Λευτέρη αν μου επιτρέπεις, μην είσαι απόλυτος.
Εξαρτάται τί ζητάς αλλά εξαρτάται και απο το στήσιμο.
Και 19άρες έχω δεί σε Ζ3 αλλά και εγώ θεωρώ οτι είναι απαγορευτικές για το Ζ3. Τις 18άρες όμως τις φοράω καιρό και πρίν απ'αυτές πάλι 18άρες (πάλι γνήσιες BMW) είχα. Το ήξερα οτι θα έκανα υποχωρήσεις στην άνεση αλλά το πάτημα είναι σαφώς πιο απόλυτο.
Πάντως κι εγώ θεωρώ οτι στα Ζ3 ιδανικά (overall) είναι τα 17άρια.
Ελα μου μου όμως που μεταξύ άλλων ψάχνουμε και την αισθητική...
![]()
το πατημα και η αισθηση εχει να κανει με το βαρος της ζαντας και οχι με την διαμετρο της.
αν η 17αρα ειναι βαρυτερη απο την 18αρα, η αισθηση της θα ειναι χειροτερη.
παντως αν παει για 18αρα, που για να δειξει ομορφη θελει 255 , με το 19αρι μοτερ θα δει πως το αισθητικο κομματι γρηγορα θα ξεπεραστει απο το λειτουργικο.
επιπλεον ο κυριος αποτρεπτικος παραγων , για να μην βαλει 18αρα ειναι οι τριγμοι που θα αποκτησει το αμαξι.
https://www.roadstersolutions.com/page90.html παιδια αυτες λεω![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ducatista : 28-09-14 στις 16:11
Με τις 18άρες έχεις (μοιραία) πιο μεγάλη διάμετρο τροχού και όπως κι εσύ λές, πίσω θές 255 για να είσαι όπως πρέπει.
Αντίστοιχα αντιλαμβάνεσαι οτι το κράτημα γίνεται πιο απόλυτο και τα περιθώρια πρόσφησης αυξάνονται ουσιαστικά οπότε μιλάμε για άλλο πάτημα το οποίο για κάποιους (αναλόγως την χρήση και του τί ζητάς) μπορεί να είναι και καλύτερο. Βέβαια με τέτοιο set-up τροχών, με κινητήρα 1,9 (του Ζ3) η απόδοση "πνίγεται" και το "παιχνίδι" με τα γλυστρήματα δυσκολευει εμφανώς. Είναι θέμα επιλογών.
Πάντως αναφορικά με τα τριξήματα στα οποία αναφέρθηκες, στο δικό μου το οποίο έχω μεριμνήσει ωστε να "δεθεί" όσο γίνεται περισσότερο (θυμίζω: μπάρες και μπρός και πίσω, roll-over bar και με εσωτερική ζευξη και μερικά άλλα) θέματα με τρξήματα δεν έχω, μπορεί το αμάξι να είναι σχετικά πιο "σκληρό" (σε σχέση με το αν είχα 17άρια) αλλά όχι ενοχλητικό.
Ασε που όταν είμαι (ήμουν αλλά σύντομα θα ξαναείμαι) στο Ζ3, δεν προλάβαινα να καταλάβω αν υπάρχουν τριγμοί στο εσωτερικό, μόνο η άσφαλτος που ξηλωνώταν έκανε θόρυβο ...(και τα supersprint)
chrisgiapz3 (29-09-14), deepBLUE (28-09-14), paganis (28-09-14)
Κοίταξε εδώ την B 5371... σε πολύ καλή τιμή....
https://www.anastasiadiswheels.gr/20...a/bmw?start=20