Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 3152

Θέμα: επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    28-11-11
    Περιοχή
    ΑΡΓΟΣ
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    1.311
    Thanked
    1475
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Και κροκόδειλος στη Κρήτη...ακόμα ενα περίλαμπρο δείγμα οτι έχουμε γίνει ζούγκλα....
    Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
    στα τριάντα δεν κάνεις,
    στα σαράντα δεν έχεις,
    τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.



    Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή?

  2. The Following 2 Users Say Thank You to ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ For This Useful Post:

    Alex_ (05-07-14), pilot (06-07-14)

  3. #2
    Εγγραφή
    26-12-09
    Ηλικία
    44
    Μηνύματα
    809
    Thanked
    1834
    Rides
    1

    Προεπιλογή


    Απορρίφθηκε η έφεση της Ελλάδας -επιστρέφει 250 εκ από αγροτικές επιδοτήσεις




    Απορρίφθηκε η έφεση της Ελλάδας -επιστρέφει 250 εκ από αγροτικές επιδοτήσεις
    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας για αναίρεση παλαιότερης απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η χώρα μας είχε διαταχθεί να ανακτήσει ποσά της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με την Κομισιόν, το εν λόγω ποσό δόθηκε σε Έλληνες παραγωγούς κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων για τις αγροτικές ενισχύσεις.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικαστηρίου της ΕΕ, η ανάκτηση των 250 εκατ. ευρώ επικυρώθηκε «λόγω καθΆ υποτροπή πλημμελειών στον τομέα των

    ενισχύσεων για το ελαιόλαδο και για τις αροτραίες καλλιέργειες». Και αυτό διότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Ελλάδα «δεν ολοκλήρωσε το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών στον ελαιοκομικό τομέα, ούτε το σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων».

    Η ρίζα της υπόθεσης βρίσκεται στο 2007, οπότε επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεξήγαγαν στην Ελλάδα δύο έρευνες από τις οποίες αποκαλύφθηκαν, όπως επισημαίνει το Ευρωδικαστήριο, «πλημμέλειες στους ελέγχους» που είχαν διενεργήσει οι ελληνικές Αρχές.

    Με απόφαση της 15ης Απριλίου 2011, η Επιτροπή επέβαλε στις αγροτικές δαπάνες που δηλώθηκαν από την Ελλάδα διορθώσεις ύψους πλέον των 250 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή: - 133.315.230,85 ευρώ στον ελαιοκομικό τομέα για τις περιόδους 2003/2004 και 2004/2005, - 3.701.088,51 ευρώ για εκπρόθεσμες δαπάνες κατάρτισης του ΣΓΠ στον ελαιοκομικό τομέα, - 122.425.959,66 ευρώ για το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων των αροτραίων καλλιεργειών για τις δηλώσεις του 2007.

    Στη συνέχεια, η Ελλάδα προσέφυγε κατά της απόφασης της Επιτροπής στο Γενικό Δικαστήριο το οποίο, με απόφασή του της 17ης Μαΐου 2013, απέρριψε τους λόγους ακυρώσεως που προέβαλε η Ελλάδα κατά της αποφάσεως της Επιτροπής. Η Ελλάδα άσκησε στη συνέχεια αναίρεση ενώπιον του Δικαστηρίου της Ε.Ε.

    Με τη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο της ΕΕ διαπιστώνει ότι η Ελλάδα επιδιώκει, στην πραγματικότητα, να θέσει εκ νέου υπό συζήτηση τις πραγματικές εκτιμήσεις στις οποίες προέβη το Γενικό Δικαστήριο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν το ελληνικό σύστημα ελέγχου της παραγωγής ελαιόλαδου παρουσίασε επαναλαμβανόμενες ελλείψεις και εάν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις προσαυξήσεως λόγω υποτροπής.

    Το Δικαστήριο της Ε.Ε. κρίνει ότι μια τέτοια εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών δεν επιτρέπεται στο πλαίσιο αναιρέσεως. Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο της Ε.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως της Ελλάδας και επικυρώνει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου, καθώς και την απόφαση της Επιτροπής.
    Αν τους τα επιστρέψουμε σε cayenne, σε john deere και σε μερικούς τόνους καφέ illy θα τους πειράξει;
    Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος

  4. The Following User Says Thank You to strof For This Useful Post:

    Kostas_1 (11-07-14)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP