Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: Καρτα ανεργιας

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή Καρτα ανεργιας

Καλησπερα,

ειμαι φοιτητης 8ου ετους πλεον, που σημαινει οτι δεν εχω πασο(και γενικα φοιτητικα δικαιωματα)... Και θελω να βγαλω καρτα ανεργειας για να με παρουν στα προγραμματα του οαεδ σαν αποφοιτο λυκειου. Μπορω να το κανω αυτο? η δε συμβιβαζονται αυτα τα 2?

Περιοχή
    ΑΡΓΟΣ
    Rides
    0

Προεπιλογή

Αν δεν είσαι απόφοιτος η διαγραμμένος,νομιζω,δεν γίνεται.κάνε ενα τηλ στον τοπικό ΟΑΕΔ και σίγουρα θα σε κατατοπισουν
    Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
    στα τριάντα δεν κάνεις,
    στα σαράντα δεν έχεις,
    τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.

Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή?

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    1

Προεπιλογή

Κώστα όσο είσαι φοιτητής ή φαντάρος αργότερα δεν δικαιούσαι κάρτα ανεργίας.

Rides
    0

Προεπιλογή Καρτα ανεργιας

Απ τη στιγμή που ο άνθρωπος δε θα πάει με πτυχείο, γιατί να μη μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας; Δηλαδή άμα κάνει άλλα 5 χρόνια να τελιώσει, δεν έχει δικαίωμα για εργασία; Παράλογο μου ακούγεται...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Από 330 θέλω να μεγαλώσω να γίνω M3.

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δικαίωμα να εργαστεί έχει, τι σχέση έχει αυτό?
    Δικαίωμα για κάρτας ανεργίας δεν έχει. Και πάλι 99%, για 100% ρώτα και στον ΟΑΕΔ.

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Όσο είναι φοιτητής δεν μπορεί να βγάλει καρτα ανεργείας.

Αν το αποκρύψεις απο τον ΟΑΕΔ και γίνει διασταύρωση στοιχείων ή μετά απο κανα 2 χρόνια πας να προσθέσεις και το πτυχιο σου στην δήλωση στον ΟΑΕΔ την πάτησες.
    -------------------

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Απ οτι διαβασα, αν εχω εργαστει, κι εχω ενσημα, μπορω να βγαλω καρτα... Μολις τελειωσα μια διμηνη συμβαση με μια εταιρια, αλλα ακομα δεν μου εχουν κολλησει τα ενσημα

Το θεμα ειναι οτι θελω την καρτα για να μπω σε προγραμμα του οεαδ, και δε θα προλαβω να εχω εγκαιρα τα χαρτια αυτα....

Rides
    0

Προεπιλογή

2 μαθηματα ειναι αιντε!

Rides
    0

Προεπιλογή

Είμαι φοιτητής, αναζητώ παράλληλα εργασία αλλά δεν μου έχουν επιτρέψει να εγγραφώ στον ΟΑΕΔ και να έχω δελτίο ανεργίας. Ποιο είναι το Νομικό Πλαίσιο που κατοχυρώνει την άρνηση παροχής αυτού του δικαιώματος;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2) και το ν.1545/1985 (άρθρο 2,παρ.1εδαφ) ως «άνεργοι» θεωρούνται τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών τα οποία α) δεν είχαν εργασία β) ήταν διαθέσιμα στην αγορά εργασίας και γ) αναζητούσαν ενεργά απασχόληση. Επίσης στον Κανονισμό ορίζεται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θεωρούνται ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας αλλά δεν αποτελούν μεθόδους αναζήτησης εργασίας και ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε σπουδές δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνο εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας».Από τις ανωτέρω διατάξεις του Κανονισμού που αποτελούν ένα δεσμευτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τον ν.1545/1985 που αναφέρει ότι «μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα (νεοεισερχόμενων ανέργων) μέσα σε 3 μήνες από τη λήψη του τίτλου σπουδών τους» προκύπτει ότι α) η «εκπαίδευση» και η «κατάρτιση» αντιμετωπίζονται από τον κοινοτικό νομοθέτη ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας και όχι ως μέθοδος αναζήτησης εργασίας επομένως οι φοιτητές δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι εκτός και εάν απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια βρεθούν εκτός εργασίας οπότε θεωρούνται «διαθέσιμοι για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας και β) ο εσωτερικός νομοθέτης τους θεωρεί εμμέσως ως μη άνεργους εφόσον τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας τρεις μήνες μετά τη λήψη του πτυχίου τους.

Rides
    1

Προεπιλογή

Έχει αλλάξει κάτι σε σχεση με το 2010??Ήμουν φοιτητής και είχα βγάλει κανονικά κάρτα ανεργίας.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI
    Ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σα να οδηγας ενα TORNADO - EUROFIGHTER Καταδιωκτικο - Πολεμικο

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP