-
Δυστυχως λογω απλης φυσικης ειναι αδυνατο να συγκρινουμε dlsr με καμερα κινητου.
Η d90 ( που την εχω κυριως για επαγγελματικη χρηση ) παρολο που εχει παλιωσει αλλα και η καθε dslr με τους αισθητηρες apsc που διαθετουν ( δε μιλαω για ff παμε αλλου) ειναι πολλες φορες μεγαλυτεροι σε μεγεθος ακομα και απο τους "μεγαλους" των κινητων που δεν υπερβαινουν τα 1/ 2"3 κατι που αυτοματως κανει αυτοματως την συγκριση εντελως ακυρη.
οσο και να προχωρησει η τεχνολογια με την υποβοηθηση μεσω software τα πολλα mp κλπ, το κινητο δεν θα γινει ποτε dslr σε picture quality.
Την δυναμη του μεγαλου αισθητηρα επισης δεν θα τη δεις σε συνθηκες φωτος αλλα παντα σε χαμηλο φωτισμο και με καλο-συνηθως σταθερο- φακο. Εκει κανενα κινητο και καμια σχεδον compact δε μπορουν να ανταπεξελθουν αφου αν το iso περασει τα 400 ή 800 βια η φωτο απλα δεν βλεπετε. Για να μην μιλησω για βαθος πεδιου κλπ.
Η συζητηση ειναι πολυ μεγαλη και μπορει να παρει πολλες σελιδες οποτε ειναι καλυτερα να ανατρεξει οποιος θελει σε αντιστοιχα forum οπως avclub, dpgr κλπ.
Προσωπικα την καμερα του κινητου παρολο που ειναι απο τις top σε κινητο ( s4 9506 με αισθητηρα sony rs) δεν τη χρησιμοποιω ποτε παρα μονο σε περιπτωση αναγκης.
Για καποιους βγαζει καταπληκτικες φωτο, εγω απλα γελαω με το αποτελεσμα.
Εχω μια SONY RX100 για καθημερινη χρηση με απιστευτα γρηγορο φακο ( 1.8 στα 28mm) και μεγαλο αισθητηρα 1" που η ποιοτητα φωτο της συγκρινεται μονο με καλες dslr με καλους φακους -οχι κιτ- και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Μια τετοια μηχανη compact (και πολλες mirrorless) πχ ναι μπορουν να συγκριθουν κοιτωντας στα ματια καποιες dslr αλλα ενα κινητο θα πρεπει να περασουν παρα πολλα χρονια για να το κανει (αν ποτε το κανει)
Στάλθηκε από το i9506 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη trabakoulas : 20-08-14 στις 16:03
-
The Following 6 Users Say Thank You to trabakoulas For This Useful Post:
Alex_ (20-08-14), Bazil Van Sinner (20-08-14), Eleni (20-08-14), gant (20-08-14), Nino (20-08-14), ntinos (07-10-14)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP