάδια αλλά κατά την γνώμη το καλύτερο είναι στα 7500km λάδια και φίλτρο αλλαγή για το καλό του μοτέρ μου αλλά και για λόγους ψυχολογικούς λόγους. Και εννοείται φίλτρο oem ή κάποιο γνωστού κατασκευαστή όχι φθηνά κινέζικα.

10. The Following User Says Thank You to Nikos320 For This Useful Post:

Περιοχή
    Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

μια απο τα ιδια κ εγω, φιλτρο μόνο οεμ ή mann και παντα με καθε αλλαγη των λαδιων.
    λαδια εχω βαλει μια φορα bmw 5w-30, μια φορα mobil 1 esp 5w-30 και τις υπολοιπες castrol edge 5w-30 με αλλαγες αλλοτε απο 7κ χλμ κ μια φορα εφτασα κ τις 12κ χλμ (ημουν ταξιδι ευρωπη οποτε επεσαν μαζεμενα 3,5κ χλμ σε 1 βδομαδα αλλα οπως αναφερει κ η προσφατη οδηγια της bmw που αναρτηθηκε και στο σαιτ μας εδω τα 12κ χλμ ειναι κομπλε) κ οσον αφορα το χρονικο διαστημα, παντα πανω στο χρονο ή κ πριν.
    να σημειωσω οτι το δικο μου (Ν46Β20 του 07) στο μηδενισμο του σερβις λαδιων μου βγαζει 2ετια ή 45.000χλμ (!!!)
    τελος, να πω οτι με τα mobil 1 esp ο κινητηρας ηταν λιγακι πιο αθορυβος κατα τα κρυα πρωινα της αγγλιας
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lefterisk : 07-12-14 στις 21:48
    E90 N46B20 montego blue

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

τελικα το θεμα ειναι.. τι εμπιστευομαστε?
    το obc? ποτε? με τις προηγουμενες οδηγιες ή με τις καινουργιες, αν το obc δεν συμβαδιζει με την νεα οδηγια της bmw τοτε ποιον "ακουμε"
    η μηπως τα φορα που ο καθενας εχει το δικο του ψυχολογικο οριο?

Απο την αλλη το θεμα θα μπορουσε να ενωθει και με αυτο https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=393
    που εχει και ενδαφεροντα στατιστικα περαν των δημοσιευσεων.
    Ενα ακομα αξιολογο και αρκετα ενδιαφερον νημα ειναι και https://www.bmwfans.gr/forum/archive...hp/t-1520.html

13. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

Rides
    1

Προεπιλογή

αλλαγή με οτι λάδια λέει ο κατασκευαστής αλλά κάθε 12-15.000 ΚΜ.

θεωρώ πέταμα χρημάτων ή αν θέλετε ανούσιο το άλλαγμα πιο νωρίς σε συνθετικά λάδια.

εχω μιλήσει με πολλούς παραγωγούς λιπαντικών στην Ελλάδα και μου εχουν δηλώσει κατηγορηματικά οτι τα λάδια όντως αντέχουν χωρίς να χάνουν τις ιδιότητές του πολύ περισσότερα ΚΜ. απλά συμπληρώνεις αν έχεις απώλεια αν σου καίει λάδι λίγο.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP