Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 2308

Θέμα: τέλη κυκλοφορίας - έκτακτη εισφορά - κατάθεση πινακίδων ΙΙ

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σας έχω νέα σχετικά με τον φόρο πολυτελείας. Πριν το καλοκαίρι αφού πήρα την νέα άδεια από το υπουργείο που λέει ότι το αμάξι μου είναι του 2002 και όχι του 2004 που έγραφε η προηγούμενη άδεια και πήγα στην Εφορία και έκανα αίτηση για συμπληρωματική διόρθωση της 1ης άδειας κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την Εφορία, σήμερα πήγα για κάποια δουλειά στην Εφορία και λέω δεν ρωτάω τι έγινε με αυτή την υπόθεση. Και πήρα την σοβαρή απάντηση της προϊσταμένης: Κύριε ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα για αυτού του είδους τις διορθώσεις, θα περιμένετε. Και την ρώτησα χαζά (λες και δεν ξέρω πως δουλεύουν)," Πότε περίπου υπολογίζετε;" και μου λέει: " - Μάλλον από τον νέο χρόνο " . Από ότι καταλαβαίνετε θα τον πληρώσουμε και εφέτος γιατί είναι μέσα στον φόρο εισοδήματος και από του χρόνου βλέπουμε... Αυτή είναι η Ελλάδα μας...

Ο χειρότερος άντρας η καλύτερη γυναίκα...

2. The Following 3 Users Say Thank You to sierra For This Useful Post:

Eleni (25-11-14), katrin_bmw (25-11-14), Ptboul (25-11-14)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sierra Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σας έχω νέα σχετικά με τον φόρο πολυτελείας. Πριν το καλοκαίρι αφού πήρα την νέα άδεια από το υπουργείο που λέει ότι το αμάξι μου είναι του 2002 και όχι του 2004 που έγραφε η προηγούμενη άδεια και πήγα στην Εφορία και έκανα αίτηση για συμπληρωματική διόρθωση της 1ης άδειας κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την Εφορία, σήμερα πήγα για κάποια δουλειά στην Εφορία και λέω δεν ρωτάω τι έγινε με αυτή την υπόθεση. Και πήρα την σοβαρή απάντηση της προϊσταμένης: Κύριε ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα για αυτού του είδους τις διορθώσεις, θα περιμένετε. Και την ρώτησα χαζά (λες και δεν ξέρω πως δουλεύουν)," Πότε περίπου υπολογίζετε;" και μου λέει: " - Μάλλον από τον νέο χρόνο " . Από ότι καταλαβαίνετε θα τον πληρώσουμε και εφέτος γιατί είναι μέσα στον φόρο εισοδήματος και από του χρόνου βλέπουμε... Αυτή είναι η Ελλάδα μας...
    Τα αυτοκινητα με πρωτη Ελληνικη αδεια κυκλοφοριας το 2004 (οποιοδηποτε μηνα) πληρωνουν ΦΠ μεχρι και για την χρηση 2013 (δηλαδη μεχρι και το ημερολογιακο ετος 2014 καθως οι δηλωσεις του τρεχοντος ετους αφορουν την χρηση του προηγουμενου)
    Για την χρηση του 2014 (δηλαδη για τις δηλωσεις που θα κανουμε μεσα στο 2015) ΔΕΝ εχουν ΦΠ οσα εχουν αδεια το 2004 καθως εχει παρελθει η 10ετια.

ΥΓ να μετρατε τα ετη χρησης για να δειτε μεχρι ποιο ετος πληρωνετε. Το ποτε κανετε την δηλωση ειναι ασχετο. Ο πρωτος χρονος χρησης μετραει ολοκληρος ειτε ειναι βγαλμενη η αδεια τον Γεναρη ειτε το Δεκεμβρη.

4. The Following 5 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

BILL007 (25-11-14), katrin_bmw (26-11-14), merbeind (28-11-14), pilot (26-11-14), Vassilis ///M (26-11-14)

Περιοχή
    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και για το 2014 (του 2013) πρέπει να πληρώσω φόρο πολυτελείας ο οποίος είναι 308 ¤ και είναι ενσωματωμένος στο φόρο εισοδήματος και είναι μέσα στις δώσεις του φόρου. Αυτόν δεν θέλω να πληρώσω και έχω ζητήσει την απαλλαγή μου και του προηγούμενου έτους. Δεν έχω να χάσω κάτι. Νεώτερα όταν έχω...

Περιοχή
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Rides
    1

Προεπιλογή

[QUOTE=sierra;514215]το αμάξι μου είναι του 2002 και όχι του 2004 που έγραφε η προηγούμενη άδεια και πήγα στην Εφορία και έκανα αίτηση για συμπληρωματική διόρθωση της 1ης άδειας κυκλοφορίας.

εφοσον το αμαξι σου ειναι 2002 δεν θα πληρωσεις φορο πολυτελειας..κανονικα ουτε για 2013-2014
    αν εχεις αλλαξει την αδεια θα ενυμερωθει αυτοματα η εφορια και μεσα στο συστημα που διλωνεις το αυτοκινητο θα μπορεις να αλλαξεις την ημερομηνια σε 2002...ωστε να αφαιρεθει ο φορος..

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

[quote=330Ci STEPTRONIC;514355]
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sierra Εμφάνιση μηνυμάτων
    το αμάξι μου είναι του 2002 και όχι του 2004 που έγραφε η προηγούμενη άδεια και πήγα στην Εφορία και έκανα αίτηση για συμπληρωματική διόρθωση της 1ης άδειας κυκλοφορίας.

εφοσον το αμαξι σου ειναι 2002 δεν θα πληρωσεις φορο πολυτελειας..κανονικα ουτε για 2013-2014
    αν εχεις αλλαξει την αδεια θα ενυμερωθει αυτοματα η εφορια και μεσα στο συστημα που διλωνεις το αυτοκινητο θα μπορεις να αλλαξεις την ημερομηνια σε 2002...ωστε να αφαιρεθει ο φορος..
    Θεωρητικα παντα.....οι εφοριες εχουν αλλη αποψη απο οτι διαβαζω.

Περιοχή
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγω αλλαξα την αδεια απο 2005 σε 2001 και ο φορος αφαιρεθηκε

ψαξτε το αρκετα μας εφαγαν τζαμπα κα βερεσε

9. The Following 3 Users Say Thank You to 330Ci STEPTRONIC For This Useful Post:

Bitz (26-11-14), pilot (26-11-14), Vassilis ///M (27-11-14)

Περιοχή
    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 330Ci STEPTRONIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω αλλαξα την αδεια απο 2005 σε 2001 και ο φορος αφαιρεθηκε

ψαξτε το αρκετα μας εφαγαν τζαμπα κα βερεσε
    Εμένα ακόμα τίποτα. Μου είπαν ότι δεν έχει ανοίξει το σύστημα για αυτές τις διορθώσεις, εσένα πως το διόρθωσαν;

Περιοχή
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Rides
    1

Προεπιλογή

την αδεια την αλλαξα καμοια 10αρια μερες πριν τις δηλωσεις, η ημερομηνια αλλαξε στις τροποποιητικες που εγιναν μετα....ως μεγαλη εκπληξη το οικονιδιο με την ημερομηνια πρωτης αδειας αναβε μεσα στο συστημα

μιλα με το λογιστη σου λογικα θα ξερει

Περιοχή
    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Rides
    1

Προεπιλογή

την αδεια την αλλαξα καμοια 10αρια μερες πριν τις δηλωσεις, η ημερομηνια αλλαξε στις τροποποιητικες που εγιναν μετα....ως μεγαλη εκπληξη το οικονιδιο με την ημερομηνια πρωτης αδειας αναβε μεσα στο συστημα

Σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω...

Περιοχή
    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μπήκα σήμερα και την άλλαξα. Θα ενημερώσω τι έγινε τελικά...

14. The Following 4 Users Say Thank You to sierra For This Useful Post:

330Ci STEPTRONIC (30-11-14), Bazil Van Sinner (30-11-14), pilot (30-11-14), Vassilis ///M (30-11-14)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP