Χμμμ δυστηχώς ξέρω, έστω και απο σύντομη εμπειρία σχετικά που έχω...
Οταν ήμασταν σε άλλο φόρουμ πέρισυ τιν Ιούλιο κάποιο μέλος που βρίσκεται και είναι τακτικό στο φανς μου είπε "καλά ρε Στράτο, εν μέσω κρίσης πάς και αγοράζεις τέτοιο αυτοκίνητο?" και απαντώ "η κρίση δεν έχει έρθει ακόμα..."
Αν ξέρω πόσο αληθηνά η δακρύβρεχτα είναι αυτά τα posts? Δυστηχώς απο πέρισυ το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να διώξουμε 6 υπαλλήλους και να μείνουμε με 1... και μερικοί απο αυτούς να έχουν 1 ή δύο παιδιά και μερικά απο αυτά φοιτητές όπως εγώ. Μπορεί να μην δούλεψα καιρό στην ζωή μου ούτε να χρειάστηκε να συντηρήσω οικογένεια. Ακούω όμως στην φωνή του πατέρα μου που με παίρνει κάθε 2 μέρες τηλέφωνο (παλιά με έπαιρνε καθε μέρα, γιατί αραγε?) που μου λέει "όλα καλά παιδί μου, μην ανησυχείς, μια χαρά είμαστε εδώ και μην ακούς την παραπληροφόρηση απο την τηλεόραση" τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει... και ξέρεις ποιές είναι αυτές? Πέρυσι έκανε έναν μέτριο τζίρο (απολύοντας άτομα) και μας χώνει φόρους, όχι τους πολυτελείας γιατί αυτές είναι δικές μας επιλογές, αλλά φόρους όπως έκτακτες εισφορές, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση συντελεστών φορολόγησης και άλλα τέτοια ωραία.
Βρίζω την τύχη μου που πάω φαντάρος γιατί 2 χέρια δεν θα πάνε να βοηθήσουν το μαγαζί και να ανασάνει λίγο ο γέρος μου που είναι 64 χρονών και το "κράτος" να χώνει φόρους προσπαθώντας να κλείσει στο τέλος τις ενεργές επιχειρήσεις που αποφέρουν χρήματα και τα οποία πάνε στους άπειρους συνταξηούχους απο τα 40 τους (στρατιωτικοί, δήθεν ανάπηροι και άλλα τέτοια) και στα επιδώματα και τις διακοπούλες που πάνε οι υπεράριθμοι και μη χρήσιμοι δημ. υπάλληλοι (γιατί υπάρχουν και αγωνιστές ανάμεσα τους).
Και ναι, δυστηχώς Γιαννη, μπορεί να μην έχω μεγαλώσει οικογένεια μονος μου, έχω δεί και έχω νιώσει τι αγώνες γίνονται για να μεγαλώσουν εμένα.