mark e92 (06-05-15)
Τι σε πειράζει η μάρκα ; ολα τα ίδια λάστιχα δεν έχουν;;;
αν καποιος δεν εχει runflat και παθει λαστιχο τοτε τι γινεται?
Εξαρτάται.
Αν το καρφί είναι ακόμα μέσα, τότε το λάστιχο μπορεί και να μην ξεφουσκώσει για χιλιόμετρα και να μην το πάρεις καν χαμπάρι! Μου συνέβει αρκετές φορές αυτό με το BMW 316
Αν η βλάβη δεν είναι κοντά στο τοίχωμα, τότε το λάστιχο επιδιορθώνεται. Ditto
Αν η τρύπα είναι μικρή και το λάστιχο χάνει λίγο-λίγο, τότε μπορείς να το φουσκώσεις σε κάποιο βενζινάδικο, μέχρι να πας στον προορισμό σου.
Αυτό μου συνέβει σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό με το πορτ-μπαγκάζ φίσκα (Είχα το Jaguar και έχει κανονική ρεζέρβα 235/50 R18). Στα 250χλμ από Calais (το φέρυ-μπόουτ να φεύγει σε 4 ώρες...) και ενώ σταμάτησα για βενζίνη, βλέπω (τυχαία!!!) πως το πίσω αριστερό λάστιχο είναι στο ένα τρίτο...Πίεση 15. Που να αλλάξουμε ρεζέρβα, με πονεμένη μέση και οι δυο...
Το φουσκώνουμε στα 45. 100χλμ μετά σταματω, οπτικός έλεγχος το λάστιχο στα τρια τέταρτα του ύψους. ΟΚ σκέφτομαι, θα φτάσω στο προορισμό μου. Στα τελευταία διόδια, 25χλμ από το φέρυ-μποουτ, το λάστιχο είναι στα μισά. Ωραία, σκέφτομαι, ίσα-ίσα θα μπω στο φέρυ Οπερ και εγένετο, 1,5 ώρα μετά το λαστιχο είναι πίτα και βγάζω το αμάξι στο docks του Dover ουσιαστικά στη ζάντα. Καλώ την οδική και μου το αλλάζουν΄συνεχίζω στην κανονική ρεζερβα¨, όλα καλα
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη I_MNL : 28-06-14 στις 18:42
Και το όνομα είναι Marie-Noëlle (ελληνιστί Μαρί-Νοέλ) ή υποκοριστικό MNL, ΟΧΙ Μαρί (Marie) ΟΥΤΕ Νοέλ (Noëlle), εκτός αν ψάχνετε για κάποια άλλη... That's it babes!
Tο καλύτερο είναι να αγοραστεί τροχός ανάγκης της BMW used από ebay
Detailing Madness
Αν πιανουν έστω και λίγο τα χέρια σου παρε ενα κιτ σουβλι με κορδόνια και ένα κομπρεσσερακι κοστοε 20¤ και τα δύο και εισαι καλυμμένος.
Kostas Maras (06-05-15)
Επαναφερω το θεμα. Ξερει κανεις καποιο μαγαζι στην Αττικη να αγορασω το κιτ επισκευης...?
Οποιαδηποτε μαρκα. 140 ευρω απο bmw ειναι πααααρα πολλα!
Mπορεί και το Πρακτικερ να έχει . Autoplus?