ΜΙΝΙ περιπέτεια?
Τέλος πάντων είχα κι εγώ την ατυχή εμπειρία να έχω στην κατοχή μου ένα Mini Cooper D Countryman ALL4 ως courtesy car όταν έδωσα τον Αλπίνο για επισκευή, πριν 6 μέρες.
Οι ανθρωποι για καλό μου το έδωσαν, μοντελο 2014 με 1800 μίλια, με 24ωρη οδική βοήθεια. Πού να φανταστούν....
Μόλις μπήκα, λέω...πολύ ψηλά κάθομαι...σαν φορτηγό και για να κατέβω, πρέπει να πηδήξωΤα δε πλαστικά? Τολμώ να τα συγκρίνω ως εφάμιλλα με εκείνα του φθηνότερου αυτοκινητου που έχω κάνει test drive: Dacia Sandero! Εκείνο τουλάχιστο είναι φθηνό...μα το Mini?!?
Τέλος πάντων...άντε να πάμε προς Βόρειο Λονδίνο που πρέπει να πάω ούτως ή άλλως. Μετά από 150χλμ είχα πονοκέφαλο από το θόρυβο του κινητήραΟ θόρυβος ήταν λιγότερος κάτω από 100χλμ/ώρα ή πάνω από 140χλμ/ώρα, κάτι αδύνατο για εδώ,
οπότε συμβιβάστηκα με 2 Depon και 2 Ibuprofen, όταν έφτασα στον προορισμό μου... Πηδάω από το αμάξι και ο κινητήρας από έξω μουγκρίζει σαν κακορυθμισμένο αγροτικό diesel...Αποκλείεται λέω, δεν πιστεύω στ'αυτιά μου.....This is a MINI!!!!
Και τώρα επιστροφή Manchester με κατεύθυνση Lancaster, όπου ο καλός μου με περιμενει περιχαρής να δει το Mini...Του άρεσε όταν το είδε...Θα σε βγάλω και μια βόλτα του λέω
Κάθεται λοιπόν και...αρχίζει τα παράπονα για την άβολη θέση...Εγώ ξεκινώ κι εκείνος κάνει μισή ώρα να βρει βολική θέση....
Και αυτό το μουγκρητό, τι έιναι?!? Ο κινητήρας χρυσέ μου, απαντώ.... No way...!!! Σταματώ, βγαίνει έξω και ακούει με τα ίδια του τα αυτιά...
Τον ακούω να φωνάζει: "Let's go back. Get me out of here!"
Την επόμενη μέρα μια βολτούλα με μια φίλη μου. Κι αυτή πολύ χαρουμενη να δει το Mini...
H βολτα την έκανε να αλλάξει γνώμη...το εσωτερικό της φάνηκε φτηνιάρικο και ο θόρυβος...απίστευτος...να συναγωνίζεται με το δίπλα παρκαρισμένο πουλμανάκι....
και ήρθε η ώρα να την αφήσω στο αυτοκίνητο της΄...και το Mini σβήνει και δεν παίρνει μπρος.... εχει κάνει μόλις 2300 μίλια συνολικά...πηδάω έξω και της φωνάζω... Είναι 10μμ.... Κύριακή...χθες δηλαδή...
Βλέπω μια τεράστια κήλίδα κάτω από το Mini...σκύβω και βλέπω να εξακολουθεί να βρέχει το οδόστρωμα με το πετρέλαιό του...μέχρι τελευταίας σταγόνας...
΄
Κάλεσα την οδική βοηθεια, που ήρθε σε 30 λεπτά και με απάλλαξε από τον πονοκέφαλο
Και για του λόγου το αληθές ειδόυ η φωτό!
οπου φαίνονται και οι υπολοιπώμενες κήλίδες από το πετρέλαιο (ψιλά πράγματα αυτά!)
Κι έτσι τελειωσε αυτή η μέρα... ενώ είχα περάσει το πρωί με το φίλο μου ψάχνοντας από που χάνει το ένα λαστιχο του αυτοκινήτου στου και στη συνέχεια σε ένα βουλκανιζατέρ για αλλάγή όλων (μια που χρειαζόταν) με non run flat.
Δηλαδή πέρασα μια υπέροχη ηλιόλουστη Κυριακή λύνοντας τα προβληματα των αυτοκινητων!!! Αγάπη μου μεγάλη!!!!![]()