Σε ένα χειροπρακτκό και γρήγορα!
Με το συμπάθειο κι όλας ,άλλα μάλλον λάθος αμάξι διάλεξες.
Με άλλο BMW έχεις κάνει το ίδιο ταξίδι?Πολλά μπορει να φταίνε, μήπως ήσουν κουρασμένος ούτως ή άλλως? Μήπως έχεις " καλομαθει" με τίποτα γαλλικά αυτοκίνητα?
Το ταξίδι ήταν Αθήνα Κατερίνη, Κατερίνη Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Καβάλα, Καβάλα Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Σέρρες....
Όλα τα χιλιόμετρα από Εθνική και Εγνατία...
Το ίδιο ταξίδι το έχω κάνει με 523 με απλά καθίσματα χωρίς πρόβλημα....
Κούραση δεν υπήρχε.... Το κάθισμα δεν είναι ιδιαίτερα bucket αλλά παρατηρώ ότι είναι εντελώς flat η πλάτη, δεν έχει καθόλου οσφυική υποστήριξη...
Έκανα διάφορες πατέντες με μια μπλούζα πίσω από την πλάτη για να στηρίζω την οσφυική περιοχή, βελτίωνε τα πράγματα αλλά όχι και εντελώς....
Μόλις κατέβω Αθήνα θα επισκευτώ τον Σπανό μπας και με τον ταπετσέρη τους λύσουμε το πρόβλημα... μήπως όμως υπάρχουν και εξωτερικοί ταπετσέριδες που αναλαμβάνουν τέτοιους "καλλωπισμούς".
Σκέφτομαι ότι φταίει μάλλον το κάθισμα, αλλά δεν μαρέσει η ιδέα του μαξιλαριού να περιφέρεται μέσα στο αμάξι λες και είμαστε παππούδες...
Είναι σωστά ρυθμισμένο το κάθισμά σου;
Γενικά, τόσο εργονομικά όσο και από θέμα ασφάλειας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ρύθμιση του καθίσματος, ειδικά σε αυτοκίνητα με χαμηλή θέση οδήγησης όπως τα BMW.
Κατ' εμέ, ο πόνος στη μέση συνηγορεί σε λανθασμένη ρύθμιση του καθίσματος.Ίσως εάν έφερνες σε πιο όρθια θέση την πλάτη να σε βοηθούσε. Μιλάω ως παθών στο παρελθόν.
Γνώμη μου, μη χαλάσεις το κάθισμα με πατέντες.
Δύο βίντεο για το πώς ρυθμίζουμε το κάθισμα.
Bazil Van Sinner (26-08-14), Eleni (26-08-14), Moufas E46 (26-08-14), nikos1400 (26-08-14)
Η λύση σου είναι σπορ καθίσματα,
τα απλά είναι σαν παγκάκια.
Άν και το μεγαλύτερο σου θέμα πρέπει να είναι η ανάρτηση,
οχι σαν λειτουργια της συγκεκριμένεις ,αλλα σαν φιλοσοφία.
Μήπως θα ήταν σοφότερο να κλέισεις κάποιο test-drive για
κανένα μοντέλο της σειράς Χ ?
Τα Χ σαν ψηλά τα θεωρώ δύσκολα σε εκτός εθνικής ταξίδια.
Η ανάρτηση σύμφωνα με το πλαίσιο είναι απλή ανάρτηση και όχι σπορ.
Οι επόμενες υποψίες εκτός του καθίσματος πέφτουν στα ελαστικά RF τα οποία είναι πολύ νωρίς για αλλαγή... η 18 άρα ζάντα με 45άρι προφίλ δεν νομίζω να δημιουργεί το πρόβλημα....