Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
ρε παιδια ελεος!!!
εδω και χρονια (απο τοτε που εγω ημουν παιδι κι οι νεοτεροι απο εσας δεν υπηρχατε) υιοθετήθηκε η εκφραση "δημοσιος υπαλληλος"...
δεν ειναι καινουργια.
εμεις τωρα την ανακαλυπτουμε? καλα, δεν εχετε κανει συναλλαγες ποτε με δημοσιο οσοι τα λετε αυτα? ή ειστε οι ιδιοι δημοσιοι υπαλληλοι (πιθανως η μειοψηφια που οντως εργαζεται)...?
η τεμπελια, ωχαδερφισμος, απαθεια, αγενεια, λουφα, ρουσφετι, φακελακι και τοσα αλλα ομορφα, ειναι συνωνυμα του μεσου Δ.Υ. εδω και δεκαετιες...
ποιος λεει το αντιθετο?
το οτι υπαρχουν υγιεις δυναμεις και ανθρωποι που μοχθουν, ειναι αναμφισβήτητο. ξερω κι εγω καμποσους.
αλλα δυστυχως ειναι σταγονα στον ωκενανο. ή εστω η μειοψηφια.
γι αυτο δεν μπορει να αλλαξει με φυσιολογικο, ηρεμο και συντονισμένο τροπο τιποτα σε αυτη τη χωρα.
διοτι οι σαπιες, διεφθαρμένες δυναμεις ειναι πολυ περισσοτερες απο τις υγιεις. και σιγα-σιγα αντι οι δευτερες να εξυγιενουν καποιες απο τις πρωτες, γινεται το αντιθετο!
οι σαπιες διαφθειρουν τις υγιεις...
ετσι οτι προσπαθεια γινεται συνανταει αξεπεραστες δυσκολιες και τελικα εγκαταλειπεται.
να χανουν ανθρωποι τους μισθους και τις δουλειες τους, δεν ειναι ευχαριστο σε καμια περιπτωση.
αλλα δεν γινεται σε μια μικρη χωρα με λιγες αναγκες να εχουμε τοσο πλεοναζοντα κοσμο σε δουλειες εξυπηρετησης και διοικησης και να μην εχουμε στην παραγωγη...
μοιραια χασαμε τους εργατες οπως ειπωθηκε και πιο πανω και μειναμε μονο με λογιστες...
και με λογιστες που ειναι γατζωμενοι στις καρεκλες και αρνουνται να τις εγκαταλειψουν.
ετσι ομως δεν προκειται να παμε πουθενα. και δεν πηγαμε τοσα χρονια, αφου ολα αυτα τα δυσκολα και καυτα θεματα καθε κυβερνηση δεν ειχε καμια ορεξη να τα αγγιξει και τα μετεθετε στην επομενη.
ασχετως της συνομωσιολογιας και αν τα πραγματα επιταγχυναν ή οχι κερδοσκοποι, το σκηνικο αυτο στη χωρα μας ειχε ημερομηνια ληξης.
μπορει αυτη να ηταν σε 5 χρονια απο τωρα ή σε 10, αλλα ειναι σιγουρο οτι αυτο το οικοδομημα δεν μπορουσε να συντηρηθει.
λυπαμαι πολυ που κοσμος θα χασει το μισθο και τη δουλεια του, αλλα αν το δουμε απο την αλλη πλευρα, ο μισθος αυτος και η θεση εργασιας δεν θα επρεπε καν να υπαρχει.
ειναι μεγαλυτερο λαθος το οτι δημιουργηθηκε (σαφεστατα τις περισσοτερες φορες με κομματικα κριτηρια), απο το οτι καταργειται.
αν δεν ειχε υπαρξει και το κρατος ηταν νοικοκυρεμενο, δεν θα κοβοταν και ο 14ος μισθος.
αλλα το κρατος καθε παραταξη το αντιμετωπισε ως λαφυρο, ως τσιφλικι και προχωρησε στην αλωση και καταστροφη του.
ειναι εξωφρενικο να μην ξερουμε ποσοι Δ.Υ. υπαρχουν ακριβως και ποσες υπηρεσιες και υπουπηρεσιες.
ας βγουν αυτοι ολοι οι ανθρωποι στην ελευθερη αγορα να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. σε μαγαζια, σε εργοστασια, σε χωραφια. ας ανοιξουν επιχειρησεις. εδω ανοιγουν μαγαζια αλβανοι και πακιστανοι...
και πολυ καλα κανουν, αν ειναι τιμιοι και αξιοι ανθρωποι.
δυστυχως λογω ολων αυτων και αλλων πολλων που εχουν αναφερθει σε προηγουμενες σελιδες φτασαμε στο απροχωρητο.
και οπως προανεφερα η σηψη, η διαφθορα και η παντελης αδιαφορια της πλειοψηφιας εμποδιζε καθε προσπαθεια αναδιαρθρωσης.
οπως π.χ. εγινε στη γερμανια με ομαλοτατο τροπο, πληρη συναινεση και κρατησε μια δεκαετια σχεδον.
εδω ομως παντα εφταιγαν η πλουτοκρατια, τα μονοπωλια, η πολυεθνικες, η αμερικη και η ευρωπη...
ειχαμε τις βασεις, τις διωξαμε, ειχαμε εργοαστασια, τα διωξαμε, ειχαμε επενδυσεις, τις διωξαμε...
πολυ ωραια... και τωρα τι?
απο που θα πληρωθει ο υπερπλεοναζον Δ.Υ.?
ενδιαφερθηκε αυτος ο κυριος να με διευκολυνει ποτε σε οποιαδηποτε συναλλαγη μου? ενδιαφερθηκε αν εχω προβλημα στην επιχειρηση μου? ηρθε ποτε να με βοηθησει?
αντιθετα 99 φορες στις 100 (ειναι ακριβεστατο το ποσοστο) μου συμπεριφερθηκε υποτιμητικα, αδιαφορα, εχθρικα. ηταν φανερο οτι τον ενοχλουσα.
φτανουν λοιπον τα γ@μησιατικα... ως εδω και μην παρέκει...
ειτε το θελει ολο αυτο το σαπιο συστημα ειτε οχι, το τελος του εφτασε.
και αν θελετε τη γνωμη μου, και πολυ αργησε.