Δεν πρηζομαστε Βαγγελη!!!....μη σου πω, ξεπρηζομαστε και μας αρεσει να "ταξιδευουμε" μαζι σου!!!![]()
Δεν πρηζομαστε Βαγγελη!!!....μη σου πω, ξεπρηζομαστε και μας αρεσει να "ταξιδευουμε" μαζι σου!!!![]()
Alex_ (12-05-14), deepBLUE (12-05-14), Leonidas_E39 (12-05-14), vagmag (13-05-14)
Πέρασαν κάποιοι μήνες , πέρασαν αρκετές όμορφες στιγμές , πέρασαν αρκετές σκέψεις ...
Η καταναλωση εχει στρογγυλοκαθίσει στα 16,6 λίτρα/ 100 χλμ. Για το νούμερο αυτο φταίει η καθημερινή μου διαδρομη Παλαιοκαστρο - Ωραιοκάστρο - Μελισσοχωρι κ πισω . Στη διαδρομη αυτη ομως το Μ5 μου χαρίζει μεγάλη ευχαρίστηση .
Δενόμαστε , γινόμαστε ενα , γλυστραμε παρέα απο στροφή σε στροφή , γλυκά , άνετα , ευχάριστα , σχεδον ηδονικα, καθολου νευρικά , ... Σαν έρωτας ... Οχι σαν σεξ ...
Οταν ταιριαξει κ περάσω απο Νεάπολη , νιώθω παιδί , προσμονή ... Ανυπομονησία ... Όσο διαρκεί το φανάρι κοκκινο , κ μετα η προσπάθεια ξεκινά , γυρίζουμε , γεμίζουμε , ανανεωνομαστε , χαμογελαμε κ φεύγουμε με τις μπαταρίες μας γεμάτες .
Λογω κρίσης ομως εχουν περάσει πολλές σκέψεις απο το μυαλό μου . Η λογική λέει να το δώσω , ισως τουλάχιστο να το παροπλισω .
Η καρδιά θα έλεγε να το κράτησω να το χαρώ λιγο ακομα χωρις να ρίξω χρηματα κ να πάω στον επόμενο σταθμό... Αλλα αυτα σε αλλες ισως εποχές .
Δε συνηθίζω να κάνω σχέδια , αισθάνομαι οτι δεσμεύομαι να τα τηρήσω χαχαχαχα
Αφού το πλάνο ειναι να το κράτησω καναδυο χρόνια τουλάχιστο , σκεφτομαι καποιες αλλαγές κ θα ηθελα τη βοήθεια σας , τη γνώμη σας , τις συμβουλές σας .
Α) επιδιόρθωση των ηλεκτρικών καθισμάτων . Σα να μη λειτουργεί καποιο απο τα μοτέρ , και στριφογυριζουν . Το πρόβλημα ειναι γνωστό ως twisted seats , αλλα αν υπαρχουν λύσεις στο ιντερνετ , δεν το κατέχω για να ασχοληθώ . Που θα μπορούσα να απευθυνθώ για μια καλη κ οικονομική λύση;
Β) αλλαγη δερμάτων σαλονιού . Μετα το πρώην M3 μου , τις φωτογραφιες του Μ5 του κ. Νίκου , αλλα κ το Μ5 του κ. Αλέξη , θελω να δημιουργήσω την ιδια ατμόσφαιρα κ στο 39αρι μου .
Γνωρίζετε που έκανε ο Κώστας monsta το δικού του ; Κ. Αλέξη το δικό σας που το φτιάξατε;
Γ) εξάτμιση . Ξερω οτι για δύναμη πρέπει να αλλάξω χταπόδια , αλλα μαλλον ειναι ακριβά , οποτε περί ορέξεως .... . Αυτο που θα ηθελα ομως ειναι να κάνω τον ήχο του V8 να ακουστεί λιγο . Εχω προσπαθήσει να καταλάβω απο διαφορα βιντεακια στο YouTube , αλλα δεν έβγαλα άκρη . Θελω να πετύχω λιγο βαρύ ήχο χαμηλά , σαν muscle car , θα μου αρεσε σαν amg , αλλα μαλλον δε γινεται .... Τελος πάντων οτι πιο κοντινό μπορει να βγάλει το μοτέρ .
Δ) Διαφορικο. Αυτο που εχει τωρα , ειναι το μαμα που ειναι 25% μπλοκε . Το μπλοκε του Μ3 E46 E92 Και τωνm5 Ε60 κ m6 , ειναι 0% - 100% , το οποίο δινει λιγότερη υποστροφη στην είσοδο και μεγαλύτερη ρυθμισιμοτητα στην υπέρστροφή . Δεν ξερω καν αν μπαίνει, δεν ξερω καν που να ρωτήσω .
Αυτα ειναι τα βασικά . Απο εκει κ πέρα ευπρόσδεκτα θα ηταν ενα προγραμμα evolve , αντιστρεπτικές , φρενα κλπ κλπ , για τα οποία ομως δε με βλεπω ζεστό να διάθεςω χρηματα .
Τωρα μπορω να πάω για ύπνο κ να ονειρευτώ ...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 27-09-14 στις 23:22
A8hnaios (29-09-14), alexm (28-09-14), aristent (27-09-14), Bazil Van Sinner (28-09-14), chrisgiapz3 (28-09-14), doctore (28-09-14), Eleni (28-09-14), isou (28-09-14), JiMk86 (28-09-14), Leonidas_E39 (28-09-14), nikos1400 (28-09-14), pilot (28-09-14), sheriff (28-09-14), Vasilis M3 (28-09-14), Vassilis ///M (28-09-14), zaharias (28-09-14), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (28-09-14)
vagmag (28-09-14)
Να σου απαντήσω μονο στο β ερώτημα σου https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...E5%EB%EB%E1%F2
Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
στα τριάντα δεν κάνεις,
στα σαράντα δεν έχεις,
τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.
Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή?
vagmag (28-09-14)
vagmag (28-09-14)
Το Μ3 σου Βαγγέλη είχε γίνει στο Ρέλλα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εδω στην Πατρα Βαγγελη.
Λυση 1:
Τα πατρον υπαρχουν, το σαλονι θα ειναι ετοιμο ραμμενο, φευγεις Σαββατο πρωι-πρωι και Κυριακη απογευματακι εισαι πισω με το νεο σου εσωτερικο.
Λυση 2:
Αποκλειεται να μην υπαρχει στην Θεσσαλονικη ενας καλός ταπετσιερης να σου φτιαξει το εσωτερικο, θα σου στειλω εγω κομματι του δερματος για να εχεις την αποχρωση και του λες θελω αυτο.
Ολοι οι ταπετσιερηδες στην Ελλαδα απο τις ιδιες αποθηκες αγοραζουν και δεν ειναι πολλες, εκτος 2-3 μεγαλων εταιριων που κανουν εισαγωγη τα τομαρια μονοι τους.
Το θεμα ποιοτητας δερματος ειναι συνθετο και πολυπλοκο, με το ακριβο δερμα να μην σημαινει οτι ειναι παντα και το καλυτερο στην χρηση!!!
Στην BMW π.χ ξερουμε τα δερματα Dakota-Nappa-Merino κ.λ.π. με το merino (δερμα αρνιου) να χρησιμοποιειται στα Μ ή στα Individual για ενα πολυ καλης ποιοτητας εσωτερικο.
Το merino ειναι ακριβο δερμα με πολυ ωραια υφη, αλλα με την χρηση αποκτα εντονη γυαλαδα!!!
Η αποφαση για το αν θα αλλαξεις το εσωτερικο και που ειναι δικη σου, το κοστος ειναι περιπου στο χιλιαρικο και Σαββατο βραδυ θα περασουμε καλα στην Πατρα...![]()
A8hnaios (29-09-14), aristent (28-09-14), Bazil Van Sinner (28-09-14), bill_m3 (29-09-14), chrisgiapz3 (29-09-14), nikos1400 (29-09-14), vagmag (28-09-14), Vasilis M3 (04-10-14), Vassilis ///M (29-09-14), wheelman (28-09-14), zaharias (29-09-14), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (28-09-14)
Κουμπάρος μου που είχε πάρει το Μ5 Ε39 και είχε τις ίδιες ανησυχίες, κατόπιν προτροπής του m3est αντικατέστησε τα εργοστασιακά καζάνια με Bastuck και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό αυτό που επεδίωκε.
Αναφορικά με την αναβάθμιση στην απόδοση, απο τον ίδιο τον m3est είχα ακούσει οτι είχε φτιάξει τέτοιο Μ5 να πλησιάζει τα 500, αλλά και με αλλαγή εκκεντροφόρων (και σχετικό επαναπρογραμματισμό) εκτός απο αναβάθμιση σε χταποδο-εξάτμιση.
Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις, ενημέρωση μπορείς να επικοινωνήσεις με τον ίδιο τον Νίκο (m3est) ο οποίος και τις γνώσεις εχει και τις πηγές αλλά κυρίως εμπειρία απο δοκιμασμένες εφαρμογές των διάφορων διαθέσιμων εναλλακτικών (δεν κάνει πειράματα με την τσέπη σου, πολύ σημαντικό αυτό)
A8hnaios (29-09-14), aristent (28-09-14), chrisgiapz3 (29-09-14)
Βαγγέλη εισαι για ενα τελικό eisenmann η κατι παρομοιο οποιο σαρεσει εσενα ακουστηκα. πιστευω ειναι must "αξεσουαρ" για το 39αρι ενα τελικο για να ακουστει ο brutal ηχος του V8
Εγω προσωπικά θα το συνδιαζα με το τελικο που σου προανεφερα και με καταλυτες ποιο ελευθερους π.χ 100cells.
η και καθολου. αλλα καλυτερα να εχει κατι γιατι μετα βρομαει τελειως. σε καποιους ομως δεν τους ενοχλει αυτο.
και δεν χρειαζεται να αγορασεις αν θελεις καποιον επωνυμο καταλυτη να πληρωνεις την μαρκα. υπαρχουν universal πας σε εναν καλο εξατμισα εχουν κιολας αυτοι, σε κοβει τους δικους και προσαρμοζει τους aftermarket.
Πιστευω θα το γουσταρεις παρα πολυ με μια καλη εξατμιση.
Για δερματα κοπάνα το ενα cinammon μεσα!
εχει στην θεσσαλονικη ρε συ καλους επαγγελματιες, πανε μια βολτα απ τον Σοφοκλη στην Τουμπα, δεν ξερω αν τον γνωριζεις. πηγαινε ριξε μια ματια, ειναι απ τους ποιο παλιους μαστορες και κανει και πολυ καλη δουλεια και ποιοτικη.
Εγω μαλλον θα παω σε αυτον να μου κανει το τιμονι alcantara. ειναι λιγο ακριβος καμια φορα, αλλα εχει πολυ καλη ποιοτητα υλικων και κατασκευης.